حنیف غفاری، کارشناس مسائل بینالملل: چشمانداز تحولات جنگ غزه و احتمال تهاجم زمینی ارتش اسرائیل به رفح- که صدها هزار آواره فلسطینی در آن پناه گرفتهاند- خشم بسیاری از مردم را در سراسر جهان برانگیخته است. بر همین اساس، گروهی از کارمندان نهادهای اتحادیه اروپا در بروکسل به نشانه سوگواری برای جانباختگان غزه و آنچه «مرگ ارزشهای اروپایی» خواندهاند، راهپیمایی سکوت برگزار کردهاند. در روایتگری وقیحانه یورونیوز و دیگر رسانههای غربی از این تجمع ظاهری و مزورانه همین بس که آنها از زمان تهاجم اخیر صهیونیستها به شرق رفح، تلاش کردهاند آن را عملیاتی بیاهمیت و مقطعی جلوه دهند. بهعبارت بهتر، رسانههای غربی درصدد القای این گزاره کاذب به افکار عمومی دنیا هستند که هنوز جنگ رفح اتفاق نیفتاده است!
فراتر از آن، هنوز افکار عمومی جهان به یاد دارد که در ماه دوم جنگ و پس از شهادت هزاران فلسطینی، اولاف شولتس صدراعظم آلمان چگونه نسلکشی آشکار در نوار غزه را مصداق دفاع مشروع صهیونیستها از حقوق خود قلمداد کرد. در آن زمان یورونیوز، با آبوتاب فراوان ادعای شولتس را بهمثابه یک «گزاره صحیح» مورد توجه و تاکید قرار داد. در جریان اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز یورونیوز چنین خیزشی را مصداق عینی یهودستیزی دانسته و در مقابل، از ورود پلیس به دانشگاه و سرکوب و دستگیری دانشجویان معترض حمایت کردند. در چنین شرایطی اعتراض ریاکارانه و بیخاصیت کارکنان نهادهای رسمی اتحادیه اروپا، چیزی جز تمسخر افکار عمومی دنیا نیست.
کارکنان نهادهای اروپایی در اعتراض به بحران تظاهرات (آن هم از نوع تظاهرات سکوت) کردهاند که خود در خلق، استمرار و تثبیت آن دخیل بودهاند. بهتر است یورونیوز و دیگر رسانههای اروپایی بهجای پوشش این خبر، به سوالات مهمتری ازجمله نقش نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای آلمان و فرانسه در میدان نسلکشی غزه و مبادلات پنهانی و غیررسمی غرب و صهیونیستها در حوزه لجستیک و تسلیحاتی سخن بگویند. لابیهای صهیونیستی مسلط بر احزاب و رسانههای اروپایی، نهتنها ذرهای از تظاهرات سکوت کارکنان نهادهای اروپایی علیه جنگ غزه ناراضی نیستند، بلکه آن را بهمثابه یک روزنه برای تنفس تبلیغاتی مسموم خود در جریان حمله به رفح تلقی میکنند. کارویژه جدید یورونیوز، تقلیل سطح اعتراضات ضدصهیونیستی در غرب و متعاقبا، رادیکال و غیرمنطقی جلوه دادن اعتراضات غیورانه دانشجویی است. این دور باطل رسانهای در اروپا درطول سالها و دهههای اخیر، مورد تایید دو جریان سنتی سوسیال دموکرات و محافظهکار بوده است. بااینحال جنگ غزه تبدیل به نقطه عطف تاریخی در آگاهی عمومی مردم کشورهای اروپایی و آمریکا شده و اصلیترین خروجی این آگاهی جمعی، درهم شکستن منظومه رسانهای غرب خواهد بود.