بایدن ادعا کرده است «۹۹ درصد از پهپاد‌هایی که ایران به سوی اسرائیل شلیک کرد به کمک دفاع ما به اهداف خود نرسید، در غیر این‌صورت این حمله ویرانگر می‌شد.»‌ او ضمن اشاره به مشارکت «شرکا و حتی کشورهای عربی» برای دفع «حمله عظیم» ایران، از ارتش آمریکا به‌خاطر «واکنش سریع و کمک به تل‌آویو برای دفاع در مقابل این حمله» قدردانی کرده است.
  • ۱۴۰۳-۰۳-۰۶ - ۲۳:۱۸
  • 00
اعتراف بایدن
اعتراف بایدن

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:  بیش از 40 روز از عملیات تنبیهی ‌وعده صادق‌ می‌گذرد. در ایران به‌جز روزهای نخست، مقامات درباره این عملیات کمتر سخن گفته‌اند؛ چراکه آنچه باید گفته می‌شد، روی زمین در سرزمین‌های اشغالی به نمایش در‌آمده بود. در غرب اما هنوز تلاش می‌شود با سخنرانی برای رژیم‌صهیونیستی دستاوردسازی کنند اما باز هم ناچار به اعترافاتی می‌شوند که تا پیش از آن، از بیانش خودداری می‌کردند. تازه‌ترین نمونه، اظهارات جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در جمع فارغ‌التحصیلان آکادمی نظامی این کشور در وست‌پوینت است. او در سخنرانی خود، ضمن اشاره‌ به درگیری‌های جاری در اروپا، اشاره‌ای به تحولات در غرب آسیا و به‌ویژه عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم‌صهیونیستی نیز داشت. آنگونه که فارس نوشته بایدن ادعا کرده است «۹۹ درصد از پهپاد‌هایی که ایران به سوی اسرائیل شلیک کرد به کمک دفاع ما به اهداف خود نرسید، در غیر این‌صورت این حمله ویرانگر می‌شد.»‌ او ضمن اشاره به مشارکت «شرکا و حتی کشورهای عربی» برای دفع «حمله عظیم» ایران، از ارتش آمریکا به‌خاطر «واکنش سریع و کمک به تل‌آویو برای دفاع در مقابل این حمله» قدردانی کرده است.
بایدن در این سخنرانی، سعی بر بزرگنمایی توان آمریکا در این عملیات داشته است. اشاره او به هدف قرار دادن 99 درصد پهپادها، در حالی است که تهران با هدف درگیر کردن سامانه‌های دفاعی، پهپادهای ارزان‌قیمت را به سمت سرزمین‌های اشغالی روانه کرد تا در خلال درگیری سامانه‌ها، موشک‌های بالستیک به اهداف از‌پیش‌تعیین شده اصابت کنند. به اذعان رادیو ارتش رژیم‌صهیونیستی سامانه‌های پدافندی آمریکا، 8 موشک برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایرانی از دریا شلیک کرد. به‌جز دو موشک، سیستم پدافندی آمریکا در منهدم کردن بیشتر موشک‌های بالستیک ایرانی موفق عمل نکرد و شکست خورد.
پیش از بایدن، تحلیلگران مسائل نظامی با بررسی حجم عملیات ایران که بزرگ‌ترین عملیات پهپادی جهان تا به امروز بوده است، از وضعیت چالش‌برانگیز رژیم در برابر این حملات سخن گفته‌اند. به اعتقاد آنها رژیم‌صهیونیستی اگر‌چه دارای سامانه‌های دفاع موشکی همچون گنبد آهنین است اما این سیستم‌ها بدون خطا نیستند و بدون حمایت آمریکا، امکان رهگیری موشک‌های پرتاب‌شده توسط ایران وجود نداشت. این حمایت، در کنار اطلاعات پیرامون تهدیدات و همچنین کمک‌های نظامی همچون تسلیحات پیشرفته، مهمات و حمایت مالی، توانایی اسرائیل را افزایش داد. بدون این کمک‌ها، تل‌آویو بدون شک ضربه شدیدتری را متحمل می‌شد.
با این حال رئیس‌جمهور آمریکا در کنار تمرکز بر توانمندی‌های آمریکا و تعهد کشورش در قبال امنیت رژیم‌صهیونیستی، ناخواسته به توانایی‌های تهران در تادیب ماجراجویان و جنایتکاران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای صحه گذاشته است. البته تا پیش از این و به‌ویژه در روزهای نخست عملیات ایران، رسانه‌های غربی و مقامات‌شان سعی در سانسور شدید و ارائه روایت‌های وارونه با هدف احیای سیستم رژیم‌صهیونیستی داشتند. در تهران‌ اما طراحان عملیات با بهره‌گیری از سوابق پیشین به‌ویژه در هدف قرار دادن پایگاه آمریکا در عین‌الاسد، برای چنین وضعیتی آمادگی داشتند. از همین رو نیز‌ عملیات به صورت ترکیبی طراحی شد و در کنار نیروی هوافضا، نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز مسئولیت‌هایی را برعهده گرفت. با توجه به اطمینان از تلاش دشمن در سانسور عملیات، نیروی قدس با استفاده از عناصر میدانی خود، وظیفه داشت تصاویر اصابت موشک به اهداف از‌پیش‌تعیین‌شده را ضبط و منتشر سازد تا روایت‌های دروغین صهیونیست‌ها و متحدان غربی‌اش را بی‌اثر کنند. تهران چنان به توانمندی خود در دستیابی به اهداف تعیین‌شده عملیات واقف بود که حتی لازم ندانست از «اصل غافلگیری» بهره‌ گیرد و این فرصت را به طرف صهیونیستی داد تا علاوه‌بر آمادگی صددرصدی خود، از توان متحدان غربی‌اش نیز بهره‌مند شود. با ملاحظه تمام این موارد و احتمالات، تهران باید به اندازه‌ای تسلیحات به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک می‌کرد که در عین نمایش اقتدار حداکثری، از گسترش جنگ نیز جلوگیری کند و مانع از تحقق آرزوی صهیونیست‌ها برای دخالت آمریکا در جنگ بشود. با این مفروضات، ترکیب کاملی از توانمندی‌های نظامی اعلام‌شده به کار گرفته شد تا حتی حمایت‌های نزدیک به 30 کشور از صهیونیست‌ها نیز نتواند مانع از تحقق اهداف عملیات شود.
حتی اگر اعتراف بایدن مبنی‌بر ویرانگر بودن توان تهاجمی ایران در این عملیات وجود نداشت، صرف هدف قرار دادن سرزمین‌هاش اشغالی از درون خاک ایران نیز، موضوع غیرقابل چشم‌پوشی‌ای است. ایران برای نخستین بار طی چند دهه گذشته، تصمیم گرفت به تحریکات رژیم‌صهیونیستی پاسخ مستقیم بدهد. با وعده صادق، ایران معادله جدیدی را صورت داد و اثبات کرد سیاست بازدارندگی قبلی رژیم‌صهیونیستی به‌طور کامل از بین رفته و پویایی منطقه را نیز تغییر داد.
یکی از نشانه‌های این تغییر، فشار آمریکا به رژیم‌صهیونیستی برای عدم پاسخگویی به تهران بود. جو بایدن در کنار تاکید بر «تعهد آهنین» آمریکا در حمایت از رژیم‌صهیونیستی، صراحتا به نتانیاهو هشدار داد که ایالات متحده در هیچ حمله متقابل اسرائیل علیه ایران شرکت نخواهد کرد. این هشدار شکاف بین واشنگتن و نزدیک‌ترین متحدش در منطقه را افزایش داد.
تلاش اعتراف‌گونه بایدن برای نمایش قدرت آمریکا و پنهان کردن شکست در عملیاتی که بیش از یک میلیارد دلار هزینه روی دست آمریکا و رژیم‌صهیونیستی گذاشت، بی‌‌ارتباط با رشد تقاضا برای خرید تسلیحات و به‌ویژه پهپادهای ایرانی نیست. یکی از خواسته‌های اصلی برخی کشورها از مقامات ایرانی، فروش موشک‌ و پهپادهای ایرانی است؛ چراکه کشورها در درگیری با دشمنان‌شان، با سیستم‌های دفاع هوایی مانند سیستم‌های دفاع هوایی اسرائیل مواجه نبوده و دشمنان آنها از حمایت پدافندی آمریکا و چند‌ده کشور دیگر برخوردار نیستند. از این رو نیز پهپادهای ایرانی برای بسیاری از کشورها بسیار کارآمد هستند. آنگونه که منابع ایرانی گفته‌اند، در میانه جنگ روسیه و اوکراین، 22 کشور برای دستیابی به پهپادهای ایرانی علاقه نشان داده‌اند. درباره رقم صادرات تسلیحات دفاعی ایران اطلاعات دقیقی منتشر نشده است اما اسفند سال گذشته امیر سرتیپ ‌محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از رشد «حدود 4 تا 5 برابری» صادرات تسلیحات دفاعی نسبت به دو سال گذشته‌ خبر داده بود. یک ماه پس از عملیات وعده صادق، سردار طلایی‌نیک سخنگوی وزارت دفاع از هدف‌گذاری «افزایش 50 درصدی صادرات محصولات دفاعی نسبت به سال گذشته» خبر داد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱