معرفی کتاب‌؛
کتاب «جرات و حقیقت» عضو جدید خانواده  برنا (کتاب‌های نوجوان نشر معارف) وارد بازار نشر شد. 
  • ۱۴۰۳-۰۲-۱۰ - ۰۶:۴۳
  • 00
معرفی کتاب‌؛
از «جرات و حقیقت» و «پهلوان و فیل» تا نوشته‌های صدری و زارتسکی
از «جرات و حقیقت» و «پهلوان و فیل» تا نوشته‌های صدری و زارتسکی

برای تقویت فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی به معرفی کتاب‌های «جرات و حقیقت»، «پهلوان و فیل»، «روایت انحراف» و «زندگی‌ای که ارزش زیستن دارد،‌ آلبرکامو و تمنای معنا» پرداختیم.

داستان زندگی یک نوجوان در «جرات و حقیقت»

کتاب «جرات و حقیقت» عضو جدید خانواده  برنا (کتاب‌های نوجوان نشر معارف) وارد بازار نشر شد.  این کتاب در قالب داستانی نگاشته شده و موضوع کتاب درمورد معرفی بهشت حول یکی از شخصیت‌های کتاب است. این کتاب یک رمان داستانی است برای علاقه‌مندان به ادبیات. کتاب جرات و حقیقت سرگذشت پسر یتیمی را روایت می‌کند که بر اثر دوستی دچار انحراف در مسائل اخلاقی می‌شود. در ادامه راه و روش نجات و سرانجام این نوجوان است که حیرت مخاطب را برانگیخته می‌کند. جذابیت کتاب در این است که با  شنیدن داستان و همذات‌پنداری با قهرمان آن برای هر مخاطبی، از کودکان تا بزرگسالان، دلکش می‌شود. از سوی دیگر در این کتاب  یکی از مشکلات رایج و مبتلا به در جوانان که ارتباط و دوستی با جنس مخالف در جامعه است مطرح شده و روش توجیه نوجوانان با شیوه‌ای درست و قانع‌سازی نوجوانان با مفاهیم دینی  انجام شده، دلیل انتخاب  نام کتاب جرات و حقیقت اشاره به یکی از رویدادهای داستان زندگی آرمان است که بعد از آن بازی سیر تحول او آغاز می‌شود. در برشی از کتاب می‌خوانیم: «هلال ماه هم در یک گوشه آسمان ایستاده‌ است و ما را نگاه می‌کند. انگار دارد برایمان حرف می‌زند: «تا همین هیجده‌نوزده‌سالگی‌تون، من بیش از دویست بار دور زمین گشته‌ام. کار من همینه. دور زمین بگردم، از خورشید نور بگیرم و زمین‌و براتون روشن کنم. تو هر ثانیه، با کلی از آدما برای همیشه خداحافظی می‌کنم.» چاپ اول این کتاب به همت نشر معارف در اسفند  1402 به قیمت 110000 تومان به شمارگان1000 جلد روانه بازار شده است.

بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان

«پهلوان و فیل» عنوان کتابی است از سیدمهدی شجاعی با تصویرگری فرهاد جمشیدی که از سوی نشر نیستان برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. نامگذاری هفتم اردیبهشت به عنوان روز جهانی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای مناسبتی است برای آشنایی کودکان با فرهنگ پهلوانی در ایران. انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد …ورزش کشتی یکی از باسابقه‌ترین رشته‌های ورزشی است که در نزد ملل گیتی از دوران باستان به شکل‌های مختلف برگزار می‌شده و تقریبا در هیچ ایل و قبیله و روستا و شهری نیست که این ورزش برای مردم آشنا نباشد. با اطمینان می‌توان گفت که زور‌آزمایی و کشتی گرفتن از دوران‌های نخستین ظهور انسان روی کره زمین مورد توجه بوده و در اوقات فراغت یا در جنگ‌ها و نزاع‌ها به شکلی طبیعی و غریزی اجرا می‌شده است.سید‌مهدی شجاعی با استفاده از این تکنیک کتاب پهلوان و فیل را با تصویرگری فرهاد جمشیدی، با تصاویری به سبک قهوه‌خانه‌ای یا پرده‌خوانی با نشانه‌های ایرانی (چهره‌ خورشید‌خانم، گل‌های چندپر) که بر زمینه‌ای کاه‌گلی نقش بسته است، باز‌آفرینی کرده است. جهان‌پهلوان محمد مالانی پهلوان دربار حسین میرزا، حاکم هرات که بین مردم محبوبیتی خاص دارد، هنگام بازگشت از هندوستان برای حاکم فیلی بسیار بزرگ و زورمند هدیه می‌آورد، حاکم  قدرت فیل را بیش از انسان می‌داند ولی پهلوان مالانی مخالف اوست و از اینجا کشمکش ماجرای داستان شروع می‌شود.

«روایت انحراف» در کتابفروشی‌ها

کتاب «روایت انحراف» نوشته سعید صدری با موضوع بررسی عرفان‌های نوظهور در ایران به‌تازگی توسط انتشارات کتاب جمکران متنشر و روانه بازار نشر شده است. هرچند گرایش مردم جهان به دین و معنویت رو به فزونی گذاشته، متأسفانه جریان معنویت‌خواهی مورد سوءاستفاده سودجویان قرار گرفته است. شبه‌معنویت‌ها برای پیروان خود و دیگر افراد مشکلات بسیاری پدید آورده‌اند. ازاین‌رو، ضرورت دارد این پدیده بررسی و واکاوی شود. در همین راستا صدری در روایت انحراف، درصدد بیان و روایت انحراف‌های عرفان‌های نوظهور فعال در ایران و بررسی آنهاست. وی در این کتاب تعریفی از عرفان اسلامی، عرفان‌های نوظهور و معنویت و ویژگی‌های آنها ارائه داده و سپس به معرفی جریان‌های عمده مدعی معنویت در ایران پرداخته که ازجمله آنها سای بابا، رام الله، اُشو، اکنکار، پائولو کوئلیو، دالایی لاما، عرفان حلقه، یوگا، کریشنا مورتی، فالون دافا، شیطان‌پرستی است. سپس به بیان اهداف، جامعه هدف، شیوه اثرگذاری، شیوه‌ها و ابزارهای تبلیغی آنها پرداخته تا بتواند یاری‌رسان مبلغان و مربیان برای آگاهی دادن به جامعه و نجات آنان و همچنین تبلیغ معارف اسلام باشد. در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «پائولو با تهی کردن کامل ذهن خوانندگان آثارش، پوچ‌گرایی را تبلیغ می‌کند و با گرفتن تمامی امید آنها (تنها سرمایه انسان برای تحرک، تلاش و پویایی)، شروع به آموزش و ترویج روش‌های مختلف خودکشی می‌کند و می‌گوید: «ورونیکا به این نتیجه رسید که سرانجام زمان آن رسیده است تا خودش را بکشد. افتخار ملتش دیگر برایش مهم نبود. وقت آن بود که به خودش افتخار کند.

انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو

انتشارات ققنوس کتاب «زندگی‌ای که ارزش زیستن دارد،‌ آلبرکامو و تمنای معنا» نوشته رابرت زارتسکی را با ترجمه محمدرضا عشوری منتشر و روانه بازار نشر کرد. در مقدمه کتاب آمده است:‌ کامو درباره نویسنده و حرفه‌اش می‌گوید: نویسنده  نمی‌تواند در خدمت کسانی باشد که تاریخ را می‌سازند؛ بلکه باید در خدمت کسانی باشد که تاریخ را تحمل می‌کنند... سکوت یک زندانی ناشناس، رهاشده و تحقیرشده در گوشه‌ای از دنیا، کافی است تا نویسنده را از آوارگی‌اش نجات دهد، زمانی که نویسنده در میانه زندگی آزاد و ممتاز خود از فراموش کردن این سکوت امتناع بورزد و آن را با توسل به هنرش فریاد بزند. درباره کامو کتاب‌های زیادی نوشته شده است،‌ در اکثر این کتاب‌ها سه موضوع ثابت وجود دارد که عبارتند از عصیان، میانه‌روی و اسودر (بیهودگی) که به پوچی هم ترجمه می‌شود. این سه موضوع در این کتاب نیز نمود دارد،‌ چون شالوده اصلی تفکرات کامو برهمین‌ سه اصل استوار است، اما این کتاب دو فصل دیگر هم دارد که در کتاب‌های دیگر وجود ندارند، یکی «سکوت» و دیگری «پایبندی» که کسی آثار کامو را از این دو منظر نگاه نکرده است. سکوتی که بر اثر حضور ساکت و خاموش مادر در آثار کامو بازتاب یافته و تنها آرزوی کامو این بود که کاش مادرش می‌توانست هر آنچه نوشته بخواند. فصل «پایبندی» اما به تأثیر پدر در زندگی کامو اشاره دارد، پدری که او فرصت نکرد هیچ‌وقت بشناسدش اما در تمام عمر به تنها آموزه او پایبند ماند: پایبندی به انسان و ذات انسانی. معمولا در آثار کامو اجزایی چون ساحل، دریا و آفتاب که به طور کلی مدیترانه و به طور اخص زادگاهش الجزایر را به خاطر می‌آورد، بسیار به کار رفته‌اند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰