مدیر یک شرکت دانش‌بنیان و فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد
با توجه به علاقه‌ای که به رشته‌های فنی و مهندسی داشتم در رشته مهندسی برق الکترونیک تحصیلاتم را ادامه دادم و نهایتا مدرک کارشناسی‌ارشد خودم را در رشته مهندسی مکاترونیک از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین اخذ کردم. پروژه پایانی‌ام را هم با عنوان تشخیص بیماری ‌ام‌اس با استفاده از پردازش تصاویر ارائه کردم.
  • ۱۳۹۶-۱۲-۲۲ - ۱۹:۳۰
  • 00
مدیر یک شرکت دانش‌بنیان و فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد
طراحی‌ دستگاه‌های جدید بیمارستانی با توجه به هر منطقه
طراحی‌ دستگاه‌های جدید بیمارستانی با توجه به هر منطقه
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، نظام آموزشی کشورمان نیازمند تغییر و تحول بزرگی است. باید دانشگاه‌های کشورمان از آموزش‌محوری به سمت مهارت‌محوری حرکت کنند. در این زمینه دانشگاه‌ها باید از دانشجویان مستعد حمایت کنند و راه را برای کارآفرین شدن افراد بااستعداد هموار سازند. حمایت از بخش تولید و همچنین شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان نیز باید در دستورکار قرار بگیرد. صنایع کشور نیاز به شرکت‌هایی دانش‌بنیان در کشور دارند تا به صورت مداوم به لحاظ تولید تکنولوژی فعال باشند و بتوانند نیاز صنایع را به به‌روزرسانی برطرف سازند. در همین زمینه با علی‌ صالحی به‌عنوان موسس یک شرکت دانش‌بنیان به گفت‌وگو پرداختیم. علی صالحی متولد 28 فروردین سال 62 در شهر تهران است. صالحی در سال 85 در رشته تکنسین پروتزهای دندانی فارغ‌التحصیل شده است.

وی به خبرنگار ما می‌گوید: «با توجه به علاقه‌ای که به رشته‌های فنی و مهندسی داشتم در رشته مهندسی برق الکترونیک تحصیلاتم را ادامه دادم و نهایتا مدرک کارشناسی‌ارشد خودم را در رشته مهندسی مکاترونیک از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین اخذ کردم. پروژه پایانی‌ام را هم با عنوان تشخیص بیماری ‌ام‌اس با استفاده از پردازش تصاویر ارائه کردم.»

درخصوص فعالیت‌های کاری‌تان توضیح دهید.

در زمینه طراحی و ساخت دستگاه‌های دیونایزر آزمایشگاهی، دندانپزشکی و بیمارستانی فعالیت می‌کنم. با توجه به اینکه بخش‌های مختلف بیمارستا‌ن‌ها و آزمایشگاه‌ها نیازمند آب خالص و عاری از میکروب هستند ما با در نظر گرفتن نیاز بیمارستان و همچنین سختی آب مناطق مختلف کشور اقدام به طراحی و ساخت دستگاه‌های خلوص آب (دیونایزر) با روش اسمز معکوس کرده‌ایم.

وزارت بهداشت و همچنین نهادهای مختلف که مسئولیت بیمارستان‌ها را برعهده دارند از این طرح حمایت کرده‌اند؟

بنده تاکنون این طرح را به این مراکز ارائه نداده‌ام و مستقیم با مسئولان تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها در تماس بوده‌ام؛ اگر چنانچه وزارت بهداشت از ما حمایت کند طرح‌های زیادی در ذهن داریم که در سراسر کشور اجرا خواهیم کرد و به امر سرویس و نگهداری سرعت می‌بخشیم.

شما پژوهشگر حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی هستید. در این رابطه توضیح دهید.

در حوزه آب‌های بیمارستانی با توجه به تحقیقات صورت‌گرفته به نتایج خوب و موثر دست یافته‌ایم اما در این زمینه باید بیشتر از این تلاش کرد. ما گام‌های خوبی در زمینه بهینه‌سازی دیونایزرهای بیمارستانی برداشته‌ایم و با تحقیق و پژوهش و همچنین با استفاده از روش‌های مفید توانسته‌ایم عمر مفید تجهیزات و مواد را بالاتر ببریم. با توجه به اینکه کیفیت آب در مناطق مختلف کشور متفاوت است یک دستگاه با یک کارایی و یک نوع طراحی برای همه نقاط کشور مفید نخواهد بود. ما تحقیقات خود را در زمینه ارتقای دستگاه‌های داخلی و خارجی موجود انجام داده‌ایم و این توانایی را داریم که کلیه دستگاه‌های داخلی و خارجی را به‌روزرسانی کنیم. همچنین در طراحی‌های جدیدمان، دستگاه‌ها به‌گونه‌ای ساخته می‌شوند که سرویس آنها ساده‌تر انجام شود و عمر مفید رزین‌ها و غشا ممبرین که گران‌قیمت هستند بالاتر برود تا هزینه تعمیر و نگهداری این دستگاه‌ها کاهش یابد و کیفیت آب هر منطقه از کشور در طراحی‌ها لحاظ می‌شود.

جایگاه کشورمان در بحث تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی کجا قرار دارد؟

کشور ما در حال توسعه است و گام‌هایی توسط پژوهشگران و محققان در زمینه تجهیزات پزشکی برداشته شده است اما کافی نیست. با توجه به اینکه تحقیق و پژوهش در زمینه مهندسی پزشکی هزینه‌های گزافی را به دنبال دارد پژوهشگران و محققان حتما باید از نظر مالی از طرف دولت مورد حمایت قرار بگیرند.

درخصوص مقالاتی که درخصوص رشته‌تان داشته‌اید توضیح دهید.

تاکنون پنج مقاله درخصوص رشته مهندسی مکاترونیک داشته‌ام که سه مورد از آنها در زمینه بهینه‌سازی سیستم‌ها بوده و دو تا هم در زمینه تشخیص بیماری ‌ام‌اس بوده است.

در مورد چگونگی تاسیس شرکت ساخت، تعمیر و تجهیز دستگاه‌های پزشکی و آزمایشگاهی توضیح دهید. چه شد که به فکر تاسیس این شرکت افتادید؟

بنده چندین ماه در یک شرکت فنی و مهندسی در زمینه طراحی دیونایزر مشغول به فعالیت بودم و در این مدت ایده‌های بسیار خوبی را در ذهنم پرورش می‌دادم. با توجه به اینکه بازار این فعالیت را مناسب دیدم تصمیم گرفتم یک شرکت تاسیس و در این زمینه خدمت کنم. با توجه به سفرهای کاری که به مناطق محروم کشور داشتم بیش از همیشه مصمم شدم در این زمینه فعالیت خودم ر ا ادامه بدهم تا هم دین خودم را به مردم کشورم ادا کنم و هم یک شرایط شغلی مناسب را برای خودم و در آینده برای جوانان مستعد ایجاد کنم.

وضعیت کار برای کسانی که در رشته مهندسی مکاترونیک تحصیل کرده‌اند را چگونه ارزیابی‌ می‌کنید؟

متاسفانه کشور ما صنعتی و پیشرفته نیست و از دانشجویان این رشته در جایگاه واقعی خودشان استفاده نمی‌شود. همچنین دروس ارائه‌شده در دانشگاه مهارت این افراد را جهت بازار کار افزایش نمی‌دهد. به نظرم بهتر است دانشگاه‌ها به سمت مهارت‌محور بودن حرکت کنند و دانشجویان رشته‌های مختلف را برای ایجاد تغییر پرورش دهند. باید دانشجویان مهارت به‌دست آورند و با حمایت‌هایی که از سوی دانشگاه و دولت و البته بخش خصوصی از آنها می‌شود بتوانند در تولید و ایجاد تحول در صنعت کشورمان کمک کنند. مطمئن هستم ما استعدادهای فراوانی چه در رشته تحصیلی خودم و چه در دیگر رشته‌ها داریم  که می‌توانند با اندکی حمایت و نشان دادن راه صحیح به آنها، در ایجاد پیشرفت به کشور کمک کنند.

فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی مکاترونیک و رشته‌های مرتبط با آن چگونه می‌توانند کارآفرین باشند؟

با توجه به شناخت دانشجویان این رشته از دانش‌هایی مانند کنترل، الکترونیک، مکانیک، شبکه‌های عصبی و رباتیک و... فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند با حمایت دولت و البته کسب مهارت مورد نیاز بسیاری از نیازهای کشور را مرتفع کنند. برای مثال در همین زلزله اخیر و حادثه هوایی ساخت ربات‌ها می‌توانست در کم کردن هزینه و همچنین حفظ نیروی انسانی بسیار موثر باشد. بسیاری از نیازهای کشور با توجه به این رشته و فارغ‌التحصیلان آن بی‌شک رفع خواهد شد.

در حال حاضر بازار فعالیت‌های کارآفرینی را برای ورود جوانان علاقه‌مند چطور ارزیابی می‌کنید؟

البته کارهایی در زمینه کمک به کارآفرینان در کشور انجام شده است اما کافی نیست. به نظرم شناخت استعدادها و همچنین حمایت از طرح‌ها و ایده‌های نو و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند کمک شایانی به کارآفرینی در کشور کند. حمایت بیشتر از تولید و صنایع دانش‌بنیان و انرژی‌های نو و ایده‌هایی که نیاز کشور را مرتفع می‌کنند می‌تواند زمینه اشتغال را برای جوانان فراهم کند.

تحصیلات آکادمیک در حوزه کارآفرینی چقدر نقش‌آفرین است؟

تحصیلات آکادمیک در دید و تفکر افراد در حوزه کار‌آفرینی موثر است؛ اما به نظر بنده چنانچه دروس ارائه‌شده در دانشگاه‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شدند که مهارت افراد را افزایش می‌دادند در اشتغالزایی و کارآفرینی افراد بیشتر موثر بودند.

با توجه به اینکه این پیشرفت در کسب‌وکار، نیازمند تحقیق و کار علمی بیشتری است آیا در این زمینه با دانشجویان و دانشگاهیان نیز همکاری دارید؟

در زمینه طراحی و ساخت دیونایزر‌ها با توجه به اینکه علوم و تخصص‌های مختلفی مورد نیاز است بنابراین باید از افراد باتجربه و تحصیلکرده استفاده کرد. دو نفر از تیم طراحی ما در حال حاضر از نخبگان کشوری و دانشجوی دکتری مهندسی شیمی هستند.

برنامه آینده‌تان چیست؟

اهداف زیادی را برای خودم ترسیم کرده‌ام. همیشه به پیشرفت و توسعه در کارم فکر می‌کنم و به تلاش برای ساخت دستگاه‌های چندمنظوره ادامه می‌دهم. به بازار داخلی و نهایتا خارجی فکر می‌کنم و... .

طی این سال‌ها، آیا احساس شکست هم کرده‌اید؟

من یک برنامه درازمدت برای زندگی خود ترسیم کرده‌ام و برای رسیدن به اهدافم همیشه تلاش می‌کنم. این امکان وجود دارد که به بعضی از خواسته‌هایم نرسیده باشم اما به‌طور کلی چون انسان زیاده‌خواهی نیستم هیچ‌گاه احساس یاس و ناامیدی نکرده‌ام و همیشه با توکل بر خدای متعال در پی رسیدن به اهدافم تلاش کرده‌ام و اینکه در زندگی امید داشته و دارم. خدا را به خاطر داشته‌هایم سپاس می‌گویم.

با توجه به راهی که تاکنون طی کرده‌اید، چه توصیه‌ای برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان جویای کار دارید؟

مهارت و تخصص خود را در زمینه رشته تحصیلی بالا ببرند.

 

* نویسنده : فرشید سلگی روزنامه‌نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران