تریبونی که لکنت ندارد؛
فوتبال‌برتر شب‌گذشته بدون لکنت حرف فوتبالی‌ها را بازگو کرد؛ با همان تریبون که در گذشته هم ازحیثیت فوتبال برابر فساد دفاع کرده بود.
  • ۱۴۰۳-۰۳-۰۱ - ۱۶:۱۰
  • 00
تریبونی که لکنت ندارد؛
دفاع برتر از حیثیت فوتبال
دفاع برتر از حیثیت فوتبال

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین: ماجرای اخیر فساد مالی در باشگاه مس رفسنجان آنقدر گسترده بود که پای چند تن از مقامات ارشد فدراسیون فوتبال و چهره‌های رسانه‌‌‌ای کشور را به آن باز کرد؛ تا جایی‌ که پس از احضار آن‌ها و شفاف‌سازی بخشی از ابعاد این پرونده، خداداد افشاریان و سهیل مهدی نیز با کمیته‌های داوران و برگزاری مسابقات خداحافظی کردند. هر چند با تکمیل فرآیند قضایی پرونده باید منتظر روشن شدن زوایای جدید و پنهان آن باشیم، اما با توجه به مسئولیت‌اجتماعی رسانه‌ها، نمی‌توان از نقش موثر آن‌ها در ترویج شفافیت و مقابله با فساد گذشت.

چند روز گذشته بود که پس از افشای فساد مالی این باشگاه کرمانی و ارتباط چند چهره رسانه‌ای با آن، خبر عجیبی توسط یکی از خبرگزاری‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه محمدحسین میثاقی و مهدی هاشمی مجری و تهیه‌کننده برنامه فوتبال‌برتر نیز در پرونده اخیر دست داشته‌اند، این خبر در همان‌ روز انتشار تکذیب شد اما شب‌گذشته میثاقی به‌طور مفصل به آن پرداخت. او با اشاره به ابعاد گسترده این پرونده و آغاز مبارزه سیستماتیک علیه مافیای فساد در فوتبال اعلام کرد: «اگر سندی دارید که نشان می‌دهد عوامل فوتبال برتر یک ریال پول گرفته‌اند، در رسانه‌های خودتان پخش کنید، ما هم در فوتبال برتر نشان می‌دهیم!» اما بررسی کامل این پرونده و در ادامه واکنش مجری برنامه، بخشی از وظایف اصلی رسانه‌ای به بزرگی و اهمیت صداوسیما است اما از نوع مواجهه فوتبال‌‌برتر با فساد اخیر فوتبال ایران و این دست وقایعی که در گذشته رخ داده، می‌توان نتایج مهمی گرفت و مهم‌ترین آن، مسئولیت‌اجتماعی یک برنامه در رسانه‌‌ملی است.

میثاقی شب‌گذشته از حیثیت فوتبال برابر فساد دفاع کرد. اما این اولین‌بار نیست که فوتبال‌برتر این‌چنین بدون لکنت حرف فوتبالی‌ها را بازگو می‌کند. می‌توان مثال‌های متعددی در این موضوع داشت اما مهم‌ترین آن به ماجراهای ویلموتس‌گیت، ورزشگاه نقش‌جهان و حتی انتخابات فدراسیون فوتبال برمی‌گردد. در این بین نقدهایی هم به رویکرد فوتبال‌برتر وارد بوده -چه محتوایی و چه جهت‌گیری- و این برنامه در سال‌های اخیر سایه‌روشن‌های متعددی داشته، اما باتوجه به شرایط فعلی رسانه ملی و ضعف‌هایی که در حوزه برنامه‌سازی وجود دارد، عملکرد فعلی فوتبال برتر را می‌توان نقطه‌ای امیدوارکننده قلمداد کرد و نباید اتفاقات مثبت آن را نادیده گرفت. راهبرد اصلی این رویه، بهره‌گیری درست از تریبون رسانه ملی است که با نگاه عقلانی دغدغه فوتبال و منافعش را دارد. با تداوم این سیاست، در کنار رفع نقاط‌ضعف و پیدا کردن جنس ذائقه مخاطب، می‌توان به موفقیت این برنامه در آینده امیدوار بود. آن‌هم در عصری که صداوسیما با فقدان برنامه‌هایی تاثیرگذار روبه‌رو است.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰