

در ابتدا گروه جهادی سیدالشهدا(ع) را معرفی کنید.
گروه جهادی سیدالشهدا(ع) در جهت فرامین مقام معظم رهبری و بهمنظور کمک به محرومان و مستضعفان جامعه و همچنین در راستای ایجاد موقعیتی برای آموزش مسائل دینی و اعتقادی جامعه و پاسخ به شبهات توسط اساتید حوزه و دانشگاه و نیز در جهت تبلیغ و ترویج امر مهم ولایت فقیه و عمل به منویات هر ساله مقام معظم رهبری در مسائل پیش رو فعالیت دارد. بخش اعظم فعالیت گروه جهادی سیدالشهدا(ع) متمرکز بر کارهای عمرانی، پزشکی، فرهنگی، تربیتی، آموزشی، ورزشی و اقتصاد مقاومتی با رویکرد مدیریت جهادی است.
گروه جهادی سیدالشهدا(ع) تقریبا بعد از اربعین سال 96 آغاز به فعالیت کرد و شروع کار از هیات محله به همین نام بود. بچههای آن هیات تصمیم گرفتند که در کنار هیات یک گروه جهادی هم داشته باشند. بعد از اربعین تصمیم گرفته و گروه تاسیس شد و هدف ما این بود که مناطق محروم استان تهران و اطراف آن را پوشش دهیم. این تصمیم هم به این دلیل بود که اکثر بچههای هیاتی محصل، دانشجو، طلبه، کارمند و کارگر بودند و اعزام بر شهرستانهای دیگر برایشان دشوار بود. قرار شد در ابتدا از استان تهران شروع کنیم زیرا خیلی از مناطق محروم اطراف تهران احتیاج به کمک داشتند. حالا اگر در آینده شرایطی پیش آمد، برای شهرستانها هم اقدام میکنیم. زلزلهای که برای مردم کرمان اتفاق افتاد، از یک جهت باعث حزن و اندوه شد، اما از بعد دیگر دارای برکت بود چراکه گروههای جهادی زیادی شکل گرفت که به واسطه این گروهها افراد در مناطق محروم فعالیت کنند. بنابراین همین زلزله فتح بابی شد که ما فعالیتهای خارج از استانی را هم داشته باشیم و رزومه خوبی از خودمان در این مدت به جا بگذاریم. وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیستیم و کاملا مردمی هستیم. بعضی اوقات کمپینی ایجاد میشود که از مردم دیگری که عضو گروه نیستند، کمک گرفته میشود، آخرین پویش ما هم پویش شروع سفیدکاری در مناطق زلزلهزده بود که در ظرف مدت یک ماه بتوانیم 14 تریلی گچ تهیه کنیم که بخشی از آن با کمکهای مردمی تهیه شد و بخشی دیگر را کارخانههای تولیدکننده گچ به ما هدیه دادند که در مجموع 14 تریلی آماده اعزام به مناطق زلزلهزده هستند.
کمکهای مردمی به اعتبار گروه جهادی شما انجام میگیرد یا به اعتبار هیات است؟
همه اینها به اعتبار گروه جهادی است؛ هیات را مردم میشناختند اما فقط بومیهای آن منطقه و محله بودند. وقتی گروه جهادی تبلیغاتش را در فضای مجازی گستردهتر کرد، اکثرا افراد، با اینکه هیات را نمیشناختند، گروه جهادی را شناختند. حتی نمیدانستند که این گروه از بطن هیات سیدالشهدا(ع) بیرون آمده است و اکثر کمکها کار جهادی و مردمی است.
چند نفر در گروهتان مشغول به فعالیت هستند؟
میانگین 30 نفر هستند که در یک اقدام میتوانیم آنها را پوشش دهیم.
افرادی که فعالیت میکنند آیا حقوق دریافت میکنند؟
همه به صورت فی سبیلا... و جهادی و خودجوش عمل میکنند. بین اعضای گروه مهندس، دکتر، فنیکار، جوشکار، نقاش و خیلی از شغلهای خدماتی دیگر وجود دارند.
به نظر شما اگر دولت یا نهادهای دولتی به گروههای جهادی وارد شوند و بخواهند چه از نظر مالی و چه از نظر معنوی حمایت کنند، کار درستی است یا اگر به همین صورت مردمی باشد، کفایت میکند؟
صددرصد حمایت دولت به این گروه کمک میکند؛ هر کمکی که دولت بتواند انجام دهد، خیلی سودمند است. کمترین کاری که دولت میتواند انجام دهد این است که این گونه گروهها را تبلیغ کند.
از چه نظر؟
تبلیغات در رسانهها و مطبوعاتی که زیر نظر دولت است و تبلیغ در شبکههایی که دولت میتواند در آنها نفوذ داشته باشد یا در آنها دخیل است، بسیار مفید است. کمک مالی هم میتواند موثر باشد. تبلیغ هم بخش مهمی است؛ بهعنوان مثال یک تبلیغ 10 یا 20 ثانیهای در تلویزیون، اگر از طرف دولتمردان مساعدت شود، تبلیغ تلویزیونی انجام میگیرد. البته اگر گروههای جهادی را بررسی و نظارت کنند و به نحوه پتانسیل گروه و انرژی پی ببرند و کارهای حمایتیشان را انجام دهند هم خیلی خوب است. گروههای جهادیای میشناسم که اگر کوچکترین حمایتی از طرف دولت به آنان بشود، پتانسیل بالایی برای فعالیتهای گستردهتر دارند.
بیشتر نظر شما حمایت رسانهای است تا حمایت مالی؟
حداقلش حمایت رسانهای است اما اگر حمایت مالی هم انجام شود، مفید است.
آیا شما صلاح میدانید که دولت به گروههای جهادی کمک کند؟
چراکه نه؛ وقتی دولت میتواند کمترین کار را انجام دهد تا گروههای جهادی حمایت شوند، اگر وارد عمل شود، طبعا نتیجههای بهتری هم میگیریم. بهطور مثال در برخی اماکن مشکلات عمرانی داشتیم که اگر تزریق بودجه از طرف دولت انجام میشد، بهتر عمل میکردیم. برای دولت هم که به فرض فراهم کردن یک میکسر بتن کار سختی نیست و هزینه چندانی ندارد، فقط در حد نامهنگاری است و خیلی از کارها با امضاها حل میشود.
چند نمونه از پروژههای مهمی که انجام دادید میتوانید نام ببرید؟
توانستیم نام و کارهای گروه جهادی را ثبت کنیم، زیرا مردمی که میخواستند کمک کنند، از شماره ثبت گروه سوال میکردند، از طرف دیگر هم احتیاج به شماره حساب بود که وقتی مردم پول واریز میکنند به نام گروه جهادی باشد و این کار تقریبا خیلی سخت بود چراکه باید در چند نقطه از جمله در سازمان مرکزی، گروه جهادی ثبت میشد. بهطور مثال یکی از کمکهایی که دولت میتوانست انجام دهد، ثبت رسمی گروه جهادی را آسان و تسریع کردن است که البته انجام نشد، اما ما توانستیم یک کد ثبتی از جهاد سازندگی دریافت کنیم.
عمدهترین فعالیتتان چه بود؟
اعزام 6 نفر جهادی برای کارهای عمرانی به سرپل ذهاب که در این اعزامها توانستیم 20 حمام و دستشویی بسازیم یا اینکه توانستیم پنج کانکس مستقر کنیم؛ کانکسهایی را که در آن محل بودند اما نصب نشده بودند هم نصب کردیم و کارهایی از قبیل لولهکشی و .... را انجام دادیم. آخرین فعالیتمان رایزنی با گروههای جهادی بزرگ در منطقه بود که بتوانیم گچ مورد نیازشان را برای سفید کاری و پایان کار تامین کنیم.
فعالیت شما در داخل گروهتان به این صورت بوده که هر وقت احساس نیاز در منطقهای شده وارد عمل شدید یا به صورت مستمر و مداوم بوده است؟
تا به الان هر جا که احساس نیاز شده است، وارد عمل شدیم. در حال حاضر برنامه مدونی که جایی را در نظر بگیریم و بهطور مستمر فعالیت داشته باشیم، نیست. معمولا وقتی مشکلی وجود داشته باشد، به ما اعلام میکنند و به صورت همافزایی آن مشکل را برطرف میکنیم.
* نویسنده : مهسا شمسکلائی روزنامهنگار
