نمایندگان کنگره آمریکا برای محدود شدن اعتراضات دست به کار شدند؛
کوین اولری، تاجر و شخصیت مطرح تلویزیونی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی نیوزنیشن، به دانشجویان هشدار داد این اقدامات می تواند تاثیر منفی در آینده شغلی آنها داشته باشد؛ چراکه شرکت ها، افرادی را که متقاضی کار باشند، مورد بررسی و تحقیقات بسیاری قرار می دهند و حتی شبکه های اجتماعی آنها را به دنبال محتوای جنجالی، زیر و رو می کنند.
  • ۱۴۰۳-۰۲-۱۷ - ۰۴:۱۵
  • 00
نمایندگان کنگره آمریکا برای محدود شدن اعتراضات دست به کار شدند؛
ساکت شو و فقط درس بخوان
ساکت  شو و فقط درس بخوان

علی محمولی، مترجم: تظاهرات حامیان فلسطین و فعالان ضد جنگ از ابتدای شروع تجاوز رژیم‌صهیونیستی به باریکه غزه و نسل‌کشی فلسطینیان، در سراسر جهان آغاز شد. با این حال این اعتراضات در دانشگاه‌ها رنگ و بوی دیگری داشت و در نقاط مختلف دنیا از سرزمین‌های اشغالی در دانشگاه عبری اورشلیم تا آکسفورد و هاروارد پراکندگی داشت. البته این اعتراضات در هفته‌های اخیر شدت گرفته است تا جایی که تاکنون بیش از 40 دانشگاه در پهنه ایالات‌متحده شاهد صحنه تجمعات پرشور علیه رژیم‌صهیونیستی بوده‌اند. همین موضوع منجر به رخداد حوادثی همچون دستگیری بیش از 2000 دانشجو و ضرب و جرح اساتید دانشگاه توسط پلیس و نیروهای ویژه با هدایت برخی روسای دانشگاه‌های برتر این کشور شده است. در همین رابطه مجموعه‌ای از تغییر و تحولات در ابعاد مختلف در فضای آموزش عالی این کشور متاثر از وضعیت فعلی دانشگاه‌ها در‌حال وقوع است که برای نسل فعلی و نسل‌های آینده‌ای که به امید دریافت مدارج بالاتر به دانشگاه‌های ایالات‌متحده می‌روند، بیانگر مرگ رویای آمریکایی است، جایی که به دانشجویانی که می‌خواهند برای آزادی در جهان و حقوق «برابر» بشری اعتراض ‌کنند، می‌گویند ساکت شو و فقط درس بخوان.

قانون علیه انتقاد از صهیونیسم
کنگره نمایندگان ایالات‌متحده در روز چهارشنبه، طرحی را تصویب کرد که به منزله آن، علاوه‌بر افزایش اختیارات وزیر آموزش این کشور، وزارتخانه مربوطه را به توسعه و پیاده‌سازی ماده 6 لایحه حقوق مدنی 1964 ذیل «تعریف یهودستیزی» که توسط اتحادیه بین‌المللی یادبود هولوکاست ارائه شده، ملزم می‌کند. در این طرح حتی انتقاد از دولت رژیم‌صهیونیستی نیز به‌عنوان یک اقدام یهودستیزانه یاد شده و قابل پیگرد است. مت گایتز، نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا و از مخالفان طرح موسوم به «آگاهی از یهودستیزی» در صفحه مجازی خود در پیام‌رسان اکس (توییتر سابق) گفت: «این یک طرح مسخره علیه نفرت‌پراکنی است... بدون توجه به قانون اساسی، منطق عمومی و حتی درک صحیح از کلمات نوشته شده. طبق این طرح، حتی بخش‌هایی از خود انجیل نیز یهودستیزانه و ممنوع خواهد شد.»
به گزارش وبگاه اینساید هایر اد (IHE)، منتقدان این طرح یکی از دلایل مخالفت خود با طرح مذکور را این‌طور بیان می‌کنند که طبق این طرح، در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، اگر یک سخنران فلسطینی دعوت شده یا حتی یک پنل تخصصی با موضوع بررسی درگیری‌های صهیونیست‌ها با فلسطینیان برگزار شود، می‌تواند منجر به نقض ماده 6 لایحه حقوق مدنی شده و توسط اداره حقوق مدنی وزارت متبوع تحت پیگیری قضایی قرار گیرد. انجمن آمریکایی اساتید دانشگاه نیز در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه در واکنش به این اقدام تقنینی منتشر کرد، طرح مصوب کنگره را عامل «ایجاد محدودیت‌های قانونی بیش از حد گسترده» دانست و اعلام کرد این طرح می‌تواند منجر به اجتناب اساتید و دانشجویان از ارائه مباحث درسی یا حتی گفت‌وگو حول موضوعات بحث‌برانگیز همچون صهیونیسم شود. این طرح جهت تبدیل شدن به قانون ابتدا باید پس از تایید در کنگره، در سنا تصویب شده و سپس به کاخ‌سفید ارسال شود تا جهت اجرا به سراسر کشور ابلاغ شود.

وزارت آموزش یا پلیس دانشگاهی؟
به گزارش هایر اد دایو (Higher Ed Dive)، هفته گذشته، نمایندگان مجلس سنای ایالات‌متحده در جلسه‌ای که با حضور میگوئل کاردونا، وزیر آموزش این کشور، با دستورکار بررسی بخش آموزش لایحه بودجه 2025 (موسوم به FY25) برگزار شد، از کاردونا در رابطه با اقداماتی که وزارتخانه وی حول مساله اعتراضات حامی فلسطین در دانشگاه‌ها انجام داده است، سوال پرسیدند. کاردونا نیز در پاسخ، اقدامات دانشجویان را «منزجرکننده» خواند و اعلام کرد وزارت آموزش تاکنون 137 پرونده در دست پیگیری دارد راجع‌به مواردی که احتمالا ناقض ماده 6 لایحه حقوق مدنی هستند، می‌باشد. به گفته وی این پرونده‌ها هم در سطح آموزش عالی و هم در سطح مدارس و دبیرستان‌ها بررسی خواهند شد. در بحث لایحه بودجه سال مالی آینده این کشور نیز، وزارت آموزش پیشنهاد داده مبلغ 22 میلیون دلار نسبت به سال 2023 به بودجه اداره حقوق مدنی این وزارتخانه به‌منظور تقویت نیروی انسانی مورد نیاز جهت اعمال قانون، افزوده شود.
در ادامه، کاردونا گفت: «هر چند کسی از اعضای وزارت آموزش در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک حضور ندارد، با این حال ارتباطات ما با پردیس‌های دانشگاه افزایش پیدا کرده و در این زمینه، به آنها تعهدات حقوقی که در رابطه با حفاظت از دانشجویان دارند را یادآوری کردیم و بهترین رویکردها را جهت اتخاذ اعلام می‌کنیم.»

پول مالیات‌دهندگان علیه مالیات‌دهندگان
به گزارش خبرگزاری کل‌مترز (CalMatters)، در ساعات ابتدایی روز پنجشنبه در پردیس لس‌آنجلس دانشگاه کالیفرنیا (UCLA)، پلیس با حمله به کمپ معترضان حامی فلسطین، ضمن تخریب کمپ و شلیک مهمات مخصوص، با باتون با دانشجویان روبه‌رو شد. همزمان با درگیری‌های خشونت‌آمیز و دستگیری‌های گسترده در دانشگاه‌های آمریکا، رهبران جمهوری‌خواه قوه مقننه ایالت کالیفرنیا، خواستار استفاده از امکانات خود در تدوین مناسب بودجه آتی جهت مجازات معترضانی شدند که معتقدند «پا را فراتر از حد خود گذاشته‌اند.»
برایان جونز، رهبر جمهوری‌خواه سنای کالیفرنیا و جیمز گالاگر، رهبر جمهوری‌خواه مجمع نمایندگان این ایالت در روز پنجشنبه اعلام کردند برای جلوگیری از دریافت کمک مالی ایالت به آن دسته از دانشجویانی که با اقدامات مجرمانه خود، حق دیگر دانشجویان را نقض کرده‌‌اند، تلاش خواهند کرد؛ هر چند آنها طرحی مشخص با جزئیات معلوم را ارائه نکردند، ولی جونز و گالاگر در نشست خبری خود گفتند که آن دسته از دانشجویان که سبب آزار و اذیت هم‌دانشگاهی‌های خود شوند یا به صورت فیزیکی از حضور آنها در کلاس جلوگیری کنند، لیاقت انتفاع از کمک‌هزینه تحصیلی کل‌گرنت (CalGrant) را ندارند. همچنین آنها از تامین مالی پردیس دانشگاه‌های کالیفرنیا و دانشگاه ایالتی کالیفرنیا توسط ایالت به‌دلیل آنچه «عدم مقابله کافی با معترضان» خواندند، جلوگیری خواهند کرد که این رقم احتمالا برابر با هزینه آوردن نیروی پلیس به محل دانشگاه و هزینه پوشش خرابی‌های به بار آمده خواهد بود.
از سوی دیگر نیز به گزارش آسوشیتدپرس، اعضای حزب جمهوری‌خواه در کنگره نیز در روز سه‌شنبه گفتند به‌زودی طرح تحقیق و تفحص بودجه فدرال دانشگاه‌هایی که صحنه اعتراضات دانشجویی علیه جنگ رژیم‌صهیونیستی- فلسطین هستند را آغاز خواهند کرد و در این میان، به بررسی موشکافانه عملکرد روسای مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور در مواجهه با این حوادث خواهند پرداخت. چندین کمیسیون کنگره نیز در این بررسی گسترده مامور خواهند بود که احتمالا درنهایت منجر به ممنوعیت پرداخت گرنت تحقیقاتی و دیگر حمایت‌های دولتی از دانشگاه‌ها خواهند شد؛ اقداماتی که سبب افزایش بیشتر فشارها بر روسای دانشگاه‌ها که هم‌اکنون نیز درگیر مسائلی از قبیل کمپ معترضان و انواع و اقسام شکایات هستند، خواهد شد. این طرح تحقیق و تفحص در ادامه سلسله جلسات استماع مهمی رخ می‌دهد که منجر به استعفای روسای دانشگاه‌های هاروارد و پنسیلوانیا شد. همچنین نمایندگان بانی این طرح نیز قول دادند در ادامه بررسی‌های خود، مسئولان دانشگاه‌ ییل، پردیس لس‌‌آنجلس دانشگاه کالیفرنیا (UCLA) و دانشگاه میشیگان را در ماه آتی احضار خواهند کرد.

پلوتوکراسی: ابزار صهیونیسم علیه معترضان
پلوتوکراسی یا توانگرسالاری را می‌توان به وضعیتی گفت که در آن اقلیت بسیار ثروتمند بر دیگر ارکان و اعضای جامعه حکمرانی می‌کنند. از آنجایی که سیستم آموزش عالی مانند دیگر سیستم‌ها در این کشور خصوصی و وابسته به درآمدها و کمک‌ شرکت‌ها و اشخاص متمول است، در موضوع اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های ایالات‌متحده، توانگرسالاری نیز طبیعتا تبدیل به بارزترین و اساسی‌ترین سلاح صهیونیسم علیه معترضان می‌شود و این مورد، زمانی که با فشارهای دولت فدرال در واشینگتن دی‌سی نیز همراه شود، شدت عمل دو چندان پیدا کرده و آینده شغلی و تحصیلی افراد را گروگان حفظ و حمایت از ایدئولوژی خود می‌کند.
در همین باب، شبکه تلویزیونی دبلیوآرتی‌وی WRTV، گزارشی از یک استاد منتشر کرده که پس از دستگیری در اعتراضات دانشگاهی اخیر، نسبت به آینده شغلی خود ابراز نگرانی می‌کند. هدر آکو، هیات‌علمی و دانشیار رشته طراحی مد دانشگاه ایندیاناپولیس است. او که در اعتراضات دانشگاه خود شرکت کرده بود، با خشونتی که به نقل از خودش «در این دانشگاه سابقه نداشته» توسط پلیس دستگیر شد و سپس ممنوع‌الورود به دانشگاه اعلام شد؛ هر چند آکو نسبت به این حکم اعتراض کرد و مجددا بر سر کار بازگشت، اما به گفته خودش پس از 20 سال کار کردن در این دانشگاه، وی به دلیل «دفاع از حقوق متمم اولی دانشجویان» خود در اعتراضات دانشجویی از آینده شغلی خود نگران است.
البته این موضوع برای دانشجویان نیز صادق است. کوین اولری، تاجر و شخصیت مطرح تلویزیونی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی نیوزنیشن، به دانشجویان هشدار داد این اقدامات می‌تواند تاثیر منفی در آینده شغلی آنها داشته باشد؛ چراکه شرکت‌ها، افرادی را که متقاضی کار باشند، مورد بررسی و تحقیقات بسیاری قرار می‌دهند و حتی شبکه‌های اجتماعی آنها را به‌دنبال محتوای جنجالی، زیر و رو می‌کنند. به نقل از اولری «ممکن است ما عکس‌هایی را ببینیم که شما در‌حال آتش زدن پرچم یا درگیری با پلیس هستید. نمی‌گویم شما این حق را ندارید، این بخشی از دموکراسی و آزادی‌بیان است. اما وقتی که فایل متقاضی بعدی را ببینیم، ممکن است در آن آتش‌زدن پرچم یا درگیری با پلیس نباشد و آن شخص نیز به خوبی شما باشد... دو یا سه سال از الان، زمانی که شما دنبال کار هستید و چنین محتوایی برای همیشه در پرونده شماست، آن موقع موضوع اهمیت پیدا می‌کند.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰