فرهیختگان: باتوجه به تجربه سالهای گذشته میبایست این درک وجود داشته باشد که مردم بسیار هوشمندانهتر از دورههای قبل عمل خواهند کرد و صرفا با اتکا به اینکه چه کسی قرار است در حمله به فرد دیگر موفق عمل کند، به نامزد انتخاباتی رای نمیدهند. با نگاه به چالشهای موجود در کشور این انتظار وجود دارد که رقبا با برنامهجدی برای حل چالشهای کشور در حوزههای مختلف وارد گود رقابت شوند و وجه اصلی دعواها را روی ایدههای خود برای اداره دولت متمرکز کنند، نه اینکه صرفا با حمله به هم به عقدهگشایی علیه یکدیگر بپردازند.
محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در گفتگو با فرهیختگان با بیان اینکه بحث بهداشت و پیشگیری و مبارزه با عوامل خطرزا و ایجاد بیماریها باید جزء اولویتها باشد، گفت: این مساله، مسیر و راهکار دارد و مسیرش این است که توجه و اقدامات در حوزه بهداشت باید ناظر به شاخصها باشد. شاخصهای جمعیتی و مرگومیر، شاخصهای پوشش سلامت، شاخصهای مربوط به نیروی انسانی حوزه سلامت و شاخصهای دسترسی به خدمات باید نصبالعین مسئولان حوزه بهداشت و درمان- از وزیر تا رئیس شبکه و خانه بهداشت- باشند و براساس آن شاخصها اقدام و نظارت کنند و ارزشیابی شوند.
وی افزود: دولت، وزیر بهداشت را باید براساس شاخصها ارزیابی کند. با اینها که چقدر سفر استانی رفته، چقدر بیمارستان افتتاح کرده و چقدر تبلیغات تلویزیونی انجام داده نباید ارزیابی شود. هم در مجلس و هم در دولت و هم در سایر دستگاههای نظارتی باید عملکرد مسئولان حوزه بهداشت و درمان براساس شاخصها سنجیده شود، مثلا شاخصها در روزی که مسئولیت را تحویل میگیرند در نقطه «آ» قرار دارد و سال دیگر باید در نقطه «ب» باشد. اگر نبود این کار اشکال دارد و اگر بود جای تقدیر و تشکر دارد. غیر از این هدر دادن منابع و از ریل خارجشدن صورت گرفته است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: اولویت دیگر باید بحث آموزش باشد که کیفیت آموزش پزشکی ما که همه سرمایه جامعه پزشکی است باید حفظ شود. نباید درخواستهای مقطعی برخی ارگانها یا خوشایند برخی مدیران بالادستی به قیمت فدا شدن کیفیت آموزش پزشکی در کشور باشد. نکته دیگر شفاف شدن ساختار وزارت بهداشت است. بیعدالتی، تبعیض، سوءاستفاده، رانتخواری و رانتبازی نباید در حوزه بهداشت و درمان باشد و به جوانان شاغل در این حوزه باید توجه ویژهای شود و ساختارهایی مثل تقسیم نیروی انسانی در زمان طرح، امتحانها، آزمونها و فرصتهای آموزشی باید شفاف شود.
وی خاطر نشان کرد: نکته بعدی این است که فکر عاجلی برای برخی رشتههای تخصصی شود که در مرز بحران قرار دارند- مثل رشتههای بیهوشی، جراحی قلب و جراحی اطفال- که تمایلی برای ورود به آنها وجود ندارد باید این امر در اولویت باشد که با کمبود نیروی انسانی مواجه نشویم.
رئیسزاده تصریخ کرد: از طرفی دغدغه مردم در حوزه درمان باید رفع شود. مطلبی که مقاممعظمرهبری فرمودند ما میخواهیم اگر خانوادهای بیمار دارد جز رنج بیمارداری رنج دیگری نداشته باشد. این هم باید جزء اولویتها باشد و راهحلش این است که دسترسی مردم به نیروی درمانی، تخت، دارو و تجهیزات تسهیل شود و دغدغهای نداشته باشند.
متن کامل این گفتوگو را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.