• تقویم روزنامه فرهیختگان ۵ ساعت قبل
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
«تراژدی چندلر»؛

اطلاعات جدید و تکان‌دهنده از پرونده مرگ متیو پری

اسناد منتشرشده از دادگاهی که برای مرگ پری تشکیل شده، روایت ترسناکی از ماه‌های آخر حیات او ارائه می‌دهد. در حال‌حاضر، پنج نفر از جمله دستیار شخصی پری و یکی از آشنایانش، یک فروشنده مواد معروف به «ملکه کتامین» و دو پزشک مرتبط به پری، دستگیر شده‌اند. افرادی که مشخصا در حال سوءاستفاده از اعتیاد پری بودند.

اطلاعات جدید و تکان‌دهنده از پرونده مرگ متیو پری

برای کسانی‌که سریال دوستان (فرندز) را تماشا کرده‌اند، چندلر بینگ شمایلی تکرارنشدنی از یک مرد جوان بذله‌گو است که دردها و رنج‌هایش را پشت حس شوخ‌طبعی‌اش پنهان می‌کند. در زندگی واقعی، شوخ‌طبعی و شهرت چندان به متیو پری برای غلبه به رنج‌ کمک نکرد و مرگ دردناکش هم فصل آخر از این تراژدی بود. اما حالا بعد از یک سال با تحقیقات پلیس، جنبه‌هایی تازه و مشکوک از پرونده مرگ متیو پری آشکار شده که داستان زندگی او را پیچیده‌تر از قبل می‌سازد.

«یه بزرگش رو بهم بزن!» این عبارت در تاریخ صنعت سرگرمی به‌عنوان آخرین کلمات قبل از مرگِ ستاره و کمدین سریال «دوستان» یعنی متیو پری ثبت شده‌ است. کلماتی که اشاره به تزریق ماده مُسکن کتامین دارد و پری آن را به دستیارش کنت ایواماسا در حدود ساعت ۱:۳۰ دقیقه روز ۲۷ اکتبر گفته است. پری سپس از او می‌خواهد که جکوزی را روشن کند، ایواماسا برای انجام چند کار به بیرون از خانه می‌رود و حدود سه ساعت بعد در ساعت ۴ بعدازظهر، وقتی به خانه پری برمی‌گردد، جنازه‌‌اش را در جکوزی پیدا می‌کند.

اما حدود یک سال قبل در اول نوامبر ۲۰۲۲، پری، کتاب «دوستان، عاشقان و یک چیز وحشتناک بزرگ» را منتشر کرد. زندگی‌نامه‌ای که بخش اعظمی از آن، به دهه‌ها درگیری پری با اعتیاد به الکل و داروهای مُسکن اختصاص داشت، همراه با مقدمه‌ای از لیسا کودرو که نقش فیبی را در سریال «دوستان» بازی می‌کرد. دنیای رسانه عاشق این کتاب شد و چندین گزارش و مصاحبه درباره پیروزی پری بر اعتیاد به انتشار رسید و روایتی سرراست و پیروزمندانه ساخت از یک ستاره مشکل‌دار که شهرت، اوضاعش را بدتر می‌کرد اما در نهایت بر مشکلش پیروز ‌شد. وقتی یک سال بعد، با مرگ پری حقیقت آشکار شد، خیلی‌ها متوجه شدند که روایت یک سال قبل چقدر ساده‌انگارانه بوده است.

اسناد منتشرشده از دادگاهی که برای مرگ پری تشکیل شده، روایت ترسناکی از ماه‌های آخر حیات او ارائه می‌دهد. در حال‌حاضر، پنج نفر از جمله دستیار شخصی پری و یکی از آشنایانش، یک فروشنده مواد معروف به «ملکه کتامین» و دو پزشک مرتبط به پری، دستگیر شده‌اند. افرادی که مشخصا در حال سوءاستفاده از اعتیاد پری بودند.

در مرکز این مرگ، ماده مخدر کتامین قرار دارد؛ یک داروی مسکن با خاصیت روانگردانی. این دارو در ابتدا برای خاصیت تسکین درد و آرام‌بخش در بیهوشی استفاده می‌شد اما بعدها مشخص شد در دُزهای پایین‌تر برای کاهش افسردگی هم قابل‌استفاده است. پری در مراجعه به یک کلینیک برای درمان افسردگی خود با کتامین آشنا شد اما مثل درگیری شدیدش با الکل و موادمخدر دیگر، خیلی زود خواستار این شد که دُزهای بالاتری از این ماده را دریافت کند که کلینیک درمان افسردگی‌اش از تجویز آن خودداری کرد. در نتیجه پری با کمک دستیارش به سراغ بازار سیاه و پزشکانی رفت که با دریافت پول حاضر به تجویز دُزهای بالاتر می‌شدند. 

در تاریخ ۳۰ سپتامبر، حدود ۲۸روز قبل از مرگ پری، دستیارش با دکتر ساوادرو پلاسینکا دیدار کرد تا از او مقداری کتامین بگیرد. پلاسینکا در همان روز به یکی از دوستانش در سن‌دیگو پیام داد که کتامین لازم را تامین کند. در همین پیام بود که دکتر پلاسینا به دوستش گفت: «برایم سوال است که این احمق (اشاره به پری)، حاضر است چقدر بابت این مواد پول بدهد؟» در همان روز دستیار پری با پرداخت ۴۵۰۰دلار مقداری کتامین از دکتر گرفت. دکتر پلاسینا به دستیار پری یاد داد چطور ماده را تزریق کند و بعدها در پیامی به دوستش نوشت: «این تجربه مثل یک فیلم بد بود.»

در چند روز آینده، پلاسینا حدود ۲۱هزار دلار دیگر کتامین به پری می‌رساند. اما در کنار او زنی به نام جاسوین سانگا معروف به «ملکه کتامین» حدود شش‌هزار دلار دیگر کتامین به پری می‌دهد. حتی در ۱۲اکتبر تزریق دُز بالایی از کتامین سبب شده بود که پری ناگهان خشک شود و نتواند تکان بخورد یا صحبت کند. اینجاست که دکتر پلاسینا به دستیار پری می‌گوید: «بیا دوباره این کار را انجام ندهیم.» اما با این حال چند دُز کتامین در آنجا باقی می‌گذارد و به گفته دادستان شهر لس‌آنجلس در پنج روز منتهی به مرگ پری، دستیارش بیش از  ۲۷بار به او کتامین تزریق کرده است.

دو ترکیب مرگبار انسانی عامل مرگ پری شدند؛ اول زیاده‌خواهی و طمع اطرافیان او، که به جای اهمیت دادن به مرگ و زندگی یک انسان، به مسئله سود شخصی خود می‌اندیشیدند و دوم اینکه هیچ‌کدام نمی‌توانستند در مقابل خواسته‌های پری که یک فرد مشهور و قدرتمند بود، بایستند و او را متوقف کنند. ماده کتامین به اندازه موادمخدر غیرقانونی، شناخته شده نبود و در نتیجه عوارض آن هم دست کم گرفته می‌شد و در نهایت عامل انسانی که در آن دستیار پری به‌رغم تزریق ماده مخدری که منجر به بیهوشی می‌شد، او را تنها گذاشته و رفته بود؛ اقدامی که منجر به بیهوشی پری و غرق شدنش در جکوزی کم‌عمق شد.

منبع: هفت صبح

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

 ایمان عظیمی، خبرنگار گروه فرهنگ؛

اینجا جای بازی نیست آقای ضیاء

خودت را بشناس طبقه‌ات را بشناس؛

«یادگار جنوب» و سینمایی که دغدغه ندارد

ضابطه‌مند کردن فضای ترجمه باید اولویت اول معاونت فرهنگی وزیر جدید ارشاد باشد؛

بیایید پینوکیو شویم آقای وزیر!

درباره وسترن «افق: یک حماسه آمریکایی» ساخته کوین کاستنر؛

در مغز سفیدها چه می‌گذرد؟

سجاد نوروزی- مدیر پردیس آزادی:

جلوی عقب‌ماندگی و رکود سینما را بگیرید

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار