

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حاشیههایی از سیاست با عنوان «اصل مطلب» که روز چهارشنبه در روزنامه فرهیختگان منتشر شده را در ادامه بخوانید:
ایران و بالاترین رشد توسعه انسانی جهان
براساس جدیدترین گزارش توسعه انسانی 2016 که دفتر توسعه سازمان ملل متحد منتشر کرده است، شاخص توسعه انسانی ایران به 0. 774 از یک رسید که در مقایسه با نمره 0. 437 ایران در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 0. 337 درجه افزایش نشان میدهد. این در حالی است که از بین 107 کشور دنیا که از سال 1980 میلادی شاخص توسعه انسانی برای آنها محاسبه میشد، ایران طی این چهار دهه بالاترین رشد را در شاخص توسعه انسانی داشته است و نپال با رشد 0. 316 و ترکیه با رشد 0. 304 درجهای در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند. کارشناسان میگویند این آمار حداقل دو نتیجه را در پی دارد؛ اول اینکه وضعیت این شاخص پیش از انقلاب بسیار بد بوده است و دوم اینکه پس از انقلاب یک جهش در این شاخص در کشور اتفاق افتاده است.
اعتراض به توییتبازی معاون رئیسجمهور
بهروز نعمتی، عضو هیاترئیسه مجلس در جریان بررسی بندهای درآمدی لایحه بودجه، در تذکری ضمن ابراز تأسف از توییت یکی از معاونان رئیسجمهور اظهار داشت: «متاسفیم این عزیزان باید کار خود را انجام میدادند و حالا که مجلس وارد شده و ایراداتی که به صورت جدی به لایحه وارد است را اصلاح میکند شاهد توییت پراکنی و خدشهدار شدن جایگاه و شأن مجلس هستیم.» لاریجانی، رئیس مجلس، هم در واکنش به این تذکر گفت: «مگر خیلی لایحه منقحی ارائه کردهاند که اکنون مجلس آن را بههم ریخته است؟! شاکله بودجه موجود است و آنجایی که اشکال بوده را اصلاح کردیم.»
به گزارش «فرهیختگان» جمشید انصاری، معاون منابع انسانی رئیسجمهور در توییتی نسبت به عملکرد مجلس در اصلاح لایحه بودجه انتقاد کرده بود.
سوال نمایندگان مجلس از روحانی
۷۶ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای به هیاترئیسه مجلس خواستار سوال از رئیسجمهور درخصوص وضعیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز شدند. در متن سوال نمایندگان مردم به هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی آمده است: «نظر به مشکلاتی که برای سپردهگذاران برخی موسسات اعتباری در چند سال اخیر پدید آمده و ریشه اصلی آن نقص در نظارت بانک مرکزی بوده است و از طرفی مجلس نمیتواند از رئیس بانک مرکزی سوال کند و توضیحات و رفتار ایشان نیز قانعکننده نبوده است و از طرف دیگر حقوق مردم در حال ضایع شدن است، لذا از رئیسجمهور محترم تقاضا داریم پاسخ قانعکنندهای به نمایندگان ارائه نماید. گرچه قبول داریم که نقطه آغاز این مشکلات قبل از دولت فعلی بوده است.»
تشریفات مسئولان از عقبافتادگی ماست
حجتالاسلام سیدعلی خمینی در دانشگاه امام صادق(ع) با تاکید بر اینکه «استکبار توی سر زن است»، تصریح کرد: «یعنی اگر شما به آن نزدیک شوید عزت پیدا نمیکنید... نگاه افراطی میگوید که ما هیچ دشمنی در دنیا نداریم و باید با تمام دنیا ارتباط داشته باشیم و هر کاری خواستند بکنند؛ فلسطین و یمن را با خاک یکسان کردند بکنند. نگاه تفریطی هم این است که دور خودمان دیوار میکشیم و با هیچکس مذاکره، معامله و تعامل نمیکنیم. افراط و تفریط هر دو غلط است.»
نوه امام راحل همچنین تاکید کرد: «اگر ما خیال میکنیم که مسئولان باید تشریفات داشته باشند؛ از عقبافتادگی ماست... شما امروز به برخی کشورهای غربی بروید و ببینید وزیرشان چطور به خیابان میرود. آنها دارند خودشان را اصلاح میکنند.»
ضرب و شتم آیین درویشی نبود!
یکی دو روز اول هفته جاری یکی از خیابانهای تهران محل تجمع طرفداران یکی از فرقههای مذهبی که چندسالی هست وارد سیاست هم شدهاند، بود. کسانی که به اطراف خانه مریدشان آمده و تجمع توام با خشونتی را به راهانداخته بودند. چند نفر ازجمله یک معلم را مورد ضرب و شتم قرار داده و اموال مردم و همچنین وسایل نقلیه متعلق به نیروی انتظامی را تخریب کرده بودند. در این شرایط عضو کمیسیون شوراهای مجلس گفته با رایزنیهای صورتگرفته مشکلات اخیر در مورد دراویش گنابادی مرتفع شده است. او همچنین گفته این شیوه حل این مشکل میتواند الگویی برای مرتفع کردن دیگر مشکلات کشور باشد. حال باید نشست و منتظر تشریح روش تعاملی مورد نظر این نماینده مجلس بود، روشی که مساله تهدید و تخریب اموال عمومی را با تعامل حل کرده است.
