• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۳-۰۲-۲۴ - ۰۵:۵۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۱
  • 0
  • 0
فدراسیون فوتبال نیازمند تغییرات اساسی است؛

تماما معیوب!

پرونده جنجالی فساد بزرگ در باشگاه لیگ برتری رسانه‌ای شده و پای مدیران فوتبالی و چهره‌های مشهور رسانه‌ای در آن گیر است. مدیران و مسئولان در داخل و بیرون فوتبال باید از این فرصت برای پاکسازی درست و اصولی در چرخه مدیریتی کل مجموعه بهترین استفاده را داشته باشند.

تماما معیوب!

فرهیختگان: برای این فوتبالی که مردم آن را دوست دارند «فردا»یی وجود خواهد داشت و با این چرخه مدیریتی و اداری فوتبال ایران، سیاه‌ و پرالتهاب‌تر از امروز خواهد بود. ما در اداره فدراسیون فوتبال با سیستم تماما معیوبی رو به‌رو هستیم که انتصاب‌ها کاملا براساس روابط اتفاق می‌افتد و ساختار پر از روابط شخصی و فامیلی یا پارتی‌بازی است.
هیچ فیلترگذاری مناسب و درستی برای رسیدن افراد به مناصب و پست‌های مختلف وجود ندارد. پس به مرور زمان با سیستمی روبه‌رو شده‌ایم که پر از افراد غیر‌متخصص است که ماهیانه میلیاردها تومان هزینه حقوق و مزایای درخواستی آنها می‌شود و چون «تخصص» و برنامه‌ریزی وجود ندارد، تقریبا تمام کارهای اداری فدراسیون و سازمان لیگ با مشکلات اساسی همراه است. دلالان و ایجنت‌ها و افراد مختلف از این وضعیت نهایت بهره‌وری را دارند و کسی جلودار آنها نیست. رسیدگی به فساد همواره قربانی مصلحت‌اندیشی یا رابطه بازی‌های پشت پرده است.
در چنین شرایط تاسف‌باری حالا پرونده جنجالی فساد بزرگ در باشگاه لیگ برتری رسانه‌ای شده و پای مدیران فوتبالی و چهره‌های مشهور رسانه‌ای در آن گیر است. مدیران و مسئولان در داخل و بیرون فوتبال باید از این فرصت برای پاکسازی درست و اصولی در چرخه مدیریتی کل مجموعه بهترین استفاده را داشته باشند. مصلحت‌اندیشی و مماشات و سفارش به منتقدان برای ساکت شدن و نپرداختن به این موضوع فردای این فوتبال را بدتر از امروز خواهد کرد و پای فجایع و فسادهای بزرگ را به فوتبال باز می‌کند. امروز به جای تلاش برای برخورد با متخلفان شاهد اراده جدی و سفارش‌های مختلف برای بایکوت واقعیت در رسانه‌ها هستیم.
این داستان‌هایی که برای شما تعریف می‌کنیم همگی به خاطر سیستم تماما معیوب فوتبال ایران است.

  • با داوری که چند سال قبل تبانی‌اش احراز و محروم می‌شود مماشات می‌کنند و پرونده‌اش را به بیراهه می‌برند و دوباره به فوتبال برمی‌گردد. به جای اینکه برای او حکم محرومیت بدهند، دستور داده می‌شود به یک‌باره خداحافظی کند و داوری را کنار بگذارد. او یک سال در سایه می‌ماند و حالا با عنوانی جدید به فوتبال برگشته است.
  • در یکی از پرونده‌های داوری فردی با محرومیت طولانی‌مدت روبه‌رو می‌شود اما بعدها پرونده او با با شکل‌گیری جدید مدیریتی ماست‌مالی و دوباره به‌عنوان سرپرست به یک باشگاه می‌رود.
  • یکی از مسئولان مسابقات به جرم گرفتن رشوه، اخراج می‌شود. او مدت‌ها در بیرون از فوتبال مشغول رایزنی و تلاش برای بازگشت بود. سرانجام با لابی‌های گسترده مقامات اجرایی فدراسیون را برای بازگشت به کار راضی می‌کنند. مردی که زمانی مناصب بالاتر داشت دوباره از نو شروع کرد والان برای بازگشت به منصب قبلی خود خیز برداشته است. جالب است بدانید پای او در همین پرونده جدید فساد گیر است.
  • رئیس یکی از حوزه‌های مدیریتی فدراسیون، همسر خود را به‌عنوان نگهبان در آنجا مشغول به کار کرده است. شغل قبلی همسر چه بود است؟ ما به شما می‌گوییم؛ کفاش!
  • یکی از مسئولان نقل و انتقالات قبلا راننده مهدی تاج و علیپور بوده است. او تخصص لازم برای نشستن در چنین جایگاه مهم و بین‌المللی را ندارد. از همه مهم‌تر به خاطر گرفتن چنین جایگاه مهمی همیشه مجبور است سفارش‌پذیر باشد.
  • یک مسئول دیگر ، بعد از اینکه در شغل اصلی خود با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود و حتی در یک پرونده به دادگاه هم می‌رود، الان وارد کمیته مسابقات شده و یکی از لیگ‌ها را اداره می‌کند.
  • یک مسئول سابق، برادرزن خود را کارمند سازمان لیگ می‌‌کند و آن فرد الان کارمند کمیته داوران است.
  • کارمند یکی از بخش‌ها که در یک مراسم میزبانی از میهمانان خارجی، ابهامات مالی برای فعالیت‌هایش به وجود آمده بود با تصمیم مدیران از کار برکنار می‌شود. اما بعد از مدتی به‌عنوان کارمند بخش دبیرکلی به مجموعه بازمی‌گردد. سپس به بخش عمران می‌رود و الان دوباره به همان کار قبلی خود در زمان اخراج بازگشته است.
  • یکی از منشی ها در این سال‌ها سه برادر خود را هم در آنجا مشغول به کار کرده است. البته که آنها در بخش تدارکاتی و عمرانی مشغول هستند و ایرادی به نحوه و کیفیت کار آنها وارد نیست.
  • سیستم مدیریتی قضایی فدراسیون فوتبال در حوزه‌های مختلف نیاز به تغییرات اساسی دارد و بعضی از افراد به خاطر داشتن روابط و دوستی‌های بیرون از فدراسیون وارد این بخش‌ها شده‌اند.
  • قبلا در زمان مدیریت‌های قبلی، پسرعموی رئیس فدراسیون به‌عنوان مسئول بخش‌ آی‌تی منصوب شده که آن‌طور که تعریف می‌شد نابغه نبوده است.
  • ‌اعضای هیات‌رئیسه فدراسیون در امور رسیدگی به پرونده‌های مختلف در ارکان قضایی دخالت مستقیم دارند. درباره استقلال داشتن یا نداشتن این کمیته‌ها حرف‌های اساسی وجود دارد.
  • ‌در تعدادی از پست‌های مدیریتی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال و مرکز ملی افرادی مشغول به فعالیت شده‌اند که در بخش اجرایی خود ساده‌ترین اصول اجرایی کار را هم بلد نیستند و هیچ تخصصی ندارند.
  • ‌چند سال قبل دو کارمند مالی فدراسیون، به جای دو عضو هیات‌رئیسه که مشکل مالیاتی داشتند، در ثبت شرکت‌ها به‌عنوان عضو هیات‌رئیسه نام‌شان ثبت شد!
  • ‌بسیاری از افراد شاغل در ارکان قضایی از قضات شاغل در قوه قضائیه و دادگستری هستند که باید بررسی کرد مسئولیت آنها خلاف مقررات و دستورالعمل‌های قوه قضائیه هست یا نه.

این‌ تنها چند تعریف ساده از رابطه بازی غیراصولی در ساختار مدیریتی پر از ایراد فدراسیون و سازمان لیگ و... است. درباره تخلفات احتمالی، اشتباهات، فامیل بازی و این فضا می‌توان یک کتاب نوشت. همین حالا درباره فعالیت تعدادی از اعضای هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال می‌توان نقدهای اساسی نوشت. تاثیرگذاری در سایه آنها به شکلی است که عملا هر کاری د‌ل‌شان بخواهد در سیستم اجرایی می‌کنند و کسی جلودار آنها نیست؛ و جایی هم که حرف آنها اجرایی نشود عملا در سیستم اجرایی خلل وارد می‌کنند. اگر لازم شد حتما درباره آنها در گزارشی جداگانه خواهیم نوشت.
ولی اشاره به این داستان‌ها برای تاکید روی این مساله بود که لطفا ماست‌مالی نکنید. تا الان این کار را کرده‌اید که فضا به اینجا رسیده است. این بار قضیه برخورد با فساد فراتر از چیزی که فکرش را بکنید جدی است. ولی اگر فکری به حال این چرخه اشتباهی نداشته باشید و پاکسازی نکنید و شایسته‌سالاری جای فامیل‌بازی و روابط شخصی را نگیرد، این غده سرطانی بحران‌های بیشتری در حیات اجرایی مدیریتی فوتبال کشور ایجاد خواهد کرد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار