به‌نظر می‌رسد اجماع نظر روی حمایت از یک نفر نیست؛
به نظر می‌رسد رقابت دو چهره از کاندیداهای ریاست در میان اعضای درون فراکسیون پررنگ‌تر باشد و اجماع نظر روی حمایت از یک نفر صورت نخواهد گرفت. براین اساس اگر رای نمایندگان انقلابی دوپاره شود، رای و نظر اعضای فراکسیون مستقلین تا حد زیادی می‌تواند در تعیین سرنوشت ریاست مجلس تاثیر‌گذار باشد.
  • ۱۴۰۳-۰۳-۰۶ - ۲۳:۴۱
  • 00
به‌نظر می‌رسد اجماع نظر روی حمایت از یک نفر نیست؛
دو نگاه در مورد ریاست مجلس
دو نگاه در مورد ریاست مجلس

زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز: روز گذشته انتخابات فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم تشکیل شد و از بین دو کاندیدای ریاست فراکسیون، موسی غضنفرآبادی با 102 رای در مقابل محمود نبویان با 84 رای، رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی شد. براین اساس نفر اول تهران و عضو لیست امنا نتوانست به‌عنوان رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی، آرای اکثریت را جذب کند. اگرچه غضنفرآبادی همچنان رئیس موقت فراکسیون است اما نحوه رای‌دهی اعضای فراکسیون می‌تواند تا حدی گمانه‌زنی‌ها در مورد نظر فراکسیون در مورد ریاست مجلس را شفاف کند. به نظر می‌رسد رقابت دو چهره از کاندیداهای ریاست در میان اعضای درون فراکسیون پررنگ‌تر باشد و اجماع نظر روی حمایت از یک نفر صورت نخواهد گرفت. براین اساس اگر رای نمایندگان انقلابی دوپاره شود، رای و نظر اعضای فراکسیون مستقلین تا حد زیادی می‌تواند در تعیین سرنوشت ریاست مجلس تاثیر‌گذار باشد. اگر مسعود پزشکیان برای ریاست مجلس اعلام کاندیداتوری نکند که البته این احتمال بعید به نظر می‌رسد، احتمال اجماع فراکسیون مستقلین روی یکی از نامزدهای ریاست مجلس جدی خواهد بود. براین اساس و برای کسب اطلاع از جلسه فراکسیون اکثریت مجلس با برخی از نمایندگان حاضر در جلسه گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

ابوالقاسم جراره: در فراکسیون اکثریت اجماع نظری برای ریاست مجلس وجود ندارد

ابوالقاسم جراره ازجمله افرادی است که کاندیدای دبیری هیات‌رئیسه شده است. او درباره جلسه فراکسیون و احتمالات اجماع نظر اعضا روی یک نفر برای ریاست مجلس صحبت کرد و از ارسال پیامک قالیباف برای اعضای فراکسیون صحبت کرد. در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.
برای ریاست مجلس اجماع نظر در فراکسیون وجود دارد؟
خیر، اجماع نظر نیست. اجماع یعنی همه روی یک نفر نظر دارند اما این‌طور نیست و رقابت جدی وجود دارد و احتمالا رقابت بین قالیباف و ذوالنور خواهد بود. اما خب بستگی دارد که بعضی‌ها به فضای فراکسیون تمکین کنند و یکی دو نفر بیایند یا برخی تمکین نکنند و نفرات بیشتری بیایند.
در جلسه گمانه‌زنی‌هایی درباره ریاست مجلس مطرح شد؟
بحث‌ها همه درباره ریاست فراکسیون بود و بحث زیادی درباره ریاست مجلس نشد. بحث بیشتر این بود که اول اساسنامه‌ و آیین‌نامه مطرح و بعد هیات‌رئیسه مطرح شود که بعد از آن اساسنامه را کنار گذاشتند و اول هیات‌رئیسه را مشخص کردند. ساختار فراکسیون هم همان‌طور که در رسانه‌ها اعلام شد، مشخص شد تا بروند اساسنامه و آیین‌نامه فراکسیون را بررسی کنند. روز دوشنبه هم افتتاحیه مجلس است. غروب آن روز قرار است فراکسیون درخصوص هیات‌رئیسه جلسه تشکیل دهد. برای همین در فراکسیون لابی‌هایی هم شد. خود آقای قالیباف دو شب پیش پیام داد و در اینباره حرف زد که تا آن موقع پیامی از خودشان و دفترشان نبود و آقای قالیباف دعوت شخصی کردند.

محسن زنگنه: نمایندگانی که اظهاراتی درباره گزینه ریاست مجلس مطرح کردند، نظر شخصی خودشان را گفتند نه فراکسیون

محسن زنگنه نیز به شرح جلسه فراکسیون پرداخت و در مورد پیامکی که از جانب آقای قالیباف برای اعضای فراکسیون ارسال شده بود، اشاره کرد پیش از انتخابات جلسه‌ای برگزار شد و تصمیم گرفته شد از اعضای فراکسیون برای حضور در فراکسیون دعوت به عمل آورده شود و براین اساس پیامک دعوت از سوی قالیباف برای اعضا ارسال شد.
فضای جلسه فراکسیون اکثریت به چه صورت پیش رفت؟
انتخابات در فراکسیون برگزار شد. ما روز قبل از انتخابات جلسه گذاشتیم و به جهت اینکه قرارمان این بود همه گروه‌ها و مجموعه‌های ارزشی اصولگرای مجلس یازدهم را ذیل یک چتر جمع کنیم، بنا را بر این گذاشتیم همه مسائل را براساس رای مجمع پیش ببریم. حدود 203 نفر در جلسه روز گذشته شرکت کردند و فرم‌های عضویت را پر کردند و نسبت به اساسنامه و آیین‌نامه مجمع هم با امضای فرم‌ها ابراز تعهد کردند. در ابتدا پیشنهادی مطرح شد، چون در ابتدا قرار بود اساسنامه و‌ آیین‌نامه مطرح و رای‌گیری شود و نمایندگان نظرات‌شان را بگویند. یک پیشنهاد هم این بود با توجه به حضور خوب نمایندگان، ابتدا هیات‌رئیسه تعیین شود و بعد هیات‌رئیسه همان مسیر تصویب اساسنامه و آیین‌نامه‌ را ادامه بدهد تا به رای گذاشته شود که بعد از رای‌گیری از بین آقای غضنفر آبادی و آقای نبویان جناب آقای غضنفرآبادی که از چهره‌های موجه مجلس یازدهم بود به‌عنوان رئیس انتخاب شد. این ساختار به شکل موقت و یک‌ماهه است و قطعا بعد از اینکه اساسنامه مصوب بشود رای‌گیری برای هیات‌رئیسه یک‌ساله فراکسیون انجام خواهد شد.
در جلسه صحبتی درمورد اجماع روی ریاست مجلس نیز صورت گرفت؟
در اینباره امروز بحثی مطرح نشد اما دیدم دوستانی که عضو فراکسیون هستند، مصاحبه‌هایی کردند و نظراتی دادند که نظر شخصی خودشان است. اما ان‌شاءالله دوشنبه فراکسیون برای تصمیم‌گیری درباره هیات‌رئیسه اجلاس اول مجلس قرار خواهد گذاشت. فعلا هم ذوالنور اعلام کاندیداتوری کرده‌ است. قالیباف هم که بحثش مطرح است. متکی هم در جلسات حضور دارد اما معلوم نیست تا دوشنبه شب چه اتفاقی بیفتد اما بعد از آن گزینه فراکسیون اکثریت مشخص خواهد شد. دوستان فراکسیون مستقل هم ممکن است گزینه داشته باشند که آن هم مطرح می‌شود.
برخی نمایندگان اظهار داشتند پیامکی از سوی قالیباف برای اعضای فراکسیون ارسال شده. واقعیت ماجرا چه بوده؟
دوستان درخصوص برگزاری جلسه، زمان‌های مختلفی داشتند. دو روز پیش هیات اجرایی جلسه‌ای با قالیباف داشتند که در آن جلسه اتفاق نظری درباره جلسه فراکسیون صورت می‌گیرد و مقرر می‌شود هم دوستان هیات‌اجرایی و هم نمایندگانی که به‌عنوان سرلیست‌های مختلف جریان اصولگرایی هستند و همچنین رئیس مجلس و نمایندگان مختلف پیامک بزنند و همه را دعوت به جلسه کنند.
این پیامک بیشتر پیامک دعوت به جلسه بود که ما هم استقبال کردیم و این نشان‌دهنده وحدت و دوری از دودستگی است که خدا را شکر جلسه خوبی هم برگزار شد. برخی از دوستان هم گفتند برگزاری چنین جلسه‌ای با چنین جمعی در چنین حجمی حتی در ادوار گذشته هم بی‌سابقه بود. دلیلش هم اهتمام همه گروه‌های اصولگرا بود. ان‌شاءالله در مجلس پیش‌رو هم این وحدت و انسجام حفظ شود. نتیجه‌ هم چندان مهم نیست. مهم این است که همه گروه‌ها راضی بودند و هیچ‌کس هم شبهه‌ای نداشت.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰