فرهیختگان: فضای کشور درگیر چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری است و این مصادف شده با روزهای آغازین مجلس دوازدهم. کمیسیونهای تخصصی با حضور نمایندگان مجلس در حال تکمیل است و کمیسیون فرهنگی که جزء آخرین گزینههای انتخابی وکلای ملت است، تقریبا اعضای خودش را مشخص کرده است. اینکه میگوییم تقریبا چون فهرست اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس در حالی اعلام شده که هنوز تکلیف عضویت تعداد زیادی از نمایندگان در کمیسیونها مشخص نیست و فرصت اعتراض و امکان جابهجایی نمایندگان وجود دارد.
لیستی که از اعضای کمیسیون فرهنگی منتشر شده، تقریبا مشابه با ادوار گذشته است و احتمالا نمایندگانی به این کمیسیون آمدهاند که جایی در کمیسیونهای تخصصی دیگر نداشتند.
بررسی ادوار مجلس و اندازه افرادی که در کمیسیون فرهنگی حضور داشتند، نشان میدهد جریانهای سیاسی حاضر در مجلس به حوزه فرهنگ مسلط و متمرکز نیستند و به خاطر همین است که تصمیمسازیهای این حوزه مبتنیبر واقعیتهای موجود جامعه ایران نیست.
نگاهی به وظایف کمیسیون فرهنگی مجلس
بررسی طرحها و لوایح ارجاعی، رسیدگی به درخواستهای تحقیق و تفحص پیگیری سوال نمایندگان از رئیسجمهور و وزیران، بررسی موارد ارجاعی از لوایح برنامه توسعه و بودجه سالیانه و گزارش آن به کمیسیون تلفیق بررسی گزارشهای عملکردی و نظارتی از اجرای قوانین، تهیه گزارش موردی و سالیانه درخصوص امور اجرایی دستگاهها و نحوه اجرای قوانین بهخصوص قانون برنامه توسعه و بودجه سالیانه و ارائه نکات مثبت، منفی و پیشنهاد نحوه اصلاح آن و تقدیم گزارش به مجلس جهت قرائت حوزههای کلیدی فعالیت این کمیسیون که شامل موارد زیر است:
1. حوزه خانواده، زنان و جوانان
2. حوزه رسانه، هنر، فرهنگ عمومی و ارشاد اسلامی
3. حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی
4. حوزه تربیت بدنی
اهم قوانین مرتبط با کمیسیون فرهنگی در 40 سال گذشته
کمیسیون فرهنگی در طول 40 سال گذشته و ادوار مختلف در نقاط مهمی تصمیمسازی کرده است. جدول زیر لیستی از مهمترین قوانین مرتبط با کمیسیون فرهنگی در 40 سال گذشته است.
متن کامل این گزارش را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.