در نشست خبری جشنواره «سیمرغ» مطرح شد
نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره بین‌المللی «سیمرغ» با حضور محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد.
  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۱ - ۱۲:۳۶
  • 00
در نشست خبری جشنواره «سیمرغ» مطرح شد
ضرورت توجه به سرمایه فرهنگی جامعه در همه رشته‌ها
ضرورت توجه به سرمایه فرهنگی جامعه در همه رشته‌ها

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره بین‌المللی «سیمرغ» با حضور محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، ‌امیر‌ا... گانی، مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر جشنواره، محمدمهدی عسگرپور، ‌حسین پارسایی، ‌بابک زرین، ‌عبدالجبار کاکایی و مرتضی گودرزی‌دیباج برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بحث سرمایه فرهنگی در یک جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: «براساس پژوهش‌هایی که در دانشگاه‌های جهان صورت گرفته است، متوجه شدیم که سرمایه فرهنگی مهم‌ترین دلیل موفقیت در همه رشته‌ها به شمار می‌رود. اینکه جامعه ما تا چه اندازه از سرمایه فرهنگی بهره برده است، می‌تواند نشانگر موفقیت جامعه باشد. درواقع می‌توان گفت سرمایه فرهنگی کشور ما به قدری نیست که به موفقیت‌هایی که مدنظر ماست دست‌یابیم. البته نباید فراموش کرد که این سرمایه فرهنگی موارد مختلفی را شامل می‌شود.»

فراهانی توضیح داد: «احساس کردیم براساس رسالت فرهنگی‌ای که بر دوش ما وجود دارد، این سرمایه را در میان دانشجویان خود افزایش دهیم تا بتوانیم در این زمینه نقشی داشته باشیم. البته نباید فراموش کرد که جامعه دانشگاهی نیز متاثر از آسیب‌های اجتماعی است که برای حل این مشکل باید به فرهنگ توجه شود. امسال این جشنواره به صورت بین‌المللی درحوزه سلامت برگزار شده است. به نظر می‌رسد در حوزه فرهنگ سلامت، دنیا از ما جلوتر است و آثار قابل توجهی در این زمینه ارائه کرده است.»

امیرا... گانی، دبیر جشنواره «سیمرغ» نیز بیان کرد:‌ «امسال نهمین دوره این جشنواره را برگزار می‌کنیم که شامل رشته‌هایی مانند تئاتر، فیلم، تجسمی، ‌موسیقی و ادبیات با موضوع سلامت است. این جشنواره در سه بخش اصلی شامل آزاد، فرهنگ سلامت و بین‌الملل با هدف استفاده از تجربه کشورهای دیگر در فرهنگ سلامت از ۱۳ تا ۲۲ اردیبهشت با برگزاری سه اختتامیه در پردیس تئاتر تهران برگزار می‌شود.»

به گفته دبیر جشنواره، در بخش فیلم محمدمهدی عسگرپور، در بخش تئاتر حسین پارسایی، در بخش موسیقی بابک زرین، در بخش ادبیات عبدالجبار کاکایی و در بخش تجسمی مرتضی گودرزی‌دیباج دبیری هرکدام از بخش‌های جشنواره را به عهده داشته‌اند.

به گزارش «مهر»، در ادامه این نشست، مرتضی گودرزی‌دیباج با ارائه گزارشی از آثار ارسال شده به این دوره از جشنواره توضیح داد: «این جشنواره را می‌توان درنگ قابل تاملی بر فرهنگ و هنر کشور دانست که کمتر به آن توجه شده است. درواقع می‌توان گفت جشنواره به هیچ سمتی متمایل نیست و درست پیش می‌رود. بالغ بر ۳۸ هزار اثر به بخش تجسمی رسیده است که به نظر می‌رسد این حجم می‌تواند بخشی از ظرفیت حوزه تجسمی را پاسخ دهد. نمایشگاهی از آثار برگزیدگان بخش تجسمی در پردیس تئاتر تهران و برگزاری کارگاه‌های تخصصی ازجمله اتفاقات این بخش است.»

حسین پارسایی، دبیر بخش تئاتر جشنواره نیز بیان کرد: «در این بخش ۱۱۵۱ اثر به دبیرخانه ارسال شده است که این آثار در بخش صحنه‌ای فرهنگ سلامت که ویژه دانشجویان سراسر کشور و بخش آزاد که ویژه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی و جامعه پزشکی است، شرکت داشتند. ‌در بخش تئاتر صحنه‌ای، داوران آثار دو گروه فرهنگ سلامت و آزاد را قضاوت می‌کنند. ۱۶۴ اثر صحنه‌ای، ۱۵۲ استندآپ کمدی، ۹۰ تئاتر خیابانی، ۷۴ نمایشنامه‌خوانی، ۲۳۲ نمایشنامه‌نویسی، ۲۳۸ اجرا و ۲۰۱ پژوهش در این بخش شرکت کرده‌اند.»

محمدمهدی عسگرپور دبیر بخش فیلم جشنواره «سیمرغ» نیز توضیح داد: «تعدد جشنواره‌ها در ایران بسیار زیاد شده است و همین مساله سبب می‌شود تا بعد از گذشت چند سال فلسفه وجودی‌ برگزاری این جشنواره‌ها فراموش شود. چنین شرایطی سبب می‌شود تا گاهی ‌انگیزه هنرمندان نیز برای همکاری با این رویدادها به دلیل جریان بوروکراتیک زیر سوال رود. پیشنهاد همکاری با این جشنواره برای من به این دلیل جذاب بود که دبیرخانه آن در طول سال فعال بود. این اتفاق نشان می‌داد برگزارکنندگان در پی برگزاری یک جریان فرهنگی هستند. در شرایطی که بسیاری از نهادها‌ انگیزه اقدام فرهنگی ندارند، در این جشنواره یک جریان فرهنگی مدنظر است. اگر جشنواره بتواند با استقبال خوبی که از آن صورت گرفته است، تعامل خود را با مخاطبانش حفظ کند، شاهد تحقق این هدف خواهیم بود.»

عسگرپور در پایان به آثار ارسالی به دبیرخانه اشاره کرد و گفت: «تعداد ۱۴۲۵ فیلم کوتاه داستانی، ۱۸۰ فیلم مستند، ۱۱۵ تیزر و نماهنگ، ۱۱۸ انیمیشن و ۳۶۷ فیلمنامه به جشنواره ارائه شدند. برگزاری ورک‌شاپ‌ها و نمایش آثار برتر از دیگر رویدادهای بخش فیلم است.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران