• تقویم روزنامه فرهیختگان ۲ ساعت قبل
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
رژیم غاصب از زیر زمین سورپرایز شد؛

معنای رونمایی از شهرک موشکی در لبنان

نیروهای مقاومت لبنان روز جمعه با رونمایی از شهر موشکی با نام «عماد-4» به صهیونیست‌ها گوشزد کردند ادامه حرکت برمبنای طراحی‌های جنگی می‌تواند زودتر از التهابات داخلی پایان جنگ، اتمام دولت نتانیاهو و رژیم را رقم بزند. 

معنای رونمایی از شهرک موشکی در لبنان

فرهیختگان: رژیم بیمار منطقه، برای درمان خود نسخه‌های متهورانه‌ای را مصرف می‌کند. یکی از این نسخه‌ها اتمام جنگ در غزه و گسیل نیروها به جبهه لبنان است. از نگاه کلان تل‌آویو درصدد حل معضل لبنان است که طی سال‌های اخیر از قدرت مانورش در منطقه کاسته است. در نگاه فردی و حزبی نیز بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی برای پاسخ به درخواست راست‌های افراطی در جامعه و کابینه، نیازمند جنگ مداوم است.

او با طولانی کردن جنگ غزه، موفق شده علی‌رغم رسوایی 7 اکتبر همچنان در قدرت باقی بماند. مشکل اما جایی است که نسخه‌های پیچیده‌شده نه‌تنها به‌طول عمر رژیم نیفزایند، بلکه آن را کوتاه‌تر کنند. نیروهای مقاومت لبنان روز جمعه با رونمایی از شهر موشکی با نام «عماد-4» به صهیونیست‌ها گوشزد کردند ادامه حرکت برمبنای طراحی‌های جنگی می‌تواند زودتر از التهابات داخلی پایان جنگ، اتمام دولت نتانیاهو و رژیم را رقم بزند. 

درخصوص رونمایی از شهر موشکی مقاومت لبنان نکاتی وجود دارد:
1. پس از ترورهای ضاحیه و تهران، محور مقاومت از قطعی بودن انتقام خبرداد. با این‌حال غرب تلاش‌های همه‌جانبه‌ای را برای لغو یا کاهش شدت این پاسخ انجام داده است. رونمایی از شهر موشکی لبنان، نشان‌دهنده قطعی بودن این پاسخ و آمادگی مقاومت برای مواجهه با تبعات این پاسخ، از‌جمله شکل‌گیری یک جنگ منطقه‌ای است. 
2. محور مقاومت، انتظار رژیم برای پاسخ را جزئی از تنبیه صهیونیست‌ها معرفی کرده است. این مساله نشان‌دهنده جایگاه جنگ روانی در نبرد با تل‌آویو است. از این رو، به رخ کشیدن توانایی‌های مهیب موشکی لبنان، وضعیت روانی بغرنج رژیم را وخیم‌تر می‌کند. 
3. غرب به شکل یکجانبه درحال کار روی آتش‌بس در غزه برای لغو یا کاهش شدت پاسخ محور مقاومت علیه رژیم است. این موضوع به اندازه‌ای اهمیت دارد که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز به آن اشاره کرده است. مقاومت از تلاش‌ها برای آتش‌بس استقبال کرده اما نسبت آن با لغو یا تخفیف پاسخ را تقریبا مبهم باقی گذاشته است. احتمالا بخشی از هدف تحرکات روزهای اخیر مقاومت لبنان در راستای اعمال فشار بر رژیم و غرب برای اتمام سریع جنگ غزه باشد. 
4. در بحبوحه احتمال آتش‌بس در غزه، احتمال حمله صهیونیست‌ها به لبنان بالاست. یک نقشه مدنظر مقامات تل‌آویو اتمام جنگ در غزه برای رها شدن نیروها برای نبرد علیه لبنان است. مقاومت لبنان با رونمایی دستاوردهای نظامی خود همزمان با اعمال فشار برای تسریع در آتش‌بس غزه، درصدد ایجاد بازدارندگی در برابر نقشه احتمالی صهیونیست‌هاست. 
5. اگر محور مقاومت پاسخ سنگینی به ترورهای بیروت و تهران بدهد، احتمال حماقت صهیونیست‌ها و مبادرت‌شان به تهاجم وجود دارد. از این رو محور مقاومت با نشان دادن دورنمایی از یک زد‌و‌خورد سنگین درصدد مهار و کنترل حماقت تل‌آویو است. 
6. چندی قبل، سید‌حسن نصرالله با معرفی چند مرکز و کارخانه بزرگ صنعتی به صهیونیست‌ها هشدار داد می‌تواند در مدت نیم ساعت این تاسیسات را که ده‌ها میلیارد دلار قیمت دارند، نابود کند. ورای اهداف بازدارندگی و کنترلی، به نظر می‌رسد مقاومت، اقتصاد و سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را یک هدف اصلی برای ضربات روانی و عملی خود در نظر گرفته است. اگر 7 اکتبر باعث توقف سرمایه‌گذاری در سرزمین‌های اشغالی شد، رونمایی از شهرک‌های موشکی لبنان با توجه به شکنندگی اوضاع و جنگی بودن شرایط منطقه طی سالیان بعد، یک هشدار به سرمایه‌گذاران بین‌المللی است. آنها باید بدانند سرمایه‌هایشان در رژیم همواره در خطر حمله موشکی خواهد بود. 
7. نقطه قوت رژیم نیروی هوایی است و در جایی که این نیرو عمل نکند، پیروزی وجود ندارد. وجود استحکامات زیرزمینی گسترده در لبنان نشان می‌دهد صهیونیست‌ها با نیروی هوایی خود قادر به عملکرد موثر در جنگ نخواهند بود. 
8. تاسیسات زیرزمینی نیروی هوایی رژیم را از کار انداخته و موشک‌های موجود در آن نیز سامانه‌های پدافندی و ضد‌موشکی صهیونیست‌ها را ناکارآمد می‌سازند. با از دور خارج شدن این دو نیرو، کار نیروی زمینی رژیم نیز تمام است. 
9. یک مشکل عمده برای قدرت‌های راکتی و موشکی، انبار آنهاست. اگر انبار مطمئنی برای ذخیره‌سازی این تسلیحات وجود نداشته باشد، جمع‌آوری آنها بیهوده است؛ زیرا دشمن می‌تواند به سرعت آنها را از بین ببرد. بر همین اساس وجود شهرهای زیرزمینی موشکی در لبنان به معنای ذخیره‌ای انبوه از راکت و موشک است. این حجم از سلاح به لبنان اجازه می‌دهد درصورت قطع خطوط تدارکاتی، امکان اداره نبردی طولانی و شدید را داشته باشد. 
10. نبرد دورادور، به وسیله تسلیحات دورپرتاب مانند توپخانه، بمب، موشک و پهپاد نقطه قوت و شیوه جنگی مورد‌علاقه صهیونیست‌هاست. آنها از دور جنگیده و ضمن حفظ نیروهایشان به دشمن خسارت وارد می‌کنند. توانمندی اداره نبرد دورادور و طولانی‌مدت در لبنان این نقطه قوت را زایل می‌کند. 
11. در شهرهای زیرزمینی مقاومت لبنان امکان ساخت مهمات و سلاح در طول جنگ وجود دارد. از این رو لبنانی‌ها می‌توانند با شارژ و احیای ذخایر مهمات و سلاح خود، نبردی طولانی‌مدت را ارائه کرده و در حین جنگ به تناسب میدان و یافته‌ها، تغییراتی در تسلیحات اعمال کنند. 
12. وجود شهرها نشان‌دهنده برنامه برای بازدارندگی قطعی در سطح انهدام کامل طرف مقابل است. نگهداری از حجم انبوهی راکت و موشک را نمی‌توان بازدارندگی نسبی دانست، بلکه لبنانی‌ها می‌توانند ضرباتی قاطع و تعیین‌کننده به صهیونیست‌ها بزنند. 
13. وجود شهرهای موشکی در لبنان که می‌تواند نیروی هوایی و پدافند موشکی صهیونیست‌ها را از کار بیندازد، اجازه عملیات زمینی را در اختیار نیروهای مقاومت قرار خواهد داد. مقاومت پس از نابودی پایگاه‌های دشمن در شمال فلسطین اشغالی و راکت‌باران فرودگاه‌های رژیم، می‌تواند به وسیله نیروی زمینی وارد شمال سرزمین فلسطین شود. با سقوط الجلیل، رژیم دیگر منطقه حائل میان خود و لبنان نخواهد داشت. 
14. امکانات مقاومت لبنان از یک گروه شبه‌نظامی فراتر رفته و به میزان یک ارتش رسیده است. تشکیل یگان موشکی دوربرد در کنار یگان هوایی با پهپادها و قوای زرهی، حکایت از ظهور ارتشی بزرگ در مرزهای رژیم دارد. 
15. حملات به رژیم از عمق خاک لبنان خواهد بود. اگر صهیونیست‌ها با وجود حضور زمینی و نظارت هوایی مداوم در غزه موفق به توقف موشکباران‌ها نشده‌اند، در لبنان شکست سخت‌تری را در این خصوص تجربه می‌کنند. 
16. شهرهای زیرزمینی لبنان علاوه‌بر برخورداری از بتن، به دلیل واقع شدن در میان کوه‌ها، از استحکامات طبیعی هم بهره می‌برند. بمب‌های سنگر‌شکن رژیم برای آسیب به این تاسیسات موثر نیستند. 
17. حتی اگر بمب‌های سنگر‌شکن رژیم قادر باشند به تاسیسات زیرزمینی لبنان آسیب وارد کنند، گسترده بودن شبکه تاسیسات، این اقدام را بی‌صرفه می‌کند. 
18. مهمات شدیدالانفجار و دستگاه‌های نظارتی رژیم با وجود تاسیسات زیرزمینی بلااستفاده می‌شوند و تنها کاری که صهیونیست‌ها پیش‌رو‌ دارند، دست زدن به جنایت علیه غیرنظامیان است. 
19. شهرهای موشکی از ایران تا لبنان وجود دارند. احتمالا مقاومت تاسیسات مشابهی مابین ایران و لبنان نیز داشته باشد. 
20. رژیم با ضربه به غزه، به زعم خود این منطقه را از شبکه بازدارندگی محور مقاومت خارج کرده است؛ زیرا تا مدت‌ها یک مقاومت در صورت تنش با تل‌آویو می‌توانست گزینه تنش با غزه را فعال کند. صهیونیست‌ها قصد دارند ضربه به شبکه بازدارندگی محور مقاومت را به لبنان نیز بکشانند. طبق ایده آنها، جنگ با لبنان هرچند هزینه‌هایی دارد، اما در هرحال به وضعیت غیرقابل‌تحمل سال‌های اخیر که زندگی زیر سایه تهدید همیشگی جنگ بوده، خاتمه می‌دهد. شهرهای موشکی رونمایی شدند تا به صهیونیست‌ها بفهمانند حمله به لبنان ضربه به شبکه بازدارندگی مقاومت نیست؛ زیرا این نیرو در ضلع لبنانی خود آمادگی بسیار بالایی دارد. 
21. صهیونیست‌ها دلخوش به ورود مستقیم آمریکا به جنگ هستند. اگر به جای نیروی هوایی رژیم، جنگنده‌های آمریکایی روی شهرهای زیرزمینی مدفون در دل‌ کوه‌ها بمب بریزند، آیا این تاسیسات آسیب می‌بینند؟ پس از آن اگر این شهرها تصمیم به موشکباران پایگاه‌های آمریکا بگیرند، آیا این پایگاه‌ها در امان خواهند بود؟ آشکار است که صهیونیست‌ها قادر نیستند در نبرد با لبنان، آمریکا را به شکل مستقیم همراه خود کنند. 

متن کامل گزارش سیدمهدی طالبی، دبیرگروه جهان‌شهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

ای فلسطین؛ دلیر بر سوارانت و بر خنجر گذارانت سلام؛

شعر مقاومت؛ میراث شهید هنیه

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها