محمد نصیری، مدیرکل بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: کودکان کار و خیابان از اتباع، اکثرا اتباعی بودند که اقامت آنها زیر ۳ ماه در ایران و عمدتا غیرمجاز و غیرقانونی بوده است. این نشان می دهد اتباعی که به ایران میآیند، قبل از هرکاری، کودک خود را سرچهارراه میفرستند.
وی افزود: ۱۸ درصد از کودکان کار و خیابان، ایرانی بودند که هیچکدام از آنها از خانواده نیازمند نبودند. یعنی دهک درآمدی و سطح درآمد و وضعیت اقتصادی برحسب گزارشات مددکاری، مشخص شد هیچکدام خانواده نیازمند نبودند و مدل فرهنگی خانواده به گونهای بوده است که کودک باید برود سرچهارراه کار کند.
نصیری ادامه داد: موضوع اصلی این است که این فرآیند میتواند در بلندمدت به صورت فرهنگ درآید که مردم همراه طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان شوند. اصلی ترین موضوع این است که کمک به کودک سر چهارراه باعث میشود اقتصاد (خوب) برای خانوادههای کودکان کار و خیابان پابرجا بماند و کودک در وضعیت مخاطرهآمیز قرار بگیرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا اکنون دیگر هیچ کودک کار و خیابانی سرچهارراهها دیده نمیشود، گفت: بحث در این زمینه زیاد است؛ قرار است کارهای زیادی در این زمینه انجام بگیرد که مردم هم برای ساماندهی کودکان کار و خیابان همراه شوند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: برای ساماندهی کودکان کار و خیابان، کار بین بخشی بین شهرداری، سازمان بهزیستی و دادستانی تهران انجام و باعث شد که برخی آسیب های اجتماعی که در سطح تهران باعث اذیت شهروندان بود، سامان خوبی پیدا کند و امید داریم که این کار ادامه پیدا کند.
نصیری تاکید کرد: کودکان کار و خیابان را از سر چهارراهها جذب کردیم که اغلب از خانوادههای اتباع غیرمجازی بودند که زیر سه ماه در ایران اقامت داشتند.
وی در پاسخ به این سئوال که بعد از جذب کودکان کار و خیابان آیا آنها به مراکز نگهداری منتقل شدند یا به خانواده بازپیوند شدند یا اتباع غیرمجاز رد مرز شدند، گفت: انواع روشها را استفاده کردیم.
گفتنی است؛ علی رضایی، دبیر کارگروه کودکان کار و خیابان وزارت کشور چندی پیش اعلام کرد که کمیته کودکان کار و خیابان در ۲۶ استان کشور تشکیل و ۲۶۰۰ کودک کار و خیابان در کشور ساماندهی و شناسایی شده است. در برخی از استانها مانند مشهد، سمنان و فارس با کاهش حضور کودکان کار در سطح خیابانها روبهرو بودهایم.
وی تصریح کرده است که پس از شناسایی کودکان اتباع، آنهایی که غیرمجاز هستند طبق تعاملی که با سازمان ملی مهاجرت داشتهایم، به همراه خانواده رد مرز میشوند و اگر هم جزو مجازین باشند ساماندهیهای لازم صورت میگیرد تا دیگر در سطح خیابانها حضور فیزیکی نداشته باشند.
منبع: ایرنا