معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی:

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سوال که در حوزه ثبت پتنت چه برنامه‌ای دارید، گفت: «در برنامه سال ۹۷ پیش‌بینی کرده‌ایم حدود ۴۰ پتنت داشته باشیم که در مقایسه با ۳۶ سال گذشته خوب است اما کافی نیست؛ چراکه ظرفیت دانشگاه خیلی بیشتر از این است.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۲۱ - ۱۲:۳۸
  • 00
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی:

در برنامه سال ۹۷ پیش‌بینی کرده‌ایم حدود ۴۰ پتنت داشته باشیم

در برنامه سال ۹۷ پیش‌بینی کرده‌ایم حدود ۴۰ پتنت داشته باشیم

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، قرار است دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی مساله‌محور باشد و به سمت کار‌آفرینی و تبدیل علم به ثروت برود. در این مسیر دانشگاه آزاد اسلامی تلاش می‌کند رتبه‌بندی علمی هریک از واحدهای دانشگاهی ارتقا پیدا کند و تحقیق علمی درباره مسائل مهم کشور با جدیت بیشتری دنبال شود. این دانشگاه برای محقق‌شدن این هدف مشوق‌های خاصی را برای اعضای هیات‌علمی در نظر خواهد گرفت. باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی نیز مورد بازنگری قرار گرفته است و قصد دارد نخبگان کشور را از هر سطحی شناسایی و آنها را در حل مسائل به‌کار گیرد.

بیژن رنجبر، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی پیرامون این موضوع و دیگر تحولات اخیر حوزه پژوهش و فناوری به «آنا» گفته است: «هدف ما این است که دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان الگوی یک دانشگاه تقاضامحور و تحول‌گرا باشد، یعنی اینکه این دانشگاه باید بتواند به سمت حل مساله پیش رود و بسیاری از مسائل و مشکلات کشور به کمک این دانشگاه حل شود؛ بنابراین دانشگاه باید از ریل آموزش‌محوری و کلاس‌محوری به سمت پژوهش، فناورمحوری، سودآوری و خلق ثروت تغییر مسیر دهد.»

او گفت: «در استان تهران که به‌عنوان پایلوت هماهنگ کرده‌ایم، حدود 70 هزار موضوع پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری در قالب نظام موضوعات معلوم شده است که با صنعت هم ارتباط خواهند داشت. هسته‌های علمی در حال تشکیل هستند و سعی شده است موضوعات انتخابی در راستای حل مشکلات کشور باشند. در حوزه آب، انرژی، محیط‌زیست، امنیت غذایی و علوم و فناوری‌های همگرا و موارد دیگر نظام موضوعات مشخص شده است. ان‌شاءا... استان‌های دیگر هم همین روش را انجام خواهند داد. همچنین درخصوص افزایش تعداد مراکز رشد، واحدهای فناور، راه‌اندازی مراکز شتابدهی و نوآوری در قالب برنامه‌های علمی، برگزاری استارتاپ ویکند، برگزاری چالش‌های فناوری، راه‌اندازی آزمایشگاه‌های ملی و مراکز پژوهشی برتر (Center of Excellency) و موارد دیگر توافق شده است.»

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سوال که در حوزه ثبت پتنت چه برنامه‌ای دارید، گفت: «در برنامه سال 97 پیش‌بینی کرده‌ایم حدود 40 پتنت داشته باشیم که در مقایسه با 36 سال گذشته خوب است اما کافی نیست؛ چراکه ظرفیت دانشگاه خیلی بیشتر از این است. البته برای ثبت پتنت باید زیرساخت‌ها فراهم شود که یک‌سری برنامه‌های مشخص داریم. با توجه به بررسی‌هایی که در واحدهای مختلف انجام شده است، ان‌شاءا... به عدد فوق خواهیم رسید. در بسیاری از واحدها اساتید ما دستاوردهایی دارند که قابلیت پتنت شدن دارند.»

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا باشگاه پژوهشگران جوان توانسته براساس برنامه‌ریزی معاونت پژوهشی به اهدافش برسد و چه تعداد نخبه از این طریق جذب شده‌اند، گفت: «باشگاه هم با جدیت وارد شده است و تاکنون 14 هزار و 700 نفر در سامانه باشگاه ثبت‌نام کرده‌اند که مسئولان محترم باشگاه در حال شناسایی و تقسیم وظایف و بهره‌برداری از نخبگان با توجه به تقاضاهای آن عزیزان و توان و پتانسیل‌ آنها هستند. قطعا با توجه به آیین‌نامه‌های موجود و مکمل مورد تایید شورای هدایت، برخی برای ادامه تحصیل، برخی برای راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان، برخی برای همکاری در طرح‌های پژوهشی و دیگر موارد حمایت خواهند شد. همچنین دنبال فعال‌کردن باشگاه‌های برون‌مرزی هستیم. با واحد لبنان صحبت شده است و پتانسیل خوبی در آنجا وجود دارد. همچنین با واحد افغانستان هم صحبت شده است.»

رنجبر در ادامه درباره برنامه‌های این معاونت در حوزه دانش‌بنیان و مراکز رشد گفت: «در سال گذشته از 1100 محصول، 160 محصول در هفته پژوهش (آذرماه) به نمایش گذاشته شد. آنجا واقعا فن‌بازار بود و شو نبود. بسیاری از این محصولات تجاری‌سازی شده بودند و برخی از شرکت‌ها درآمدزایی داشتند.»

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «حتی درآمدزایی بین‌المللی هم داشتند، اینها را باید تقویت کرد و در هفته پژوهش 97 حتما محصولات جدید خواهیم داشت و برای آن برنامه‌ریزی می‌شود. همان‌طوری که قبلا بیان کردم در موافقتنامه امضاشده با روسای استان‌ها، در تقویت و راه‌اندازی مراکز شتابدهی و نوآوری در قالب برنامه‌های علمی و افزایش مراکز رشد در قالب سراهای علم و فناوری برای افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و برنامه‌های مفصلی که در پارک علم و فناوری و اداره‌کل کارآفرینی و تجاری‌سازی دیده شده است و موارد دیگر، فعالیت‌های مناسبی انجام خواهد گرفت.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران