• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۳-۰۳-۰۶ - ۲۳:۴۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
به‌نظر می‌رسد اجماع نظر روی حمایت از یک نفر نیست؛

دو نگاه در مورد ریاست مجلس

به نظر می‌رسد رقابت دو چهره از کاندیداهای ریاست در میان اعضای درون فراکسیون پررنگ‌تر باشد و اجماع نظر روی حمایت از یک نفر صورت نخواهد گرفت. براین اساس اگر رای نمایندگان انقلابی دوپاره شود، رای و نظر اعضای فراکسیون مستقلین تا حد زیادی می‌تواند در تعیین سرنوشت ریاست مجلس تاثیر‌گذار باشد.

دو نگاه در مورد ریاست مجلس

زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز: روز گذشته انتخابات فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم تشکیل شد و از بین دو کاندیدای ریاست فراکسیون، موسی غضنفرآبادی با 102 رای در مقابل محمود نبویان با 84 رای، رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی شد. براین اساس نفر اول تهران و عضو لیست امنا نتوانست به‌عنوان رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی، آرای اکثریت را جذب کند. اگرچه غضنفرآبادی همچنان رئیس موقت فراکسیون است اما نحوه رای‌دهی اعضای فراکسیون می‌تواند تا حدی گمانه‌زنی‌ها در مورد نظر فراکسیون در مورد ریاست مجلس را شفاف کند. به نظر می‌رسد رقابت دو چهره از کاندیداهای ریاست در میان اعضای درون فراکسیون پررنگ‌تر باشد و اجماع نظر روی حمایت از یک نفر صورت نخواهد گرفت. براین اساس اگر رای نمایندگان انقلابی دوپاره شود، رای و نظر اعضای فراکسیون مستقلین تا حد زیادی می‌تواند در تعیین سرنوشت ریاست مجلس تاثیر‌گذار باشد. اگر مسعود پزشکیان برای ریاست مجلس اعلام کاندیداتوری نکند که البته این احتمال بعید به نظر می‌رسد، احتمال اجماع فراکسیون مستقلین روی یکی از نامزدهای ریاست مجلس جدی خواهد بود. براین اساس و برای کسب اطلاع از جلسه فراکسیون اکثریت مجلس با برخی از نمایندگان حاضر در جلسه گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

ابوالقاسم جراره: در فراکسیون اکثریت اجماع نظری برای ریاست مجلس وجود ندارد

ابوالقاسم جراره ازجمله افرادی است که کاندیدای دبیری هیات‌رئیسه شده است. او درباره جلسه فراکسیون و احتمالات اجماع نظر اعضا روی یک نفر برای ریاست مجلس صحبت کرد و از ارسال پیامک قالیباف برای اعضای فراکسیون صحبت کرد. در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.
برای ریاست مجلس اجماع نظر در فراکسیون وجود دارد؟
خیر، اجماع نظر نیست. اجماع یعنی همه روی یک نفر نظر دارند اما این‌طور نیست و رقابت جدی وجود دارد و احتمالا رقابت بین قالیباف و ذوالنور خواهد بود. اما خب بستگی دارد که بعضی‌ها به فضای فراکسیون تمکین کنند و یکی دو نفر بیایند یا برخی تمکین نکنند و نفرات بیشتری بیایند.
در جلسه گمانه‌زنی‌هایی درباره ریاست مجلس مطرح شد؟
بحث‌ها همه درباره ریاست فراکسیون بود و بحث زیادی درباره ریاست مجلس نشد. بحث بیشتر این بود که اول اساسنامه‌ و آیین‌نامه مطرح و بعد هیات‌رئیسه مطرح شود که بعد از آن اساسنامه را کنار گذاشتند و اول هیات‌رئیسه را مشخص کردند. ساختار فراکسیون هم همان‌طور که در رسانه‌ها اعلام شد، مشخص شد تا بروند اساسنامه و آیین‌نامه فراکسیون را بررسی کنند. روز دوشنبه هم افتتاحیه مجلس است. غروب آن روز قرار است فراکسیون درخصوص هیات‌رئیسه جلسه تشکیل دهد. برای همین در فراکسیون لابی‌هایی هم شد. خود آقای قالیباف دو شب پیش پیام داد و در اینباره حرف زد که تا آن موقع پیامی از خودشان و دفترشان نبود و آقای قالیباف دعوت شخصی کردند.

محسن زنگنه: نمایندگانی که اظهاراتی درباره گزینه ریاست مجلس مطرح کردند، نظر شخصی خودشان را گفتند نه فراکسیون

محسن زنگنه نیز به شرح جلسه فراکسیون پرداخت و در مورد پیامکی که از جانب آقای قالیباف برای اعضای فراکسیون ارسال شده بود، اشاره کرد پیش از انتخابات جلسه‌ای برگزار شد و تصمیم گرفته شد از اعضای فراکسیون برای حضور در فراکسیون دعوت به عمل آورده شود و براین اساس پیامک دعوت از سوی قالیباف برای اعضا ارسال شد.
فضای جلسه فراکسیون اکثریت به چه صورت پیش رفت؟
انتخابات در فراکسیون برگزار شد. ما روز قبل از انتخابات جلسه گذاشتیم و به جهت اینکه قرارمان این بود همه گروه‌ها و مجموعه‌های ارزشی اصولگرای مجلس یازدهم را ذیل یک چتر جمع کنیم، بنا را بر این گذاشتیم همه مسائل را براساس رای مجمع پیش ببریم. حدود 203 نفر در جلسه روز گذشته شرکت کردند و فرم‌های عضویت را پر کردند و نسبت به اساسنامه و آیین‌نامه مجمع هم با امضای فرم‌ها ابراز تعهد کردند. در ابتدا پیشنهادی مطرح شد، چون در ابتدا قرار بود اساسنامه و‌ آیین‌نامه مطرح و رای‌گیری شود و نمایندگان نظرات‌شان را بگویند. یک پیشنهاد هم این بود با توجه به حضور خوب نمایندگان، ابتدا هیات‌رئیسه تعیین شود و بعد هیات‌رئیسه همان مسیر تصویب اساسنامه و آیین‌نامه‌ را ادامه بدهد تا به رای گذاشته شود که بعد از رای‌گیری از بین آقای غضنفر آبادی و آقای نبویان جناب آقای غضنفرآبادی که از چهره‌های موجه مجلس یازدهم بود به‌عنوان رئیس انتخاب شد. این ساختار به شکل موقت و یک‌ماهه است و قطعا بعد از اینکه اساسنامه مصوب بشود رای‌گیری برای هیات‌رئیسه یک‌ساله فراکسیون انجام خواهد شد.
در جلسه صحبتی درمورد اجماع روی ریاست مجلس نیز صورت گرفت؟
در اینباره امروز بحثی مطرح نشد اما دیدم دوستانی که عضو فراکسیون هستند، مصاحبه‌هایی کردند و نظراتی دادند که نظر شخصی خودشان است. اما ان‌شاءالله دوشنبه فراکسیون برای تصمیم‌گیری درباره هیات‌رئیسه اجلاس اول مجلس قرار خواهد گذاشت. فعلا هم ذوالنور اعلام کاندیداتوری کرده‌ است. قالیباف هم که بحثش مطرح است. متکی هم در جلسات حضور دارد اما معلوم نیست تا دوشنبه شب چه اتفاقی بیفتد اما بعد از آن گزینه فراکسیون اکثریت مشخص خواهد شد. دوستان فراکسیون مستقل هم ممکن است گزینه داشته باشند که آن هم مطرح می‌شود.
برخی نمایندگان اظهار داشتند پیامکی از سوی قالیباف برای اعضای فراکسیون ارسال شده. واقعیت ماجرا چه بوده؟
دوستان درخصوص برگزاری جلسه، زمان‌های مختلفی داشتند. دو روز پیش هیات اجرایی جلسه‌ای با قالیباف داشتند که در آن جلسه اتفاق نظری درباره جلسه فراکسیون صورت می‌گیرد و مقرر می‌شود هم دوستان هیات‌اجرایی و هم نمایندگانی که به‌عنوان سرلیست‌های مختلف جریان اصولگرایی هستند و همچنین رئیس مجلس و نمایندگان مختلف پیامک بزنند و همه را دعوت به جلسه کنند.
این پیامک بیشتر پیامک دعوت به جلسه بود که ما هم استقبال کردیم و این نشان‌دهنده وحدت و دوری از دودستگی است که خدا را شکر جلسه خوبی هم برگزار شد. برخی از دوستان هم گفتند برگزاری چنین جلسه‌ای با چنین جمعی در چنین حجمی حتی در ادوار گذشته هم بی‌سابقه بود. دلیلش هم اهتمام همه گروه‌های اصولگرا بود. ان‌شاءالله در مجلس پیش‌رو هم این وحدت و انسجام حفظ شود. نتیجه‌ هم چندان مهم نیست. مهم این است که همه گروه‌ها راضی بودند و هیچ‌کس هم شبهه‌ای نداشت.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول: 

رادیکال‌ها علیه رقابت بر سر ایده‌های حکمرانی

درباره متن انتخاباتی خاتمی و اصلاح‌طلبان میانه‌رو؛

خاتمی در نهایت فایده‌گرایانه تصمیم میگیرد

دنیا علیه خیمه‌سوز‌ها؛

همه چشم‌ها رو به رفح است

نعیمه موحد، دبیر سایت فرهیختگان آنلاین:

همیشه شعبون یه بار هم رمضون!

زهرا میرزایی، دکتری حقوق زن در اسلام:

مخالف حضور زنان در هر جایی

سارا مسعودی، دانشجوی دکتری رسانه:

می‌شود امید داشت!

سیده‌فریضه سیدی‌کیانور، دکتری مدیریت ورزشی:

یک رای، یک نور

حاشیه‌‌ی تبریک روز ملی خلیج‌فارس؛

شوآف با استقلال و پرسپولیس ممنوع!

شریف لکزایی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

پاسخ مقتدرانه به یک چالش تمدنی

در پی عملیات ایران علیه اسرائیل؛

آتش‌بس غیر‌رسمی در غزه امضا شد

ما قصه غدیر را شادمانه می‌گوییم؛

اگرچه می‌دانیم عاشورایی در راه است

تحلیل حقوقی پیشنهاد حذف ساکنان خارج از کشور از واجدان شرایط؛

راه‌حل در جای دیگر است

علی مزروعی، خبرنگار گروه نقد روز:

ضربه ستیزه‌گرها به جمهوریت

صحنه‌هایی که در اختتامیه «فجر» آفریده شد؛

کلاس درس رایگان خانم‌های بازیگر برای فعالان حوزه خانواده

عطیه همتی، دبیرگروه نقد روز:

چرخش دوربین از میدان آزادی به روستا

نگاهی به فیلم «بی‌بدن» و روایت متفاوت آن از دوگانه کلیشه‌ای قصاص و بخشش

وقتی جنجال قاتل می‌شود

ابراهیم فیاض، جامعه‌شناس:

بازسازی از مسیر عدالت یا فوتبال؟

تاملی در میزان انطباق لایحه برنامه هفتم با سیاست‌های کلی نظام؛

برنامه هفتم؛ آنچه هست و آنچه باید باشد

«عادی بودن» برای عامه مردم تعریفی دارد؛

پیامدهای سیاسی یک روایت عادی

حمیدرضا مقدم‌فر عنوان کرد؛

دشمن حضور مردم پای صندوق رای را هدف گرفته

یکی از بخش‌های مهم دستگاه اطلاعاتی، بخش فرهنگی و علمی است؛

22 اصل مهم برای دستگاه‌های نظارتی در عرصه فرهنگی و علمی  

دستگاه‌های مسئول در امنیت سایبری ضعیف عمل می‌کنند؛

صیانت از ابرداده‌ها؛ ماموریت فراموش‌شده

چقدر سخت است بزرگ کردن یک انسان. آیا می‌توانم!؛

تعالی هویت زن در گرو تکریم خود

حاشیه‌نگاری دیدار رهبر انقلاب با اقشار مختلف زنان؛

باز هم پشت‌مان درآمدید

در ارتباط با خرید و اجاره مسکن برای دهک‌های درآمدی متوسط و پایین؛

تجربه تامین مالی ساخت مسکن در کره‌جنوبی

به بهانه سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی!

دکتر طهرانچی درباره تفتیش عقاید در هاروارد، پنسیلوانیا و...

محاکمه دانشگاه توسط دیکتاتورهای اتوکشیده

آلودگی هوا یک معضل جدی برای سلامت شهروندان؛

لطفا با ماسک مطالعه شود

ارسلان مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن؛

تامین مسکن کشور با مشارکت عموم مردم

مصطفی غفاری، دکترای جامعه‌شناسی سیاسی و مدرس دانشگاه امام صادق(ع):

خط قرمز‌های سیاسی نباید مبهم باشد