
در ۳۰ مارس ۱۹۷۶، فلسطینیها در اعتراض به دستاندازی به زمینها و غصب مناطق وسیعی از شمال فلسطین توسط رژیم اسرائیل اعتصاب عمومی برگزار کردند که این اعتصاب و تجمع صلحآمیز توسط نیروهای رژیم صهیونیستی به خاک و خون کشیده شد؛ از آن روز هر سال فلسطینیان تجمعات صلحآمیزی در سالگرد این روز برگزار میکنند.
فتوای سعودی قتلعام

واکنشها به کشتار فلسطینیان در روز زمین
آتشگشودن روی غیرنظامیان که نقض آشکار قوانین بینالمللی محسوب میشود واکنش سازمان ملل و گروههای حقوق بشری را در پی داشت که ضمن اظهار نگرانی عمیق خواستار تحقیقات مستقل، شفافسازی و پاسخگویی مقامات اسرائیل در این رابطه شدند. این درحالی بود که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با متهم کردن فلسطینیان به اعمال خشونت، رفتار نظامیان این رژیم را در کشتار مسلمانان مورد ستایش قرار داد و ضامن حمایت این رژیم دانست. به گفته وزارت بهداشت فلسطین در این تظاهرات بیش از 1500 نفر از تظاهراتکنندگان که اغلب آنها را جوانان تشکیل میدادند مجروح شدند. در این بین، ارتش رژیم صهیونیستی با آشوبگر خطاب کردن جمعیت 30 هزار نفری که در امتداد دیوار حائل تجمع کرده بودند آنها را به پرتاب سنگ، سوزاندن لاستیک و تلاش برای عبور از میان حصار متهم کرد. در حالی که ارتش اسرائیل هیچپاسخی به درخواستهای مطرح شده از سوی سازمان ملل و گروههای حقوق بشری در رابطه با شفافسازی ماجرای کشتار غیرنظامیان ارائه نکرده بود روز گذشته یک سخنگوی ارتش این رژیم به موضوعی قابل تامل در رابطه با تیراندازی سربازان اسرائیلی اشاره کرد. این سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی با اشاره به فتوای یکی از مفتیهای سعودی درصدد توجیه حرکت سربازان اسرائیلی در کشتار روز جمعه فلسطینیان برآمد. «آویچای آدریه»، سخنگوی ارتش اسرائیل دوشنبه در ویدئویی که در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شد به فتوای «شیخ صالح الفوزان» عضو شورای علمای ارشد عربستان سعودی اشاره کرد که مدعی شده بود «تظاهرات و گردهمایی هیچ ارتباطی با اخلاق مسلمانان ندارد و ایجاد هرج و مرج و اخلال در نظم عمومی مشخصه کافران است که توسط اسلام تحمل نمیشود.» «آدری» راهپیمایی بزرگ ماه مارس فلسطینیان را در راستای بزرگداشت روز زمین و با هدف ایجاد هرج و مرج و اخلال در نظم عمومی عنوان و به این شیوه سعی کرد تیراندازی سربازان اسرائیلی به سوی تظاهرات مسالمتآمیز فلسطینیان را توجیه کند.
صدور فتوای جنجالی
درواقع فتوایی که این سخنگوی ارتش اسرائیل به آن استناد کرد مربوط به سال 2011 است که مفتی «الفوزان» با صدور آن سعی در اخلالگر نشان دادن شیعیان عربستانی کرده بود که در اعتراض به رویکردهای ضدشیعه رژیم سعودی به اعتراض گسترده در سراسر این کشور دست زده بودند.
نیروهای امنیتی رژیم آلسعود نیز با استناد به این فتوای جنجالی، اعتراضات مسالمتآمیز شیعیان را ایجاد اخلال در نظم و هرج و مرجطلبی قلمداد کردند و به سرکوب و کشتار شیعیان دست زدند.
«شیخ صالح الفوزان» اما به واسطه صدور فتواهای جنجالی از این دست شهره خاص و عام است. سال 2016 صدور فتوای ممنوعیت گرفتن عکس سلفی با گربهها و هر حیوان دیگری توسط او جنجالی شد. البته اظهارات این مفتی سعودی به همین موارد ختم نمیشود؛ وی پا را فراتر گذاشته و یافتههای مسلم علمی چون گردش زمین به دور خورشید را هم زیرسوال برده است.
«الفوزان» در سال 2014 طی نظریهای جدید مدعی شد این خورشید است که به دور زمین میگردد. الفوزان همچنین از پیروانش خواسته است که نسبت به پذیرش نظریات مدرن با دیده شک نگاه و از پذیرش نظریات جدید خودداری کنند. البته صدور فتواهای عجیب و جنجالی در میان علما و مفتیان سعودی امری عادی است؛ ژانویه سال جاری بود که «شیخ عبدالعزیز الشیخ» مفتی اعظم عربستان سعودی، بازی شطرنج را- به این دلیل که آن را اتلاف وقت و سرمایه و ایجاد نفرت و خصومت بین بازیکنان میشود- ممنوع اعلام کرد. وهابیگری، ایدئولوژی رادیکال حاکم بر عربستان سعودی است که آزادانه توسط مفتیان این کشور عربی ترویج میشود. تفکر تکفیری وهابی درواقع موتور ایدئولوژیک سازمانهای تروریستی مانند گروه تروریستی داعش و جبهه النصره وابسته به القاعده را فراهم میکند که در سوریه و عراق دست به کشتار انسانها میزنند و ویرانی به بار میآورند.
اخراج مجری رادیو رژیم صهیونیستی
کشتار فلسطینیها اما تبعات دیگری نیز در پی داشته است. طبق گزارش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، بعد از این ماجرا یک مجری رادیو رژیم صهیونیستی که روی صفحه شخصیاش در فیسبوک از اسرائیلی بودن خودش اظهار شرمساری و خجالت کرده بود از سوی مقامات رادیو اخراج شد.
«کوبی میدان»، مجری رادیو رژیم صهیونیستی در واکنش به شهادت 18 فلسطینی و مجروح شدن نزدیک به 1500 نفر در صفحه فیسبوک خود نوشت: «من خجالت میکشم که یک اسرائیلی هستم.»
در واکنش به این گفته مجری رادیو، «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته است که «اگر او از اسرائیلی بودن خود شرمنده است باید رادیو را ترک کند و استعفا دهد.»
به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ولیعهد سعودی
حدود 750 هزار فلسطینی که در سال 1948 از اراضی خود اخراج شدند و در اردوگاههای پناهندگان در کرانه باختری اشغالی، نوار غزه و کشورهای همسایه فلسطین پراکنده شدند.
اکنون تخمین زده میشود که بیش از پنج میلیون پناهنده فلسطینی همچنان آواره هستند. از سال 2007، غزه تحت محاصره شدید نیروهای رژیم اسرائیل قرار گرفته است؛ محاصرهای که طی 10 سال گذشته شاهد سه جنگ خونین اسرائیل علیه مسلمانان بوده است.
توسل سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به فتوای مفتی وهابی سعودی در حالی رخ میدهد که روز گذشته «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان با اشاره به اینکه هر ملتی از جمله ملت یهود حق داشتن سرزمین و کشور را دارند، به منافع مشترک عربستان با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و عملا این رژیم را به رسمیت شناخت و عملکرد آن را مورد تایید قرار داد.
* نویسنده : سیداحمد موسوی روزنامهنگار
