نشست خبری علی فرهادی سخنگوی آموزش و پرورش صبح روز گذشته در محل وزارتخانه برگزار شد. وی در این نشست خبری اظهار داشت: آموزش و پرورش در یک سال گذشته از یک دریای تقریباً طوفانی به ساحل آرامش رسیده است. ما در حالی برای مهرماه ۱۴۰۳ و بازگشایی مدارس آماده میشویم که این دستگاه ثروتش سرمایه انسانی است و ۹۸ درصد اعتبار آن صرف حقوق نیروها میشود. از این رو نظم مالی، پیشگام امور ماست.
فرهادی با اشاره به ارائه دستمزد معلمان حقالتدریس بیان کرد: ما از ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ حقالتدریسهایی که بدهکار بودیم را پرداخت کردیم و الان نه تنها بدهی نداریم بلکه نظم مالی در این حوزه چنان شکل گرفته که از بعد از عید به تثبیت رسیده است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ما به نیروی خرید خدمات نه تنها یک ریال بدهکار نیستیم بلکه برای نظم بخشی به وضعیت همکاران اقدام کردیم. به گونهای که کلیه نیروی خرید خدماتی در استان سیستان و بلوچستان به عنوان نیروهای قرارداد کار معین در سال تحصیلی جدید به کار گرفته میشوند. این رویکرد برای سایر شهرها هم در دست پیگیری است. رویکرد ما این است که در خصوص نیروهای خرید خدمات با آنهایی که بیش از ۱۰ سال سابقه کار دارند، به عنوان نیروی قرارداد کار معین ادامه همکاری دهیم.
وی افزود: برخی مدارس دو شیفت ما توسط یک مدیر اداره میشوند یعنی مدیر و عوامل اجرایی مدرسه علاوه بر شیفت صبح، شیفت بعدازظهر را هم مدیریت میکردند. بعضاً حقالزحمه این مدیران تا سه سال پرداخت نشده بود اما اکنون بدهیها پرداخت شده و همچنین هر ماه دستمزد مدیران نوبت دوم هم پرداخت میشود.
پرونده اعتراضات رتبهبندی بسته شد
فرهادی درباره رتبهبندی معلمان گفت: سال گذشته از بین معلمان شاغل، ۵۷۲ هزار نفر به رتبه خود معترض بودند و قبل از پایان اسفند ۱۴۰۲ به اعتراضات آنها رسیدگی شد و ۳۸۰ هزار نفر افزایش رتبه داشتند و اکنون پرونده اعتراضات بسته شده است.
وی با اشاره به اینکه احکام رتبهبندی بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ توسط سازمان بازنشستگی صادر شد اما بخشی از دیون آنها باقی مانده است، مطرح کرد: این دیون ناشی از افزایش رتبه بوده است و در حال انجام کارها هستیم تا بزودی پرداخت شود و کسورات قانونی ناشی از افزایش رتبه برای معلمان بازنشسته سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ را پرداخت خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۶۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۱ هزار نفر و در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۷۲ هزار نفر بازنشسته داشتیم. قبل از برنامه هفتم توسعه بخشنامهای را صادر کردیم تا اگر خواستیم معلمی را برای ادامه خدمت نگه داریم، اجازه داشته باشیم.
فرهادی با بیان اینکه با ابلاغ برنامه هفتم توسعه بخشنامه دچار ابهام شد، گفت: طی ارتباط با سازمان اداری و استخدامی، دیوان عدالت اداری و مجلس مقرر شد این بخشنامه ناظر به برنامه هفتم اصلاح شود.
فرهادی ادامه داد: سن بازنشستگی در وزارت آموزش و پرورش از ۴۸ سال تا ۵۲ سال است و این سن بسیار پایین است. معتقدیم معلمانی که در سن بازنشستگی هستند در اوج تجربه و مهارتاند بنابراین مطلوب این است برای جبران کمبود نیروی انسانی از آنها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه دو انگیزه برای معلمان ایجاد کردیم، افزود: کل نیاز ما در سه سال آینده است و هر معلمی استمرار خدمت بدهد، یک ماه حقوق به او پاداش خواهیم داد یعنی به جای ۱۲ ماه حقوق ۱۳ ماه حقوق به آنها خواهیم داد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: برای حقالتدریس معلمان طرحی داشتیم به گونهای که مبلغ آن تا دو برابر افزایش یابد و این طرح بدین شکل اصلاح شد، معلمانی که حقالتدریس دریافت میکنند به جای ۹ ماه حقالتدریس، ۱۰ ماه حقالتدریس دریافت کنند.
منبع: ایران