سهم فناوری هند از GDP تا 2026 به 20 درصد می رسد؛
آینده هند مبتنی بر فناوری است. به طورکلی این کشور با درآمد بیش از 250 میلیارد دلاری حاصل از صنعت فناوری به عنوان یک مرکز جهانی درجه یک به شمار می رود. در سال 2014، سهم اقتصاد دیجیتال هند از GDP حدود 4.5 درصد بود و این سهم در سال جاری حدود 11 درصد را به خود اختصاص داده است.
  • ۱۴۰۳-۰۲-۱۶ - ۲۳:۲۷
  • 10
سهم فناوری هند از GDP تا 2026 به 20 درصد می رسد؛
درآمد ۲۵۴ میلیاردی هند از صنعت فناورانه
درآمد ۲۵۴ میلیاردی هند  از صنعت فناورانه

ندا اظهری، مترجم: در دنیای پرشتاب فناوری، هند درحال برداشتن گام‌های مهمی برای تضمین جایگاه خود در صحنه جهانی است. آخرین به‌روزرسانی‌هایی که هند در صنعت خود انجام داده، تغییر قابل‌توجهی را به‌سمت نوآوری و تحول دیجیتال نشان می‌دهند. فناوری در هند نیز طی سال گذشته مورد توجه قرار گرفت. سال 2023 با پیشرفت‌های مرتبط با فناوری در مسیرهای متعددی چون هوش مصنوعی، فناوری فضایی، فناوری ابری، کار از راه دور و پایداری مشخص شد و انتظار می‌رود این روند رو به رشد هند در سال 2024 هم ادامه دار باشد و حتی سرعت پیشرفت هم بالاتر رود.
به گزارش indiatimes، صحنه فناوری هند درحال تجربه تحول بزرگی است که ناشی از پذیرش سریع فناوری‌های دیجیتال است. از شهرهای هوشمند گرفته تا هوش مصنوعی، این کشور آماده است تا چشم‌انداز فناوری خود را دوباره تعریف کند. با پیشرفت فناوری، استارتاپ‌ها و کارآفرینی‌ها نیز از آن تاثیر می‌گیرند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. درواقع با این پیشرفت بسیاری از استعدادها و خلاقیت‌ها در اکوسیستم فناوری هند ظهور می‌کنند که پرورش آنها می‌تواند در آینده به رشد صنایع کمک کند. چشم‌انداز دیجیتال در هند درحال تبدیل شدن به یک اکوسیستم منسجم است که بخش‌های مختلف را برای رشد کارآمد به هم پیوند می‌دهد.
شرکت‌های هندی با 67 معامله به ارزش 648 میلیون دلار در سه‌ماهه نخست 2024، شاهد افزایش قابل‌توجهی بوده‌اند که به‌خودی‌خود منجر به شکوفایی حوزه فناوری شد و 25 درصد افزایش در ارزش معاملات را نسبت به سه ماهه قبل تجربه کرده‌اند که ناشی از پنج معامله با ارزش بالا بود که 59 درصد از کل فعالیت معاملات را تشکیل می‌دهند. به‌رغم کاهش سرمایه و عدم قطعیت اقتصادی، اکوسیستم استارتاپی فناوری هند چهارمین بودجه بالا را در دنیا از آن خود کرده است. مدیر بخش فناوری هند عنوان کرد چشم‌انداز فناوری این کشور استحکام خود را ثابت کرده و در سال مالی 2024 با رشد 3.8 درصدی روبه‌رو خواهد شد که همین امر دلیلی بر استقامت این حوزه در نوسانات اقتصادی است. افزایش جریان معاملات سه‌ماهه نخست، با افزایش 18 درصدی مقدار و 25 درصدی افزایش ارزش، نشان‌دهنده جهش دوباره بوده است. شرط‌بندی‌های استراتژیک روی هوش مصنوعی و نوآوری‌های دیجیتال، هند را به استفاده از چشم‌اندازهای نوظهور سوق می‌دهد.
رشد 3.8 درصدی درآمد حاصل از فناوری
به‌رغم اینکه درآمد صنعت فناوری هند از 250 میلیارد دلار فراتر رفته، طبق گزارش سالانه بررسی استراتژیک انجمن ملی، انتظار می‌رود با سرعت کمتر 3.8 درصدی رشد کرده و به 253 میلیارد و 900 میلیون دلار برای سال مالی 2024- 2023 برسد. گزارشی که از بدنه صنعت منتشرشده نشان می‌دهد نرخ رشد سال‌به‌سال صنعت فناوری هند 3.8 درصد اعلام شده و در مقابل رشد سال مالی 2023 با رشد 8.1 درصدی به 244 میلیارد و 600 میلیون دلار رسیده است. کارشناسان رشد 8.4 درصدی را در سال مالی 2022 پیش‌بینی کرده بودند. به‌نظر می‌رسد کند شدن رشد صنعت فناوری به‌دنبال ایجاد اختلال در اقتصاد کلان، تنش‌های ژئوپلیتیکی نامشخص و درنتیجه هزینه‌های محتاطانه فناوری توسط مشتریان رخ داده است. اما در این میان بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد حوزه‌های مهندسی، و تحقیق و توسعه بیشتر از حد انتظار بوده است. همچنین انتظار می‌رود صنعت فناوری، به‌واسطه توسعه خدمات فناوری اطلاعات، مدیریت فرآیندهای تجاری، سخت‌افزاری، محصولات نرم‌افزاری و خدمات مهندسی در سال مالی 2024 با درآمد مازاد 9 میلیارد و 300 میلیون دلاری هم روبه‌رو شود. این درآمد مازاد در سال مالی 2023 قریب به 18 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است. برآوردهای انجام‌شده نشان می‌دهد که از 253 میلیارد و 900 میلیون دلار درآمد سال جاری، 54 میلیارد و 400 میلیون دلار از بازار داخلی و با رشد 5.9 درصدی تامین شود، درحالی‌که 199 میلیارد دلار آن هم از بخش تجارت صادراتی حاصل می‌شود که با رشد کمتر 3.3 درصدی همراه است.
سهم فناوری هند از GDP تا 2026 به 20 درصد می‌رسد
آنچه از آمارها به‌دست می‌آید، این است که آینده هند مبتنی‌بر فناوری است. به‌طورکلی این کشور با درآمد بیش از 250 میلیارد دلاری حاصل از صنعت فناوری به‌عنوان یک مرکز جهانی درجه یک به‌شمار می‌رود. در سال 2014، سهم اقتصاد دیجیتال هند از GDP حدود 4.5 درصد بود و این سهم در سال جاری حدود 11 درصد را به خود اختصاص داده است. طبق برنامه‌ریزی‌هایی که دولت هند در راستای توسعه فناوری در این کشور در دستور کار خود دارد، قرار است سهم فناوری از GDP این کشور تا سال 2026 به 20 درصد برسد که یک‌پنجم کل GDP هند را دربر خواهد گرفت.

سهم 6 درصدی اپل از بازار گوشی‌های هوشمند در هند
به گزارش الجزیره، هند که به‌زودی به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل می‌شود، اهمیت استراتژیک جدیدی برای با ارزش‌ترین شرکت جهان، یعنی کمپانی اپل دارد. ارزیابی‌های اپل نشان می‌دهد شمار کاربران هندی به تناسب افزایش جمعیت این کشور درحال رشد است و این برای اپل یک امتیاز به‌شمار می‌رود، به‌طوری‌که مقامات این غول فناوری تصمیم گرفته‌اند روی هند حساب جداگانه‌ای باز کنند. با افزایش مشکلات سیاسی و لجستیکی در چین، اپل درحال ایجاد بازار جدید آسیایی است. آنچه از خبرها برمی‌آید، اپل نخستین فروشگاه پرچمدار خود را به‌تازگی در هند افتتاح کرده و امیدهای زیادی برای روند رو به رشد این مرکز در پرجمعیت‌ترین کشور جهان دارد، به‌طوری‌که معتقد است هند به یک مرکز بالقوه برای تولید فناوری‌های جدید این کمپانی تبدیل شود. به‌زودی قرار است فروشگاه دوم اپل در شهر دهلی نو افتتاح شود. این غول فناوری بیش از 25 سال است که در هند فعالیت می‌کند و محصول خود را از طریق خرده‌فروشان مجاز زو وب‌سایتی که چندسال پیش راه‌اندازی کرده بود، به فروش می‌رساند. اما موانع نظارتی و همه‌گیری کرونا، برنامه‌ریزی‌های آنها را برای افتتاح یک فروشگاه شاخص به‌تعویق انداخت. به‌طورکلی هند دومین بازار بزرگ گوشی‌های هوشمند در دنیاست و فروش گوشی‌های آیفون هم در این کشور به تناسب افزایش جمعیت درحال افزایش است. از یک‌میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت هند، قریب به 600 میلیون نفر از آنها صاحب گوشی هوشمند هستند و این بدان معناست بازار این گوشی‌ها هنوز نتوانسته نفوذ بالایی را در این کشور داشته باشد اما چشم‌انداز پیش‌رو حکایت از رشد قابل‌توجه در سال‌های آینده است. اپل بین سال‌های 2020 تا 2022 در بازار گوشی‌های هوشمند، جایگاه قابل‌توجهی را به‌دست آورده و سهم آن از 2 درصد بازار گوشی‌های هوشمند در هند به سهم 6 درصدی رسیده است.

کرونا کار دست شعبه‌های اپل در چین داد
قیمت بالای گوشی‌های آیفون، آن را برای بیشتر مردم هند دور از دسترس کرده است. اما درعوض فروش آیفون در هند میان طبقه متوسط رو به بالا و مردم ثروتمند این کشور در‌ حال رشد است. اپل در سپتامبر 2023 اعلام کرد قرار است تولید آیفون 14 را در هند آغاز کند. اپل نخستین‌بار در سال 2017، با تولید آیفون SE در هند تولیدات خود را در این کشور کلید زد و از آن زمان، به مونتاژ چند مدل آیفون در این کشور پرداخت اما این اولین‌باری است که با راه‌اندازی شعبه‌های اصلی کمپانی اپل در هند، اقدام به تولید مستقیم گوشی‌های آیفون در این کشور کند. این در‌حالی است که تا پیش از این، بیشتر گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های اپل توسط پیمانکارانی در همکاری با کارخانه‌هایی در چین مونتاژ می‌شدند، اما فعالیت این شرکت پس از تعطیلی‌های مکرر برای مبارزه با کرونا مختل شد و همین امر باعث شد تا آیفون به‌دنبال مقصد تازه‌ای برای تولید محصولات خود در نقطه دیگری در آسیا باشد و این بار هند را در آسیای جنوب شرقی انتخاب کرده است.

بازار 90 درصدی گوشی‌های آیفون در چین
اما این قضیه تنها گریبان اپل را در چین نگرفت بلکه بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا که در چین هم فعالیت می‌کردند، احساس خطر کردند و به این فکر افتادند که به یک استراتژی پشتیبان در خارج از چین بیندیشند. در‌حال‌حاضر، هند سالانه حدود 13 میلیون آیفون تولید می‌کند که در مقایسه با سه سال قبل کمتر از 5 میلیون دستگاه است. این رقم حدود 6 درصد از کل آیفون‌های ساخته شده در دنیا را به خود اختصاص می‌دهد و تنها بخش کوچکی در مقایسه با بازار وسیع گوشی‌های آیفون در چین به شمار می‌رود که هنوز هم تولید حدود 90 درصد از این گوشی‌ها را در اختیار دارد. از آنجایی که اپل در تلاش است تا هند را به یک پایگاه تولیدی بزرگ‌تر برای محصولات خود تبدیل کند، برخی محصولات این کمپانی از جمله آیفون، توسط شرکت‌های تایوانی نظیر «فاکس کان» و «ویسترون» در حل مونتاژ هستند. این غول فناوری در نظر دارد مونتاژ آیپد و ایرپاد را نیز در هند آغاز کند. یکی از چالش‌هایی که اپل در هند با آن روبه‌رو بوده، این است که مواد خام هنوز از خارج از هند تامین می‌شود، بنابراین این کمپانی یا باید یک تامین‌کننده محلی را برای تامین مواد پیدا کند یا تامین‌کنندگان خود را در کشورهایی چون چین، ژاپن و تایوان مستقر کند که فاصله کم‌تری با هند داشته باشند تا از این طریق، با در اختیار داشتن حجم و مواد بالاتر، بتوانند خط تولید را رونق دهند.

سهم 18 درصدی تولید آیفون در هند تا 2025
به گزارش indiatoday، اپل در حال حاضر تنها برخی مدل‌های منتخب خود را در هند تولید می‌کند، اما با توجه به راه‌اندازی یک کارخانه تولید آیفون در این کشور به‌دنبال آن است تولید خود را در این کشور افزایش دهد تا اتکای خود را به زنجیره تامین در چین کاهش دهد. با توجه به سهم 6 درصدی هند از تولید گوشی‌های آیفون، اپل قصد دارد تا سال 2025 بیش از 18 درصد از تولید آیفون را به هند منتقل کند. اپل ممکن است ردپای تولید خود را بسته به طرح‌های دولتی گسترش دهد. این افزایش تولید می‌تواند به اپل و سایر برندهای فناوری کمک کند سبد زنجیره تامین خود را گسترش دهند. با وجود این شرکت‌های بزرگ فناوری عمدتا به مونتاژ محصولات در آمریکا متکی هستند، در‌حالی‌که قطعات کلیدی مانند نمایشگرها و تراشه‌ها را در کشور دیگری تولید می‌کنند که عمده‌ترین دلیل این است که در درجه اول، این اجزا به سختی بومی‌سازی می‌شوند و به فناوری پیشرفته نیاز دارند.
برنامه 3 برابر کردن تولید داخل و 5 برابر کردن صادرات
طرحی موسوم به «مشوق‌های مرتبط با تولید» (PLI) در هند اجرایی شده که طی آن از فعالان خارجی یا غول‌های فناوری دعوت می‌شود تا دولت هند به این واسطه بتواند تولید ناخالص داخلی خود را افزایش دهد. بر این اساس انتظار می‌رود این طرح برای گوشی‌های موبایل نقش مهمی در کمک به هند برای دستیابی به هدف بلندپروازانه به‌منظور سه برابر کردن تولید داخلی به 126 میلیارد دلار و تحقق افزایش 5 برابری صادرات به 55 میلیارد دلار تا سال مالی 2026 ایفا کند. درعین‌حال، اپل نخستین فروشگاه‌های خرده‌فروشی خود را در اوایل سال 2024 در بمبئی و دهلی افتتاح کرد. انتظار می‌رود اپل تا سال 2025 فروشگاه‌های جدیدی را نیز در هند برای افزایش فروش محصولات اپل در این کشور افتتاح کند.

توسعه فناوری هند در 2024
یکی از فناوری‌هایی که در سال‌جاری قرار است در هند توسعه بیشتری پیدا کند، فناوری‌های هیدروژنی به‌عنوان حامل انرژی است. دولت این کشور ماموریت ملی هیدروژن سبز را با هدف توسعه ظرفیت سالانه تولید هیدروژن تا حداقل 5 میلیون تن در سال آغاز کرده است. حوزه دیگری که هند قرار است در 2024 پیشرفت داشته باشد، خودروهای برقی است. تولیدکنندگان مختلفی در هند به‌سمت تولید خودروهای برقی کشیده شده‌اند تا این کشور بتواند تعهد خود را در رسیدن به تحرک پایدار اجرایی کند. اما در این میان، چالش‌های متعددی در زیرساخت‌های این حوزه جزء موانعی هستند که از پیشرفت آن جلوگیری می‌کند. از این موانع می‌توان به کمبود انرژی‌های پاک، شبکه‌های توسعه نیافته شارژ خودروهای برقی و فقدان فناوری باتری‌ها اشاره کرد. حل این چالش‌ها همکاری دولت و صنعت را می‌طلبد.
پیشرفت‌های دارویی هم در برنامه توسعه دولت هند قرار دارد و می‌توان انتظار داشت که این کشور در سال جاری به نوآوری‌های قابل توجهی شامل توسعه داروها، طب شخصی و فناوری زیستی در این زمینه برسند تا از این طریق، هند بتواند به جایگاه جهانی قابل توجهی در حوزه سلامت و بهداشت برسد. همچنین توسعه فناوری‌هایی چون Web3، متاورس و اینترنت اشیا می‌تواند به رسیدن هند به بلوغ در عرصه فناوری کمک کند. فناوری Web3 به بهبود امنیت، حریم خصوصی و کنترل داده‌های خصوصی کمک می‌کند. همچنین فناوری 5G با ایجاد تحول در برقراری ارتباطات اینترنتی به انتقال فوق سریع داده‌ها کمک کرده و فناوری متاورس هم با ادغام دنیای فیزیکی و مجازی، تجربه شناوری را برای کاربران ایجاد می‌کند. همچنین هند در عرصه فناوری هوش مصنوعی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد به‌طوری که گزارش‌ها حکایت از آن دارد این کشور در‌حال تبدیل شدن به پیشگام در عرصه هوش مصنوعی بوده و قرار است از توان فناوری اطلاعات خود در سایر بخش‌های فناوری نیز بهره‌مند شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰