معاون دانشجویی دانشگاه یزد
اکبر غفوری، معاون دانشجویی دانشگاه یزد گفت: «حدود ۳۰ درصد از دانشجویان به دلیل اینکه قبلا در خانه و کنار پدر و مادر بوده‌اند، اما حالا در محیط خوابگاهی قرار گرفته‌اند، دچار افسردگی می‌شوند. در این رابطه هم سعی می‌شود رسیدگی‌های لازم انجام شود.»
  • ۱۴۰۳-۰۷-۰۱ - ۰۹:۵۴
  • 00
معاون دانشجویی دانشگاه یزد
افسردگی ۳۰ درصد خوابگاهی‌ها به خاطر دوری خانواده
افسردگی ۳۰ درصد خوابگاهی‌ها به خاطر دوری خانواده

اکبر غفوری، معاون دانشجویی دانشگاه یزد با بیان اینکه ما تلاش کرده‌ایم تا نگاه‌مان به دانشجویان نگاه فرزند محوری باشد، گفت: «نسلی که ما امروزه در دانشگاه‌ها داریم که اصطلاحا می‌گوییم نسل Z ویژگی خاص خود را دارد و از لحاظ توقعات با ما فرق می‌کند. از طرفی هم دشمن می‌داند کجا را هدف قرار دهد. امام می‌گوید «دانشگاه اگر اصلاح شود، جامعه اصلاح می‌شود» و همچنین می‌گوید «دانشگاه محل سعادت و شقاوت جامعه است»؛ این مساله نشان از اهمیت دانشگاه در اصلاح وضعیت است.»

او افزود: «درحال‌حاضر دانشگاه یزد 14 هزار دانشجو و 6 هزار دانشجوی خوابگاهی دارد و اکثر دانشجویان خوابگاهی از اصفهان و شیراز و... هستند. این دانشجویان وقتی وارد خوابگاه می‌شوند، احساس می‌کنند آقابالاسری ندارند و همین زمینه آسیب می‌شود. ما برای پیشگیری از آسیب‌ها برنامه‌هایی داریم. برای مثال جلساتی داریم که حضور دانشجویان در آنها اجباری است و حتی دادن کارت دانشجویی آنها منوط به گذراندن این دوره‌هاست. در این جلسات نوورودی‌ها با مشاوران صحبت می‌کنند و قوانین خوابگاه، قوانین انضباطی و قوانین دانشگاه به دانشجویان اطلاع‌رسانی می‌شود.» 

معاون دانشجویی دانشگاه یزد بیان داشت: «مشاوران ما هم در خوابگاه‌ها و مرکز مشاوره فعالیت دارند و درصورت رخ دادن اتفاقی می‌توانند حضور میدانی داشته باشند، با این حال باید این نکته را هم بگویم نسبت به دانشگاه‌های دیگر ما آسیب‌های کمتری داشته‌ایم. با این حال نمی‌توان این مساله را کتمان کرد که طبیعتا حدود 30 درصد از دانشجویان به دلیل اینکه قبلا در خانه و کنار پدر و مادر بوده‌اند، اما حالا در محیط خوابگاهی قرار گرفته‌اند، دچار افسردگی می‌شوند. در این رابطه هم سعی می‌شود رسیدگی‌های لازم انجام شود.»

غفوری درباره برخورد با معضلات اجتماعی مانند سیگار کشیدن دانشجویان گفت: «چون یزد دارالایمان است در بحث سیگار پسران و حجاب دختران برخورد جدی می‌کنیم. اگر کسی سیگار بکشد و گزارش به ما برسد سریع لغو اسکان پیدا می‌کند. در بحث کشف حجاب نیز اگر کسی کشف حجاب کند، لغو اسکان پیدا می‌کند. نکته دیگری که باید بگویم آن است که خوشبختانه تا‌به‌حال مورد خودکشی در دانشگاه نداشته‌ایم، اما با پایش سلامت روان دانشگاه به کسانی که این موارد را در کارنامه‌ دارند، دقت بیشتری می‌کنیم. این دانشجویان دائما با مشاور در ارتباطند و اگر تمایل داشته باشند به شهر خودشان منتقل می‌شوند.» 

گفتگوهای زهرا رمضانی خبرنگار گروه دانشجو با معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰