چه کسانی برای تعامل شورا و شهرداری رادیکالیسم تجویز می‌کنند؟
حواشی جلسات شورای شهر تهران همچنان ادامه دارد و به روز گذشته، بعد از برگزاری دویست‌وپنجاهمین جلسه این شورا نیز کشیده شد. دعوا و جدال در شورا، میان طرفداران علیرضا زاکانی و منتقدان عملکرد شهردار است.
  • ۱۴۰۳-۰۵-۰۱ - ۱۰:۰۰
  • 00
چه کسانی برای تعامل شورا و شهرداری رادیکالیسم تجویز می‌کنند؟
شورای شهر اول نباشید
شورای شهر اول نباشید

فرهیختگان: روز گذشته در دویست‌وپنجاهمین جلسه شورای شهر، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز به ماجراهای اخیر پیش‌آمده ورود کرد و تذکراتی پیرامون دوقطبی ایجاد شده داد. ماجرا اما با صحبت‌های رئیس شورا فیصله داده نشد و در یک گفت‌وگوی در حاشیه، یکی از اعضای شورای شهر «استعفای دسته‌جمعی» را پیش کشید.

منتقدان زاکانی اما باز هم حاشیه جلسه روز گذشته را پررنگ‌تر از متن کردند و این‌بار امانی با اظهارنظری که به نظر می‌رسد خیلی هم جدی نیست، در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره مطرح بودن شایعه استعفای دسته‌جمعی گفت: «قانون راهکارهای زیادی گذاشته است. اگر به بن‌بست برسیم، این گزینه مطرح است.» 

اگرچه قصه اعضای دوره ششم شورای شهر تهران متفاوت‌تر از ماجرای دوره اول است اما به میان آمدن لفظ استعفای دسته‌جمعی بیش از آنکه تهدیدی برای عملکرد شهردار تهران باشد، بی‌احترامی به انتخاب مردم این کلانشهر است. 

اعضای منتقد شهردار تهران باید بپذیرند اکنون نماینده مردم هستند و مطرح کردن عنوان استعفای دسته‌جمعی، القای این مساله است که نتوانسته‌اند از حقوق مردم در صحن شورای شهر دفاع کنند. تا اینجای کار مساله اصلی منتقدان زاکانی، عملکرد او با توجه به عدم تخصص وی در حوزه مدیریت شهری است.

اگر شورای شهر تهران امروز به دو دسته مخالف و موافق زاکانی تبدیل شده و به جای پیگیری مطالبات مردم، دعوا بر سر ماندن یا رفتن زاکانی است، متاسفانه باید اعتراف کرد برداشتی به جز نداشتن دغدغه مشکلات مردم نخواهد داشت؛ چراکه شورای شهر نهاد ناظر بر عملکرد شهرداری است ولی امروز اعضای شورای شهر تهران به جای نظارت بر عملکرد و انتقاد سازنده از عملکرد شهرداری به دو دسته تشویق‌کنندگان و تقبیح‌کنندگان شهردار تبدیل شده‌اند و مسئولیت شرعی آرای مردم را فراموش کرده‌اند. 

و در آخر اینکه اعضای شورای شهر با آرای مستقیم مردم روی کار می‌آیند و رای مردم برای هر فرد منتخب، مسئولیت به دنبال دارد. همچنین با توجه به آرای مردم، اعضای شورای شهر باید بپذیرند که مسئولیت‌شان انتخابی است و نه انتصابی و همین منتخب مردم بودن، ظرافت و مسئولیت‌‌شان در برابر امور را بیشتر می‌کند.

یعنی مردم آگاهانه آنها را شورا نماینده و صدای خود برای پیگیری مطالبات‌شان کرده‌اند. بنابراین به میان آوردن استعفای دسته‌جمعی به جای ایستادن و مطالبه حقوق مردم، تصویری به‌جز فراموشی مسئولیتی که از سوی مردم عهده‌دارش شده‌اند، نخواهد بود. 

متن کامل گزارش زینب مرزوقی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰