

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، چند روزی است مسئولان و معاونان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای سراسر کشور بهمنظور برپایی گردهمایی و هماندیشی در ارتباط با موضوعات مختلف دانشگاهی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در مشهد حاضر شدهاند و در یک محفل صمیمی در ارتباط با سیاستهای کلی این نهاد مهم در دانشگاهها به بحث و تبادلنظر میپردازند. بهمنظور افزایش بازخوردها از میهمانان و صاحبنظران مطرح نیز دعوت به عمل آمده است تا در این گردهمایی حضور یافته و به سخنرانی و ارائه نظرات بپردازند. دکتر علیاکبر ولایتی، رئیس هیاتموسس و هیاتامنای دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر فرهاد رهبر رئیس این دانشگاه از میهمانان ویژه این گردهمایی بودهاند که صبح پنجشنبه 6 اردیبهشت 97 در جمع این مسئولان و معاونان سخنرانی کردند.
دکتر ولایتی با اشاره به سیاستهای موجود در عرصه بینالمللی خاطرنشان کرد: «سیاست حاکم در جهان امروز یک نوع خاص و جدید است و در طول تاریخ بیسابقه. عمر بسیاری از استراتژیهای امروزی بهرغم مشاهدات و تحقیقات بسیار بعضا به یک یا دو هفته بیشتر نمیرسد و حتی کشورهای بزرگ و ابرقدرت و صاحب نفوذ به فاصله اندکی، حدود چند هفته تصمیمات خود را عوض میکنند. این موضوع علل مختلفی دارد و نتیجه آن هم میشود اینکه جهان همچنان بعد از دوقطبی حالت اصلی خود را به دست نیاورده و دیگر سیاست بینالملل همچنان در حال جوشش است. امروز خبری از قراردادهایی همچون یالتا نیست. وقتی شوروی با آن عظمت فروپاشید، بساط دوقطبی در جهان هم دچار تزلزل شد و بههم ریخت. در آن فضا جنبش عدم تعهد شکل گرفت تا در برابر جهان دوقطبی بایستد، اما با تزلزل دوقطبی و فروپاشی شوروی این جنبش نیز دچار رکود شد و آن تاثیرات سابق را ندارد.»
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل در بیان چرایی عدم پایبندی برخی کشورها به تعهدات بینالمللی خود افزود: «اینکه برخی قدرتها و کشورهای بینالمللی از تعهدات خود عدول میکنند و به آن پایبند نیستند، نتیجه همین تحولات بیوقفه بینالمللی و عدم ثبات در سیاستهاست.»
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به تشریح نظریات مختلف نظریهپردازان و تئوریسینهای آمریکایی پرداخت و گفت: «دهکده جهانی، برخورد تمدنها و نظریاتی از این دست راهنمای آمریکا در پیشبرد اهداف و سیاستهای خود پس از فروپاشی شوروی علیه کشورهای اسلامی بوده است؛ چه در داخل آسیا و کشورهایی نظیر افغانستان و عراق و چه در اروپا و کشورهایی نظیر بوسنی. نتیجه هم چیزی جز جنگ و خونریزی و قتل و غارتهای بیشمار نبوده است. بر مبنای همین رشته از سیاستها، هدف اصلی آمریکا و قدرتهای غربی در دو سه دهه اخیر از بین بردن قدرت مسلمانان و تضعیف آنها بوده است؛ اتفاقی که با کشتار و تجزیه کشورهای اسلامی و درنهایت تضعیف اسلام همراه بوده است.»
دکتر ولایتی در ادامه به تبیین حضور ایران در سوریه و نقشآفرینیهای منطقهای آن پرداخت و گفت: «این موضوع مهمی برای شماست که اذهان پرسشگر را بتوانید در این موضوع که چرا ما در سوریه حضور داریم، قانع کنید. امروز عده زیادی به دنبال تضعیف ایران و حضور کشور در مناسبات منطقهای با جوسازیها و القائات نادرست از طریق رسانهها هستند و این چرایی را تبدیل به یک سوال جدی کردهاند تا علاوهبر روشهای مختلفی که دارند، در این حوزه نیز به کشور ما ضربه بزنند. کشورهای غربی در برجام نیز به دنبال بهانهجوییهای مختلف بودهاند. مضاف بر چیزی که آن را امضا کردهایم و بر سر آن به توافق رسیدهایم، در پی برجام منطقهای و... هستند و اینها همه بهانهجویی و ستیز است.»
دکتر ولایتی با اشاره به پرسش فرانسویها مبنیبر چرایی حضور ایران در معادلات منطقهای گفت: «این سوالی است که ما باید از آنها بپرسیم. نهتنها از آنها بلکه از آمریکا که خودشان را زبان کل دنیا فرض میکنند. از سعودیها که حرفهای آنان را تکرار میکنند و حضور منطقهای ما را زیر سوال میبرند. همین سعودیها از حامیان اصلی صدام در جنگ علیه ایران بودند.»
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با بیان دوباره سخنان مقدماتی خود ادامه داد: «همانطور که گفتم، وضعیت سیاسی دنیا در حال جوشش است و هرکشوری به دنبال یک استراتژی خاص حرکت میکند. همه به دنبال تعیین جایگاه خود هستند و در این بین آن چیزی که بیش از همه مورد حمله قرار گرفته، جهان اسلام است. جمهوری اسلامی ایران، پرچمدار اقتدار و استقلال جهان اسلام است و هر کشوری به آن نزدیک شود، مورد هجوم معاندان قرار میگیرد. سوریه هم به خاطر نقش و جایگاه محوریاش مورد تجاوز قرار گرفت. در این زمینه مثالی که وجود دارد کشور مصر است که روزگاری در جهان عرب کشوری تعیینکننده بود، اما حالا با انحرافاتی که در انقلاب مردم مصر ایجاد شد، آن را مطیع کشور عربستان کرده است. جهان عرب در حال حاضر دیگر آن انسانهای مقتدر و مستقل قبلی را ندارد. ایستادگی در برابر استکبار هزینه دارد و آن هم تقابل قدرتهای غربی با آن است؛ مثل اتفاقاتی که در سوریه، لبنان و یمن افتاد و همچنان هم جریان دارد. کسانی که حضور ایران در سوریه را مورد سوال قرار میدهند، تحت تاثیر القائات بیگانه هستند، چراکه هیچکدام در ارتباط با حضور آمریکا و عربستان در سوریه سوالی ندارند. این یک توطئه حسابشده است که با یک تجزیه و تحلیل کوچک میشود آن را فهمید.»
دکتر ولایتی به بیان دو راه اصلی در تقابل با دشمنان پرداخت و گفت: «ما هر دو راه پیشگیری و درمان را امتحان کردیم. اوایل انقلاب که نمیتوانستیم پاسخ صدام را بدهیم، او در خانه ما به دنبالمان آمد و جنگ تحمیلی رقم خورد و به بیان نماینده سازمان ملل 100 میلیارد دلار خسارت به کشور تحمیل شد. بیانیه صادرکنندگان امروز، حامیان دیروز صدام هستند. در حال حاضر هم وقتی میدانیم هدف نهایی از بین بردن مرکز بیداری اسلامی یعنی ایران است، هزینههایی که در حراست از مرزها میشود، درصد ناچیزی از آن هزینه جنگ تحمیلی است. آمریکا امروز پرچمدار تهاجم و پلیدی و ایران پرچمدار بیداری اسلامی است و ما اجازه تضعیف اسلام را به هیچ قدرتی نخواهیم داد.»
