۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی»، بزرگترین حماسهسرای ایران و یکی از حماسهسرایان بزرگ جهان است. براساس گفتههای تاریخی؛ ۲۵ اردیبهشت روزی است که فردوسی سرودن شاهنامه را بعد از ۳۰ سال به پایان رساند و به همین علت امروز روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی نام گرفته است. رهبر انقلاب در سخنرانی خود در سال ۱۳۹۰ در مورد فردوسی شاعر بزرگ فارسی زبان گفتند: «فردوسی، حکیم ابوالقاسم فردوسی است... این «حکیم» را هم ما نگفتیم؛ صاحبان فکر و اندیشه در طول زمان او را حکیم نامیدند. شاهنامهی فردوسی پر از حکمت است.»
ایشان همچنین در پاره ای از سخنان خود در سال ۷۰ نیز در خصوص جلوگیری از تخریب مقبره فردوسی گفتند: «اول انقلاب عدهیی از مردمِ بااخلاصِ بیاطلاع رفته بودند قبر فردوسی را در توس خراب کنند! وقتی من مطلع شدم، چیزی نوشتم و فوراً به مشهد فرستادم؛ که آن را بردند و بالای قبر فردوسی نصب کردند؛ نمیدانم الان هم هست یا نه. بچههای حادی که به آنجا میرفتند، چشمشان که به شهادت بنده میافتد، لطف میکردند و میپذیرفتند و دیگر کاری به کار فردوسی نداشتند!»
رهبر انقلاب در آخرین دیدار خود با شاعران در رابطه با زبان فارسی با گلایه از رسانه ملی گفتند: «در جریان عمومی زبان دارد دچار فرسایش میشود. صداو سیما دارد زبان بی هویت و گاهی غلط و سرشار از تعبیرات فرنگی را ترویج میکند. نگران زبان فارسی هستم.»
ایشان همچنین یادداشتی در مورد بازدید از آرامگاه فردوسی در سال ۱۳۷۵ دارند که در ادامه متن و تصویر آن را میبینید:
بسماللهالرحمنالرحیم
خدا را شکر که در حاشیهی زیارت تابستانی مشهد مقدس رضوی علیهآلافالتحیه توفیق بازدید از مقبرهی #فردوسی بزرگ و نامدار در شهر تاریخی و پرقصهی توس نیز دست داد. اگرچه در گذشته آن مقبره و برخی یادگارهای تاریخی دیگر موجود در آنجا را دیده بودم، امّا این بار هم بخاطر اهتمام به جانب مهمّ فرهنگی و تاریخی آن، و هم بهخاطر کارهای خوب آبادانی و زیباسازی که در آن انجام شده است، و هم نیز به خاطر خبرهای اسفانگیزی که از غارت ذخیرهی کمنظیر موجود در این منطقه به من رسیده بود، آن را با دقّتی بیشتر و با انگیزه و میل و شوری مضاعف نگاه کردم، و اکنون احساس من آن است که دولت موظف است با همّت به کار در این بخش بپردازد و آن چه تاکنون شده بسی کمتر از اندازهی بایسته است.
به امید دنبالگیری و با سپاس از مسئولان و پژوهشگران