محوطه باستانی «جوبجی» از تلاش برای تاسیس تا عدم مراقبت از آثار؛
محوطه باستانی جوبجی رامهرمز نگینی تاریخی در شرق خوزستان است که بارها توسط گروه‌های باستان‌شناسی ایرانی کاوش شده و حتی مورد توجه پژوهشگران بین‌المللی قرار گرفته، امروز اما تصاویر منتشر شده از آثار باستانی این محوطه خبر از اوضاع آشفته نگهداری آن می‌دهد.
  • ۱۴۰۳-۰۲-۱۰ - ۱۳:۵۴
  • 10
محوطه باستانی «جوبجی» از تلاش برای تاسیس تا عدم مراقبت از آثار؛
استخوان‌های تاریخی در رامهرمز سرگردانند!
استخوان‌های تاریخی در رامهرمز سرگردانند!

فرهیختگان آنلاین: نهم اسفند ماه سال گذشته بود که سیدمحسن حسینی،  سرپرست معاونت میراث‌ فرهنگی اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان اعلام کرد که مجوز تاسیس پایگاه استانی محوطه جوبجی رامهرمز صادر شده است. وی با اشاره به اینکه این منطقه یکی از مهمترین محوطه‌های باستانی کشور است که در سال‌های گذشته چندین بار توسط گروه‌های باستان‌شناسی ایرانی کاوش شده بیان کرد:«با درخواست‌های مکرر مردم و دوستداران میراث‌فرهنگی رامهرمز، در نشست‌های متعدد با مسئولان شهرستان و استان به پایگاه استانی ارتقا یافت.»

این محوطه تاریخی صرفا توجه کاوشگران ایرانی را جلب نکرده بلکه این محوطه با در برداشتن آثاری از تاریخ ایلامی، اشکانی و اسلامی و نیز شرکت دادن آثارش در نمایشگاه‌های اروپایی مورد استقبال پژوهشگران بین‌المللی نیز واقع شده است.
حالا پس از گذشت سه ماه و پس از تشکیل پایگاه استانی برای این محوطه باستانی با رایزنی میان اداره‌ کل میراث‌فرهنگی خوزستان و مدیرکل امور پایگاه‌های ملی و جهانی وزارت؛ انتظار دوستداران تاریخ، مراقبت بیشتر و بهتر از آثار باستانی به عنوان دارایی‌های فرهنگی کشور است. اما امروز تصاویری از تابوت‌های باستانی کشف شده در این منطقه حاکی از نگهداری نامناسب است.کارگر حاضر در محل می‌گوید که جسد موجود در تابوت ها سالم بودند. اما به دلیل شرایط بد نگهداری و عدم مراقبت هنگام جا‌به‌جایی، جسدهای باستانی نابود شدند.

منطقه جوبجی در رامهرمز که در عملیات لوله‌کشی سازمان آب و برق خوزستان در تاریخ ۹ اردیبهشت ۸۶ کشف شد و قدمت آن به سال‌های ۶۰۰ تا ۷۰۰ پیش از میلاد بر می‌گردد، امروزه به مراقبت بیشتری از سوی مسئولان نیاز دارد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰