فرهیختگان آنلاین: وزیر امور خارجه آمریکا بدون اینکه به خروج یکجانبه کشورش در سال ۲۰۱۸ میلادی از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ همراه با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل اشاره ای داشته باشد، خطاب به شرکت کنندگان در «مجمع امنیتی آسپن» در کلرادو گفت: «جایی که ما اکنون هستیم، موقعیت خوبی نیست!»
بلینکن گفت که ایران به توسعه برنامه هسته ای خود ادامه داده است؛ اما هنوز سلاحی تولید نکرده است و این نشان می دهد که تهران به نزدیک ترین موقعیت برای دستیابی به این توانمندی قرار دارد. ایالات متحده به تلاش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، ترجیحاً از طریق مذاکرات دیپلماتیک ادامه خواهد داد.
این مقام آمریکا مدعی شد: «اگر ایران در مورد تعامل جدی است، در واقع از کاری که در برنامه خود انجام داده است عقب نشینی کند! دولت آمریکا فشار حداکثری بر ایران را در سراسر جهان اعمال کرده است.»
آنتونی بلینکن گفت: «ما بیش از ۶۰۰ تحریم علیه افراد و نهادهای ایرانی اعمال کردهایم. ما حتی یک تحریم را لغو نکرده ایم.»
وی افزود: «دولت بایدن در بیش از یک سال مذاکره غیرمستقیم با ایران با هدف احیای توافق هستهای ایران، که ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ در دولت ترامپ از آن خارج شد، شرکت کرد. این تلاشها در اواخر سال ۲۰۲۲ شکست خورد، زیرا ایالات متحده ایران را متهم کرد که درخواستهای «غیرمعقول» در رابطه با تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA)، یک ناظر هستهای سازمان ملل، در مورد آثار غیرقابل توضیح اورانیوم کشفشده در مقرهای فاش نشده و سری ایران ارائه میکند. در ماههای بعد، دولت تاکید کرد که توافق هستهای ایران «در دستور کار» نیست.»
بلینکن با اشاره به بیانات رئیس جمهور منتخب ایران مطرح کرد: «رئیس جمهور جدید ایران گفته است که آنها پذیرای تعامل با غرب هستند. با این حال، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه به سی.ان.ان گفته است که آنها دیگر باور ندارند که امکان بازگشت به توافق هستهای وجود دارد، زیرا ایران در سال های پس از شکست مذاکرات، دست به اقدامات تشدیدکننده و تنشزا بسیاری زده است.»