رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
 رئیس جدید کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید ما در مکتب اسلام و انقلاب اسلامی یاد گرفته‌ایم که فارغ از موضع‌گیری‌های هیجانی، پاسخ‌های عقلانی نسبت به وقایع داشته باشیم.
  • ۱۴۰۳-۰۵-۱۶ - ۱۰:۰۰
  • 00
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
شروع‌کننده تنش با اسرائیل نبودیم اما پایان‌بخش آن هستیم
شروع‌کننده تنش با اسرائیل نبودیم اما پایان‌بخش آن هستیم

فرهیختگان: ابراهیم عزیزی، رئیس جدید کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با «فرهیختگان» اظهار کرد: اساسا این ترور در خاک و حریم ما صورت گرفته است. این یعنی به نوعی هل من مبارز طلبیدن است. چنین اقدامی خلاف موازین عرف و حقوق بین‌المللی و روابط حاکم بر این موضوع است. این اقدام منتهی به شهادت یکی از فرماندهان و مسئولان جبهه مقاومت شده و ابعاد مختلف سیاسی، نظامی، امنیتی و حتی اخلاقی دارد. 

وی افزود: بالاخره ایشان میهمان کشور ما بوده. طبیعتا برای جمهوری اسلامی ایران حق اقدام قاطع و اقدامی که منتهی به تنبیه جدی عامل، آمر و همه حامیان و پشتیبانان و کسانی که این اقدام ننگین را انجام دادند، محفوظ است. این هم حق قانونی ما و هم حق مشروع ما و هم مطالبه ملت ماست. مردم این را به‌عنوان مطالبه‌ای جدی از حاکمیت می‌خواهند که برخوردی قاطع و بازدارنده و متناسب با این رفتار دور از همه اصول و موازین، انجام بدهد زیرا حق مسلم ماست و حریم ما نقض شده و کشور به نوعی دچار خدشه‌ شده و میهمان ما شهید شده است.

عزیزی خاطرنشان کرد: ما یاد گرفته‌ایم در مکتب اسلام و انقلاب اسلامی عقلانی برخورد کنیم و کمتر از رفتارهای هیجانی و احساسی استفاده کنیم و تلاش هم می‌کنیم که اقدام‌مان متناسب با شأن و شئون‌مان باشد. ما شروع‌کننده نبودیم اما پایان‌بخش آن هستیم. از این جهت می‌گویم که دلیلی برای ادامه ندارد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: چون آمدند در کشور ما و یک رفتار خلاف موازین و حقوق بین‌المللی و امنیت و منافع ما انجام دادند و باید تنبیه شوند. این مساله وجود دارد که وقتی تنبیه می‌شوند چه واکنشی نشان می‌دهند. قطعا هر واکنشی، واکنش شدیدتری به همراه دارد. این حق و وظیفه ماست و نمی‌توانیم از آن بگذریم. بدون شک اقدام ایران اسلامی بازدارنده خواهد بود.

وی افزود: طبعا یک وظیفه حاکمیتی است و به نوعی ارتباطی با دولت‌ها ندارد. ساختار پذیرفته‌شده و قانونی داریم، مثل شورای عالی امنیت ملی و سایر نهادهای حاکمیتی که هم روی این موضوعات تصمیم می‌گیرند، هم نظارت می‌کنند و هم اقدام می‌کنند. ممکن است برخی افراد و جریانات سیاسی نظراتی داشته باشند که فرع مساله است و اصل مساله نیست. 

عزیزی تصریح کرد: الان اولویت ما امنیت ملی، تمامیت ارضی، منافع ملی و نمایش اقتدار ایران اسلامی با بهره‌گیری از ظرفیت وحدت ملی است. اما اینکه جریانی از این کار خوشش بیاید یا بدش بیاید، ما وظایف حاکمیتی را این‌گونه نمی‌بینیم.

متن کامل گفتگوی زهرا طیبی با ابراهیم عزیزی را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰