مهم‌ترین برنامه‌های معاونت‌ها و مراکز تشریح شد‌؛
پنل‌های تخصصی بیست و ششمین شورای دانشگاه آزاد با ارائه گزارش‌ها و برنامه‌های معاونت‌های موضوعی، معاونت‌های تخصصی و اداره کل‌های سازمان مرکزی برگزار شد.
  • ۱۴۰۳-۰۳-۰۲ - ۰۳:۵۳
  • 00
مهم‌ترین برنامه‌های معاونت‌ها و مراکز تشریح شد‌؛
در پنل‌های تخصصی شورای دانشگاه آزاد چه گذشت؟
در پنل‌های تخصصی شورای دانشگاه آزاد چه گذشت؟

در ابتدای نوبت عصر این اجلاسیه، علی سروری‌مجد قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد با تسلیت شهادت خادم‌الرضا آیت‌الله رئیسی و همراهان ایشان، گفت: «مقام‌معظم‌رهبری فرمودند مدیران کشور با تلاش مضاعف به امور اداره کشور می‌پردازند و به همین دلیل جلسه امروز با قوت برگزار می‌شود و پس از آن همکاران دانشگاه آزاد با تلاش بیشتر در محل کار خود به انجام امور دانشگاه خواهند پرداخت.»
در ادامه این نشست، معاونان دانشگاه به ارائه گزارش‌های مربوط به حوزه خود پرداختند. محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد گفت: «مقاطع مختلف تاریخ با یک شهید یا قربانی بزرگ رقم خورده است؛ از داستان‌ هابیل و قابیل تا مقاطع انقلاب اسلامی. در هر مقطعی که شهید بزرگی داده‌ایم، وارد یک دوران جدید شده‌ایم. شهادت آیت‌الله رئیسی پیام جدیدی دارد که باید آن را درک کنیم؛ چراکه هیچ اتفاقی در این عالم خارج از تدبیر و اراده الهی نیست.»
وی ادامه داد: «شهدای سانحه سقوط بالگرد از جنس دولت اسلامی بودند. مقاطع و الگوی تمدن نوین اسلامی که مقام‌معظم‌رهبری ترسیم فرمودند، از انقلاب اسلامی آغاز می‌شود و به نظام اسلامی، دولت اسلامی و جامعه اسلامی می‌انجامد. ما 40 سال است که در مرحله دولت اسلامی سکون داشته‌ایم. مساله اخلاق کارگزاران در این مقطع بسیار مهم است و برای اینکه مرحله دولت اسلامی بر ما ثابت شود، شهادت رئیس‌جمهور و همراهان ایشان گواه بود.»
همایون خاطرنشان کرد: «جامعه اسلامی یعنی دانشگاه آزاد که می‌خواهد یک دانشگاه جامعه‌پرداز باشد؛ جامعه‌پردازی و سبک زندگی در این دانشگاه نقش حمایت اجتماعی از دولت و حکمرانی را دارد. یکی از اتفاقاتی که در حوزه علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد افتاده، راه‌اندازی دانشکده‌های جامعه و حکمرانی است که بیش از دیگر دانشکدگان در دانشگاه آزاد ایجاد شده و باید در این زمینه یک توازن ایجاد کنیم.»
ساختار اداری در رویکرد حوزه علوم پزشکی تغییر کند
در ادامه، محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد به سخنرانی دکتر طهرانچی در نوبت صبح این اجلاس اشاره کرد و گفت: «ایشان در صحبت‌های خود درباره نظام جدید دانشگاه و موضوع رسالت‌محوری و ماموریت‌گرایی موضوعات مهمی مطرح کرد و از نظام علوم پزشکی مثال زد. واقعیت این است که ماموریت‌گرایی در حوزه علوم پزشکی یعنی دانشکده‌ای راه‌اندازی کنیم که ماموریت آن درمان باشد و محیط پایه و عرصه و اعضای هیات‌علمی را دارا باشد. از این رو لازم است ساختار اداری در رویکرد حوزه علوم پزشکی تغییر کند؛ چراکه در سیستم درمان فوریت بسیار اهمیت دارد.»
محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد نیز گفت: «زنجیره تعلیم و تربیت در صنعت آموزش رسمی و غیررسمی دانشگاه آزاد در قالب وظایف این معاونت دارای شش بخش ستادی شامل مدارس سما، مراکز تربیت اسلامی کودک (تاک)، دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی، دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی، مرکز توسعه فکری و توانمندسازی و مدیریت شبکه کشوری زبان و رایانه است.» وی افزود: «دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی مدل نسل اول اجرای دانشکده عرصه و پایه در این معاونت است و به دو جریان تربیت اسلامی و جریان عینی-کارکردی تربیت می‌پردازد.»

معرفی امکانات جدید سامانه کاتب
در ادامه این نشست، محمد علی‌اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد به معرفی سامانه کلاس استاندارد تکمیلی برنامه‌ریزی درسی (کاتب) پرداخت و ویژگی‌های این سامانه ازجمله یادگیری عمیق، ارائه اطلاعات دانشکدگان و دروس مربوط به آنها، برنامه‌های علمی استان‌ها و روند فعالیت‌های آن را تشریح کرد.
سعید آزادیان رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد نیز در ادامه، به تشریح ماموریت‌گرایی دانشگاه آزاد، چهره نوین این دانشگاه و موضوع سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی پرداخت و گفت: «هدف دانشگاه آزاد این است که در نظام حکمرانی آموزش عالی بتواند دانایی و توانایی فردی را به سمت دانایی و توانایی اجتماعی سوق دهد تا به کارآمدی و کارآمادگی فارغ‌التحصیلان بینجامد.»
وی خاطرنشان کرد: «وقتی دکتر طهرانچی مطرح کرد که دانشگاه آزاد در سال 1404 باید انتخاب اول دانشجویان باشد، شاید روز اول برای خیلی‌ها باورپذیر نبود اما امروز شاهدیم که فاصله زیادی با تحقق این شعار نداریم و دانشگاه آزاد در این مسیر توفیقات زیادی کسب کرده است.»

ظرفیت خوبی برای حل مساله در دانشگاه گردآوری شده است
آزادیان با بیان اینکه در این مدت آمایش و ماموریت‌گرایی زیرساختی در دانشگاه آزاد فراهم شده است، گفت: «برای شروع، ظرفیت و داده خوبی برای حل مساله در دانشگاه آزاد گردآوری شده و می‌توانیم برای سرفصل‌های درس برنامه‌ریزی داشته باشیم تا در کنار دانش تخصصی، دانش مهارتی را نیز توسعه دهیم. این نگاه حل مساله، نقطه تحولی دانشگاه آزاد است و بنا داریم با مجموعه ابزارهای در اختیار، حل مساله کنیم. ظرفیت‌های جدی در دانشگاه آزاد وجود دارد تا چهره نوین دانشگاه را نمایان کنیم.»
پنل دوم این اجلاس به ارائه گزارش معاونت توسعه و مدیریت منابع، معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری، معاونت فرهنگی و دانشجویی، معاونت امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و معاونت بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی اختصاص داشت.

تشریح جزئیات شیوه‌نامه افزایش حقوق کارکنان
داریوش‌جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد به تشریح روند حرکتی در حوزه توسعه و تحول اداری در دانشگاه آزاد پرداخت و گفت: «یکی از اقدامات مهم این معاونت، راه‌اندازی سامانه‌های جامع و یکپارچه قراردادها، اموال، املاک، حسابداری، بودجه و... است. اتفاق مهمی که از سال 1398 محقق شده، روند کاهش وابستگی دانشگاه به درآمدهای شهریه‌ای است به‌طوری که در این سال 85 درصد درآمدهای دانشگاه از محل شهریه بود و در سال مالی جاری این عدد به 52 درصد رسیده است.»
جاوید از تدوین شیوه‌نامه افزایش حقوق و دستمزد کارکنان و اعضای هیات‌علمی در سال 1403 خبر داد و گفت: «این شیوه‌نامه به هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد ارسال شده و با تصویب آن، اجرایی خواهد شد. براساس پیش‌بینی‌ها، هریک از اقلام کمک‌هزینه خانوار، حق مسکن، حق تاهل، حق اولاد، ایاب و ذهاب و حق سرپرستی از 20 تا 40 درصد افزایش خواهد یافت. امسال اقلام حق بهره‌وری مدیریت و اثربخشی و ارزیابی عملکرد نیز به احکام اضافه خواهد شد.»
مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد نیز زیست‌بوم فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد را تشریح کرد و افزود: «از سال 1397 تغییرات ماهوی، محتوایی، رویکرد و عملکردی در دانشگاه آزاد اتفاق افتاد و با درایت دکتر طهرانچی، این معاونت راه‌اندازی شد که بر مباحث فناوری و نوآوری تکیه دارد.»

مشارکت 74 هزار دانشجو در تکمیل پرسشنامه سیمای زندگی
در ادامه، فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد به انجام غربالگری دانشجویان و نظرسنجی در حوزه سیمای زندگی پرداخت و گفت: «74 هزار نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد پرسشنامه مربوط به سیمای زندگی را تکمیل کردند و به پرسش‌های مربوط به حیات جسمانی، روانی، اجتماعی، کاری، دانشگاهی، مجازی، معنوی و دینی پاسخ دادند که اطلاعات و داده‌های خوبی به دست آمد.» پنل تخصصی سوم این اجلاس به ارائه گزارش روسای مراکز و مدیران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص داشت. حسین جوادی خزانه‌دار کل دانشگاه آزاد به ارائه گزارش عملکردی این حوزه و سامانه‌های اموال و املاک پرداخت.عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده نیز به اهمیت حوزه زنان و خانواده و فعالسازی شبکه زنان در دانشگاه آزاد تاکید کرد. سیدامیر محجوب مدیرکل روابط‌عمومی دانشگاه آزاد در این پنل تخصصی، بر اهمیت حوزه روابط‌عمومی تاکید کرد و گفت: «تا امروز تمرکز روابط‌عمومی دانشگاه بر طیف اصحاب رسانه و مسئولان بود و مدل سایت قبلی نیز بر این اساس طراحی شده بود اما امروز توجه و تمرکز ما بر سه حوزه مخاطب عام، مخاطب خاص و مخاطب تخصصی است و بر همین اساس زیرساخت‌های اصلی را تغییر دادیم تا بتوانیم به نیازهای این سه طیف پاسخ دهیم. علاوه‌بر این، رنکینگ‌های جهانی نیز مورد توجه قرار گرفته است.»
وی افزود: «در گام اول، تارنمای دانشگاه آزاد براساس نیاز کاربران اصلاح شد و در گام دوم نیز یکپارچه‌سازی آغاز شده است. مرحله بعدی، اصلاح تولیدات رسانه‌ای توسط واحدهای دانشگاهی است؛ چراکه دیگر تولیدات رسانه‌ای ما صرفا برای مخاطبان رسانه‌ای نخواهد بود و همه مخاطبان دانشگاه آزاد را در‌بر‌می‌گیرد.»
افتخاری مدیرکل کتابخانه‌ها، مجلات، انتشارات علمی و علم‌سنجی و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد به سامانه علم‌سنجی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: «در این سامانه اطلاعات پژوهشی اعضای هیات‌علمی دانشگاه آزاد گردآوری شده است. این سامانه می‌تواند گزارشات مدیریتی و رصد را انجام دهد. سامانه یکپارچه فرآیند کتاب نیز نهایی شده که قرار است کل فرآیند چاپ کتاب از داوری تا مجوزهای لازم و حروفچینی را در بر بگیرد.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰