با وجود اینکه چند ماه پیش خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب هند حضوری فعال داشتهاند و در این نمایشگاه تفاهمنامههایی برای حضور هند به عنوان مهمان ویژه و همچنین ایران به عنوان مهمان ویژه دور بعدی این نمایشگاه امضا شد اما کمتر از 11 روز مانده به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، حضور هندیها به عنوان مهمان ویژه لغو شد و علی رمضانی قائممقام نمایشگاه کتاب تهران در صفحه X(توئیتر) اعلام کرد:«علیرغم تلاش جامعه فرهنگی هند، نظر به ادامه محدودیت حضور اتباع این کشور در ایران پس از عملیان وعده صادق و اتمام فرصت رفع محدودیت بعد از دیدار اخیر سفیر هند، حضور این کشور منتفی و یمن میهمان ویژه سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب خواه بود.»
دولت هند در روز 24 فروردین طی بیانیهای به شهروندانش توصیه کرد که با توجه به شرایط حاکم بر منطقه تا اطلاع ثانوی از سفر به ایران و اسرائیل خودداری کنند. به نظر میرسید به این دلیل ناشران هندی نتوانستند خود را به نمایشگاه کتاب تهران برسانند.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و به صورت مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.
نمایشگاه بینالمللی کتاب بهعنوان بزرگترین رویداد حوزه کتاب ایران، مهمترین و تاثیرگذارترین رویداد فرهنگی در کشور ماست و فرصت بسیار خوبی برای پدیدآورندگان و نویسندگان بومی به وجود میآورد. حضور میهمانان ویژه در این رویداد به گسترش روابط فرهنگی و هنری بین ایران و دیگر کشورها کمک میکند و از همین نظر شرکت کشورها در نمایشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.
و به بهانهی تغییر میهمان ویژه این رویداد حضور مهمانان ویژه نمایشگاه کتاب در سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۲ را دوره میکنیم؛
سال ۱۴۰۲؛ تاجیکستان، آینده خواندنی است
نمایشگاه کتاب در سال گذشته فعالیت خود را با شعار «آینده خواندنی است» آغاز کرد و کشور همزبان تاجیکستان مهمان ویژه آن بود.
سال ۱۴۰۱: قطر، با کتاب سلامتیم
نمایشگاه کتاب بعد از ۲ سال تعطیلی به علت شیوع ویروس کرونا، در سال ۱۴۰۱ کار خود را با شعار «با کتاب سلامتیم» آغاز کرد و «قطر» این همسایه جنوبی، مهمان ویژه آن سال بود. وزیر فرهنگ قطر، رئیس نمایشگاه کتاب دوحه و جمعی از نویسندگان شاخص و ناشران مطرح کشور قطر در ایران حضور داشتند.
سال ۱۳۹۸؛ چین، خواندن توانستن است
نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را با شعار «خواندن توانستن است» آغاز کرد و چین مهمان ویژه آن سال بود. چین با هیأتی ۲۰۰ نفره به صورت رسمی و ۹۴ ناشر و مسئول رایت در نمایشگاه حضور داشت. چینیها ۱۵ هزار کتاب در نمایشگاه عرضه کردند که بخشی از این کتابها نوشته شیجین پینگ، رهبر جمهوری خلق چین و شامل دیدگاههای او بود.
سال ۱۳۹۷؛ صربستان، نه به کتاب نخواندن
نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۹۷ کار خود را با شعار «نه به کتاب نخواندن» آغاز کرد و صربستان مهمان ویژه آن سال بود. صربستان بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب در زمینههای ادبیات، تاریخ، هنر، گردشگری و... در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد. در این نمایشگاه از کتاب «مربای شیرین» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی به زبان صربی رونمایی شد.
سال ۱۳۹۶؛ ایتالیا، یک کتاب بیشتر بخوانیم
نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» آغاز کرد و ایتالیا مهمان ویژه آن سال بود. نمایش آثار ایتالیایی، فروش آثار نویسندگان این کشور و همچنین آثار ترجمه شده از نویسندگان ایرانی به ایتالیایی به نمایش در آمد.
سال ۱۳۹۵؛روسیه، فردا برای خواندن دیر است
نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۹۵ کار خود را با شعار «فردا برای خواندن دیر است» آغاز کرد و روسیه مهمان ویژه آن سال بود. روسیه در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیش از ۵۰ ناشر، حدود هزار و ۲۰۰ کتاب را عرضه کرد.
سال ۱۳۹۴؛عمان، خواندن، گفتوگو با جهان
نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را با شعار«خواندن، گفتوگو با جهان» آغاز کرد و عمان مهمان ویژه آن سال بود.
سال ۱۳۹۳؛ افغانستان، بهشت دانایی در ضیافت کلمات
نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۹۳ کار خود را با شعار «بهشت دانایی در ضیافت کلمات» آغاز کرد و افغانستان مهمان ویژه آن سال بود. ۱۸ غرفه این نمایشگاه به ناشران افغانستان اختصاص داده شد .