وقتی غرور ملی تقویت شد؛
با نتایج ورزشکاران ایرانی در المپیک ۲۰۲۴ همه طراحی‌های امنیتی برای ایجاد گسل اجتماعی از مسیر ورزش شکست خورد.
  • ۱۴۰۳-۰۵-۲۰ - ۱۰:۰۴
  • 01
وقتی غرور ملی تقویت شد؛
شکست ایران‌ستیزان در المپیک پاریس
شکست ایران‌ستیزان در المپیک پاریس

فرهیختگان: اصولا نگاه ورزش‌دوستان به رقابت‌های ورزشی فراتر از یک مسابقه معمولی بر سر بردن و باختن است. آنها چیزهایی در ورزش می‌بینند که شاید به چشم هرکسی نیاید. این موضوع در نگاه ما ایرانی‌ها اما جلوه بیشتری دارد. به صورتی که با هر اختلاف سلیقه‌ای دل‌مان فقط پیروزشدن فرزندان کشور را می‌خواهد. بر این اساس بازی‌های ملی همیشه فرصتی بوده تا در کنار نمایش ظرفیت‌ها و استعدادهای حرفه‌ای، غرور ملی و همبستگی اجتماعی نیز بازتعریف و تقویت شود.

با این وجود در سال‌های اخیر و با دخالت گروه‌‌ها و جریانات ضدایرانی این موضوع تا حدی دچار تزلزل شد. در ابتدا موضوع تحریم ورزش از سوی این جریانات مطرح شد و سپس پروژه‌های متعددی در سطح بین‌المللی در دستور کار قرار گرفت تا ورزشکاران و فدراسیون‌های متعلق به ایران تحت فشار قرار گیرند. 

تحریم ورزش ایران پروژه‌ای بود که توسط مسیح علی‌نژاد و اطرافیانش در سال‌های گذشته کلید خورد. کمپین ضدایرانی آنها با این هدف دنبال می‌شد که ورزش ایران را به‌عنوان مولفه‌ای که به لحاظ اجتماعی برای کشور مهم است، به چاله تحریم‌ها بیندازد. دقیقا مانند کاری که با فدراسیون جودو انجام شد. 

در سال 2019 و طی رقابت‌های قهرمانی جهان، فدراسیون جهانی جودو اعلام کرد بعد از اتفاقاتی که در این رقابت‌ها رخ داده و سعید ملایی از طرف مقامات ایرانی مجبور به کناره‌گیری از رقابت شد (بنا به ادعای فدراسیون جهانی)، این فدراسیون اقدام به تعلیق جودو ایران از حضور در تمامی رقابت‌های بین‌المللی کرد.

ورزشکاران ما پیش از این هم به دلیل به‌رسمیت‌نشناختن رژیم‌صهیونیستی، از رویارویی با نمایندگان این رژیم خودداری کرده بودند اما چه‌شد که این‌بار در اقدامی عجیب، یک فدراسیون ورزشی ما آن‌هم نه به دلیل مسابقه ندادن، که به اتهام «باخت عمدی برای مسابقه‌ندادن با جودوکار صهیونیست» تعلیق شد؟ 

تلاش‌ها برای تضعیف تیم‌های ملی کشور در رشته‌های ورزشی ادامه پیدا کرد و برخی از ورزشکاران ایرانی به‌دلایل مختلف از ایران به کشورهای دیگر مهاجرت کردند. روند افزایشی مهاجرت ورزشکاران، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را به فکر بررسی علل و عوامل آن انداخت.

به‌رسمیت نشناختن رژیم‌صهیونیستی موضوع مهمی بوده و دهه‌ها ورزشکاران ایرانی با ممانعت از مصاف با ورزشکاران متعلق به این رژیم، اعتراض خود را نسبت به جنایات آنها اعلام می‌کنند. ورزشکاران رشته‌های مختلف در کشور ما هم در طول دهه‌های اخیر حمایت از مردم فلسطین را به‌عنوان یکی از اولویت‌های زیست ورزشی خود قرار داده‌اند.

امروز اما فرزندان ایران در المپیک 2024 فرانسه حضور دارند. آنها تا لحظه تنظیم این گزارش دو مدال طلا، دو نقره و دو برنز کسب کردند و حتی مهران برخورداری تکواندوکار جوان ایرانی فینالیست شده ‌است. ایران در این رقابت‌ها از بین 80 کشور حاضر فعلا در جایگاه 21ام قرار گرفته‌ است.

تلاش‌های کمپین‌های ضدایرانی برای تحریم ورزش ایران از تمام مسابقه‌های ورزشی شکست خورده‌ است. با تدبیرهای انجام‌شده از سوی مسئولان ورزشی کشور حتی برخی از ورزشکارانی که با تهییج رسانه‌ها به اشتباه وارد کارزارهای سیاسی شده بودند مدیریت شدند تا تلاش‌ها برای قراردادن ورزشکاران ایران و ترغیب آنها به مهاجرت یا ایستادن روبه‌روی نظامی سیاسی کشور شکست بخورد؛ ورزشکارانی که حتی برخی از آنها نیز در این رقابت‌ها شرکت کردند و مورد حمایت و محبت مسئولان کشور قرار گرفتند و توانستند بهترین نتیجه ممکن را بگیرند. 

متن کامل گزارش علی ملکی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰