صادق امامی، عضو شورای سردبیری: هفتماه پیش یعنی در 7 اکتبر 2023، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیمصهیونیستی اعلام کرد میخواهد به غزه حمله کند تا علاوهبر آزادی اسرای صهیونیست، مجری عملیات 7 اکتبر یعنی حماس را نیز نابود کند. 211 روز از جنگ گذشته ولی نه حماس نابود شده و نه اسیری آزاد. علیرغم جنایت و قتلعام مردم غزه، تنها دستاورد رژیم و لابی قدرتمندش در آمریکا، تلاش برای ممنوعیت تیکتاک در آمریکا و سرکوب اعتراضات دانشجویی در این کشور بوده است. دیروز کابینه رژیمی تشکیل جلسه داد که قرار بود ظرف کمتر از یکماه طومار حماس را درهم بپیچد تا نه درباره حماس یا اسرا که درباره تعطیلی دفاتر محلی شبکه تلویزیونی الجزیره تصمیمگیری کند. فارغ از تحولات میدانی- که بهنفع مقاومت است- همین خبر بهتنهایی میتواند واقعیت کف میدان را به نمایش بگذارد. خبر تعطیلی دفاتر الجزیره را عصر روز گذشته بنیامین نتانیاهو در پستی در ایکس اعلام کرد و نوشت که دولت صهیونیستی «به اتفاق آرا» تصمیم به تعطیلی «شبکه الجزیره» گرفته که او آن را «فتنهگر» خوانده است. براساس تصمیم کابینه اسرائیل، کرهی، وزیر ارتباطات رژیم این اختیار را دارد که با اتکا به قانون تازه تصویبشده در تنظیم تعطیلی موسسات رسانهای، فعالیت این شبکه را به مدت ۴۵ روز ممنوع کند. چندی قبل که کنست رژیمصهیونیستی لایحه ممنوعیت موقت فعالیت رسانههای خارجی را تصویب کرد که وزارت جنگ تلآویو آنها را «مخرب امنیت داخلی» میداند، همه میدانستند اولین قربانی این مصوبه، شبکه قطری الجزیره است. الجزیره با صدور بیانیهای «سرکوب مداوم مطبوعات آزاد توسط اسرائیل» را «تلاشی برای پنهان کردن» اقدامات رژیم در نوار غزه تلقی کرده و آن را «مغایر با قوانین بینالمللی و بشردوستانه» خوانده و متعهد شده که «تمام کانالهای قانونی موجود را از طریق نهادهای حقوقی بینالمللی دنبال خواهد کرد تا هم از حقوق خود و خبرنگاران و هم از حق اطلاعات عمومی حمایت کند.»
در سالهای گذشته، رژیمصهیونیستی به دلایل متعدد با الجزیره تنش داشته است. همواره یکی از منابع اصلی تنش، پوشش الجزیره از درگیری اسرائیل و فلسطین بوده است. اسرائیل در تمام سالهای گذشته الجزیره را به گزارشهای جانبدارانه و حمایت از دیدگاه فلسطینیها متهم کرده است. علاوهبر این، الجزیره مستندهای جنجالی و گزارشهای تحقیقی منتشر کرده که اسرائیل آن را در تعارض با منافع ملی خود میداند. بهعنوان مثال الجزیره مستندهایی را در مورد فعالیتهای جاسوسی و عملیات مخفی اسرائیل پخش کرده است. علاوهبر این، الجزیره گزارشهایی درباره اقدامات دولت اسرائیل بهویژه در مورد مسائلی مانند شهرکسازی در کرانه باختری، محاصره غزه و رفتار با غیرنظامیان فلسطینی منتشر کرده است. این تنشها سبب به تیرگی روابط بین اسرائیل و الجزیره و منجر به اقداماتی مانند محدود کردن دسترسی به این شبکه یا انتقاد از شیوههای گزارشدهی آن شده است.
تصمیم روز گذشته کابینه رژیمصهیونیستی، دوسال پس از آن صورت گرفت که رژیمصهیونیستی شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره را در جریان یک حمله نظامی در کرانه باختری، به شهادت رساند. پس از عملیات 7 اکتبر مقاومت، الجزیره تنها رسانهای بود که بدون وقفه جنگ را گزارش کرده است. با وجود تهاجم هوایی و زمینی اسرائیل که منجر به شهادت بیش از 35 هزار فلسطینی و کشته و حتی زخمی شدن خبرنگارانش شده، این شبکه پوشش 24 ساعته از نوار غزه را متوقف نکرد. این شبکه با تکیه بر شبکه خبرنگارانش در غزه، توانست بسیاری از جنایتهای رژیمصهیونیستی در غزه را بهتصویر بکشد و از این طریق زمینهساز اعتراضات جهانی علیه رژیمصهیونیستی در سرتاسر جهان شد. الجزیره بهتنهایی توانست بخش زیادی از واقعیت جنگ را که رسانههای جریان اصلی غرب آن را سانسور میکردند، به جهان عرضه کند. الجزیره بهطور حتم نسخهای منحصربهفرد در منطقه غرب آسیاست. اگرچه سایر کشورهای ثروتمند عربی نیز هزینههای سرسامآوری برای ایجاد شبکهای در حد و اندازه الجزیره کردهاند اما هیچ کدام نتوانستهاند به گرد پای این شبکه قطری با بیش از 430 میلیون مخاطب و گستره جهانی در بیش از 150 کشور برسند. قطر کشوری که در بهترین حالت یکپنجم استان خوزستان است، با تکیه بر قابلیتهای این شبکه، تبدیل به یکی از بازیگران موثر در منطقه شده است. احتمالا امیر قطر بهخوبی به کارکرد رسانه آگاه بود که ۱۵۰ میلیون دلار آمریکا برای آن اختصاص داد. او حتی با وجود اینکه این شبکه نتوانست تا سال 2001 با پخش آگهی به خودکفایی برسد، باز هم هزینههای آن را تقبل کرد. این شبکه آنطور که گفته میشود تقریبا 90 درصد از بودجهاش را از طریق دولت تامین میکند.