سیامک رهپیک عضو حقوقدان و قائم مقام شورای نگهبان گفت: «انتخابات اخیر ریاستجمهوری، ظرفیت نهادهای اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر نمایان کرد. شورای نگهبان برای نظارت بر انتخابات در شرایط خاص و اضطراری از توانمندیها و امکانات بسیار خوبی برخوردار است.»
وی افزود: «جلسه سران قوا برگزار شد و هماهنگیها در سطح کلان صورت گرفت. جلسهای فوری بین وزارت کشور و شورای نگهبان نیز برگزار و پیشنهاد وزارت کشور در خصوص زمان برگزاری انتخابات و انجام فرآیندهای قانونی دریافت شد. آن پیشنهاد در شورای نگهبان مورد بررسی و تأیید قرار گرفت.»
رهپیک تاکید کرد: «یکی از اصلاحات مهم قانون انتخابات، ایجاد مرحله پیش ثبتنام طبق سیاستهای کلی انتخابات بود. این مرحله در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس، برای نخستین بار به اجرا درآمد. البته اشکالاتی در این بخش وجود داشت که باید در دورههای بعد برطرف شود. در بخشهای تبلیغات و جرایم انتخاباتی نیز اصلاحاتی به وجود آمد تا هم احکامی برای موضوع تبلیغات در فضای مجازی و… به وجود آید و هم مجازاتها برای جرایم انتخاباتی بازدارندهتر باشد. شورای نگهبان طبق قانون وظایفش را انجام میدهد. شورای نگهبان نه به لحاظ قانونی و نه به لحاظ شرعی نمیتواند همه آن چیزهایی را که در جریان بررسی صلاحیتها به آنها رسیده، مطرح کند. موضوع بررسی صلاحیتها کار سختی است اما شورای نگهبان به دلیل شرایط قانونی و اخلاقی و همچنین مصلحت کشور اجازه ندارد هر آن چیزی را که در آن بررسیهای سخت مورد توجهاش بوده را اعلام کند.»
وی اظهار کرد: «در انتخابات اخیر علیرغم اینکه ادعا میشد شورای نگهبان به دنبال خالصسازی است، افراد مختلفی تاییدصلاحیت شدند و رقابت جدی نیز بین کاندیداها شکل گرفت. این افراد خودشان داوطلب شده بودند و شورای نگهبان آنها را نچیده بود. شورای نگهبان اعلام کرد که هر کس رأی قانونی را کسب کند، صحت انتخابات را تأیید خواهد کرد که در انتخابات اخیر اینگونه شد؛ شورای نگهبان علیرغم حرفها و تهمتهایی که دریافت کرد هم داوطلب مربوطه را تأیید کرد و هم آرای مردم به آن نامزد را تأیید کرد. سپس نیز جلساتی برگزار و ابراز همکاری و همدلی شد.»