کمتر از چند ماه، روند بازسازی مسجد در تابستان همان سال آغاز شد تا این پایگاه مهم در بدنه دانشجویی، به سرعت آماده استفاده شود. با وجود اینکه تصور میشد در زمان کوتاهی دوباره بتوان از مسجد دانشگاه برای برپایی مراسمهای مختلف مناسبتی و غیرمناسبتی استفاده کرد، اما اختلافنظرها در میان دستاندکاران و عدم اختصاص بودجه کامل به این حوزه عملا مسجد را تا امروز از چرخه تاثیرگذاری در فضای دانشجویی خارج کرده است.
جالب اینجاست که سال گذشته مسئول پروژه مسجد دانشگاه صنعتی اعلام کرده بود ۱۳ اکیپ با جمعیتی بین ۶۰ تا ۷۰ نفر شامل تیمهای سنگکاری، گچکاری، ایزوگام، برق، تاسیسات، لولهکشی، کانالکشی، جوشکاری و آرماتوربندی برای اتمام این پروژه مشغول به کار هستند و مسجد برای 22 بهمن ماه آماده استفاده میشود؛ البته همان زمان نیز این مقام مسئول درباره زمان اتمام کاشیکاری گنبد، بهار امسال را مطرح کرد، اما واقعیت آن است که هنوز با گذشت نزدیک به دو سال از زمان آتشسوزی این مسجد، امکان بهرهمندی از آن برای دانشجویان وجود ندارد. موضوعی که با اعتراض دانشجویان همراه شده و کار به جایی رسید که سیدعباس موسوی، رئیس این دانشگاه روز گذشته با حضور در جمع دانشجویان قول داد تا مسجد برای محرم امسال آماده استفاده شود.
علی محترم، دبیر هیات الزهرا(س) دانشگاه صنعتی شریف نیز در گفتوگو با «فرهیختگان» با تاکید بر اینکه میخواهیم مسجد دانشگاه را برای محرم امسال داشته باشیم، گفت: «واقعیت آن است که با توجه به شرایط فعلی نمیدانیم مسجد برای آن زمان آماده میشوند یا خیر. متاسفانه ناهماهنگیها در تصمیمگیری و عدم اختصاص بودجه باعث شده تا کار مرمت مسجد تا الان طول بکشد و قطعا قطرهچکانی بودن اختصاص بودجه کار این حوزه را کند میکند.»
او با تاکید بر اینکه مسجد دانشگاه خرداد ماه سال 1401 دچار آتشسوزی شده بود، افزود: «متاسفانه همان برهه به دلیل سوءمدیریتی که وجود داشت، بدون برنامهریزی و تامین بودجه دست به بازسازی مسجد زدند و حتی بحث الحاق فضای بیشتر به این مسجد هم دنبال شد. بعد از اینکه کارهایی مانند هواساز مسجد، لولهکشی، جابهجایی راهپلهها انجام شد، قرار بود پروژه مقرنسکاری گنبد را آغاز کنند که با طولانی شدن روند بازسازی بخشهای دیگر این اتفاق نیفتاد. البته دلیل طولانی شدن هم آن بود که پیمانکار قبلی نمیتوانست تعامل خوبی با دانشگاه داشته و دانشگاه نیز بودجه را آنطور که باید تامین نمیکرد.»
دبیر هیات الزهرا(س) دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: «پیمانکار جدید کارش سریعتر است اما آن هم با مشکل بودجه روبهرو است و عملا کار بهخاطر بودجه متوقف شده است. مسجد از خرداد ماه 1401 تا امروز که اردیبهشت 1403 است، یعنی حدود 23 ماه در وضعیت بازسازی قرار دارد و عملا ما در این مدت مسجد را که مهمترین پایگاه فرهنگی و مذهبی مهمترین دانشگاه کشور به شمار میرود، در اختیار نداریم. در حالی که باید این مساله را هم مدنظر قرار داد که مسجد در اتفاقات سال گذشته میتوانست تاثیرگذار باشد.»
محترم با بیان اینکه هیات الزهرا(س) برای برگزاری مراسمهای بزرگ خود جمعیتی حدود 6 تا 8 هزار و حتی در شب عاشورا با جمعیت 10 هزار نفری روبهرو است، افزود: «شرایط فعلی باعث شده تا ما از بخشهای دیگر دانشگاه مانند سالن ورزشی جباری و سوله دانشکده کامپیوتر استفاده کنیم، ولی با توجه به اینکه نکاتی برای بحث سالن ورزشی وجود دارد به طوری که باید زمانهای خاصی از سال به سالن به حوزه ورزش اختصاص پیدا کند، مشکلاتی در بحث استفاده از آن ایجاد میشود. نکته دیگر اینکه مراسم هیات مختص دانشگاه نیست و جامعهای که در مراسم این هیات حضور پیدا میکنند از غرب تهران و بخشهای دیگر شهر تهران هستند، یعنی حد و اندازه برنامه به حدی است که نمیتوان به دلیل نبود مسجد آن را کنسل کرد.»
او تصریح کرد: «دیدهایم که ظرف 10 ماه یک برج ساخته میشود ولی متاسفانه بعد از دو سال هنوز کار مسجد پایان نیافته و هنوز هم در حال انجام است که قطعا معضل اصلی آن هم عدم تامین بودجه است. به هر مسئولی هم که میگوییم عنوان میکنند که بودجه نداریم و این تعجب دانشجویان را برانگیخته که چطور نخبگانیترین دانشگاه کشور بودجهای برای تعمیر مسجد ندارد؛ درحالیکه پیامبر(ص) در هر زمینی که وارد میشد اولین کاری که انجام میداد، ساخت مسجد بود اما ما در کشورمان برای ابتداییات اسلام بودجه نداریم و این جای علامت سوال برای دانشجویان است.»