• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۳-۰۳-۲۷ - ۱۹:۲۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
در «میزگرد فرهنگی»؛

زاکانی: من همیشه از مسئولیت گرفتن استنکاف داشتم

علیرضا زاکانی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ر برنامه «میزگرد فرهنگی» بیان کرد: من همیشه از مسئولیت‌گرفتن استنکاف داشتم و دوستان می‌توانند روی این ویژگی من حساب کنند.

زاکانی: من همیشه از مسئولیت گرفتن استنکاف داشتم

علیرضا زاکانی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شامگاه امروز - یکشنبه ۲۷ خرداد - در برنامه میزگرد فرهنگی شبکه دو سیما حضور یافت. وی در این برنامه به سوالات کارشناسان در حوزه مسائل فرهنگی پاسخ داد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت:‌ «هسته و ایده مرکزی بنده در تمامی حوزه ها اجرای قانون اساسی است و در حوزه فرهنگ، اجتماع و اقتصاد مردم باید سالار و محور قرار بگیرند. ما در انقلاب اسلامی تغییر نظام سیاسی کشور را داشتیم اما تغییرات اساسی در حوزه فرهنگ اجتماع و اقتصاد رخ نداد و در حوزه سیاسی عمق بخشی نکردیم. تا پای صندوق مردم هستند و بعد از آن سالاری مردم گم شده است و باید به مردم برگردد و در حوزه فرهنگ و اجتماع اقتصاد مردم سالار و محور قرار گیرد.»

وی افزود: «وزارتخانه آموزش و پرورش رکنی‌ترین وزارتخانه دولت خدمت خواهد بود و وزیر آموزش و پرورش قوی‌ترین عنصر کابینه خواهد بود. همچنین آموزش عالی و حوزه و تمام مجموعه‌هایی که در این خصوص هستند.»

وی تنوع قومی، دینی و مذهبی کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: «قومیت‌های ایرانی مثل بوستان گل هستند که به جامعه طراوت داده است. مذاهب و ادیان نیز در ایران از حقوق مختلف در اصول قانون اساسی برخوردار هستند. مینیاتوری زیبا در مقابل خودمان از ادیان، اقوام و مذاهب ایرانی داریم. آنان فرصتی داخلی هستند. ممنوعیت پخش نشدن اذان اهل سنت در کردستان، کج سلیقی بود که در سفر رهبری به این استان این ممنوعیت بی‌جا برداشته شد.»

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: «ایجاد یک فضای درست برای کنش‌گری دختران از مهمترین موضوعات مورد توجه ما است. من به عنوان پدری که سه دختر دارد، می‌دانم دختران چقدر مهم و شیرین هستند و چه ارزشی دارند. دختران ما مساله نیستند امید ما هستند. ما خانواده را محور می‌دانیم و در آن زن هم نقش ویژه و اصلی را دارد. خانواده نباید دغدغه معیشت و سلامت داشته باشد که بر عهده دولت است؛ برای همه اینها برنامه داریم. خانواده محور است و باید بیشترین نقش را در جامعه داشته باشد.»

وی از اعمال اصلاحاتی در وزارت آموزش و پرورش سخن گفت و افزود: «معلم معیشت و توجه می‌خواهد. حوزه‌های آموزش عالی و علم و فناوری نیز رکن رکین توسعه انقلاب اسلامی هستند. در این حوزه جایگاه را باید به نخبگان سپرد. حوزه فضای مجازی را موهبت می‌دانم. ایجاد تسهیلات، توجه به تولید محتوا برای دولت بنده اهمیت زیادی دارد. در حوزه گردشگری نیز برنامه داریم و با طرف چینی توافق کردیم که سالیانه تا یک میلیون گردشگر بین دو کشور داشته باشیم.»

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: «ما از شفافیت کاملا استقبال می‌کنیم و برای برخی موارد منع قانونی داشته‌ایم. عده‌ای در حق ما ظلم کردند. همانطور که در مورد خیلی چیز‌های دیگر که در حق من ظلم شده است. مثلاً قطع درختان را گردن من انداختند. عکس‌های قطع درختان سال ۱۳۹۷ را جای درختان قیطریه جا زدند.»

 

او تاکید کرد: «حجاب‌بانی نداریم. در مترو دو دسته نگهبان داریم که یک عده امنیتی هستند و به شهرداری ربطی ندارند. عده دیگر نگهبانانی هستند که انتظامات مترو هستند و لباس فرم مترو دارند و وظیفه دارند نظم و انضباط مترو را تامین کنند و مثلاً نگذارند آقایان داخل واگن خانم‌ها شوند. مترو جایی نیست که یک عده بیایند و بخواهند خودمختاری راه بیندازند، چرا که اگر کوچک‌ترین اتفاقی بیافتد یک مسئله ملی خواهد بود؛ بنابراین ما نسبت به همه اعمال و رفتار خودمان پاسخگو هستیم.»

زاکانی اظهار کرد:« شما کار من را راحت کردید و فرمودید که من با بقیه نامزد‌ها فرق دارم. بله من کشوری را اداره می‌کنم به اسم تهران. ما سال ۱۴۰۱ طرحی به عنوان من شهردارم را پایه گذاری کردیم و به مردم گفتیم پروژه انتخاب کنند. ۱۴۶۲ پروژه انتخاب شد؛ بنابراین هم مردم انتخاب و هم نظارت کردند.»

زاکانی بیان کرد: «نظام آموزش و پرورش ما یک نظام حفظ محور است که به طبع برای مهارت اندوزی نقش معلم بسیار مهم است. در نظام آموزش و عالی به بهترین شکل میتوان مهارت اندوزی را دنبال کرد. ما طرحی را در تهران دنبال میکنیم به نام هر خانه یک کارخانه. تا بتوانیم امکان اقتصادی کردن خانواده‌ها را دنبال کنیم و تمام ساز و کارهایش را هم در شهرداری فراهم کردیم؛ لذا باید هدفمند این اقدام دنبال شود.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

حبیب‌الله بابایی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

«قله» کجاست؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار