

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، «خمیردندانهای مسموم و تلفنهای همراه منفجرشونده» تیتر گزارشی است که روزنامه «واشنگتنپست» به بهانه انتشار کتابی تحت عنوان «برخیز و در قتل پیشقدم باش» منتشر کرده است. این کتاب توسط رونن برگمن، روزنامهنگار، نویسنده و از تحلیلگران برجسته امور نظامی- امنیتی اسرائیل و نویسنده ارشد امور امنیتی در روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به رشته تحریر در آمده است. در این کتاب از ارتباط دستگاه اطلاعاتی و سرویس مخفی و جاسوسی اسرائیل با بیش از هفت هزار عملیات تروریستی که طی 70 سال اخیر رخ داده است، پرده برداشته میشود. ترور یاسر عرفات، رهبر پیشین فلسطین که رژیم صهیونیستی همواره دست داشتن در قتل وی را انکار کرده است نیز از جمله مواردی است که برگمن در کتاب خود به آن میپردازد.
پلیدترین دستگاه تروریستی تاریخ
گلن فرانکل، رئیس سابق دفتر بیتالمقدس «واشنگتن پست» که جایزه پولیتزر را برای گزارشگری بینالمللی به دست آورده است، در رابطه با این کتاب با نقل قولی از «سیکرو» متفکر یونانی مینویسد وقتی با تهدیدی در رابطه با بقای انسان مواجه هستید، حتی دموکراتیکترین کشورها حق استفاده از خشونت را ندارند. اما در نقطهای از جهان، خشونت با توجیه دفاع از خود به این اصل پایان میدهد و به طرز اعتیادآوری توسط افرادی که با گذر زمان به اندازه کافی در استفاده از آن مهارت پیدا کردهاند، استفاده میشود.
این مساله در واقع، موضوع اصلی کتاب رونن برگمن درباره کشتار هدفمند کسانی است که اسرائیل با دشمن خواندنشان وسیله را برای کشتنشان توجیه میکند. دستگاهی که به گفته برگمن، «قویترین دستگاه تروریستی در تاریخ» نامیده شده است.
تاریخچه ماشین ترور اسرائیل
از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون اسرائیل و سازمانهای شبهنظامی پیش از آن، مردم بسیاری در جهان ترور کردهاند که حدود 2300 عملیات انتحاری هدفمندشان، بیشتر علیه فلسطینیها، سوریها و ایرانیها بوده است. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین مسلح، انفجار تلفن همراه، لاستیکهای یدکی که با بمبهای کنترل از راه دور منفجر میشوند از جمله روشهایی هستند که دستگاه ترور اسرائیل برای قتل دانشمندان و سران برخی حکومتها و هر فردی که در برابر خواست این رژیم قرار بگیرد، از آنها بهره برده است. در تالیف این کتاب که درواقع نتیجه نخستین بررسی جامع در مورد استفاده اسرائیل از قتلهای تحت حمایت دولت است، بسیاری از عوامل موساد، شینبت و سران ارتش اسرائیل متقاعد شدهاند که خاطرات خود را از ترور افراد مختلف به زبان بیاورند.
ترور بهعنوان جایگزینی برای پیشگیری از جنگ
در میان بیش از هزار مصاحبه و هزاران سندی که در قالب این کتاب 600 صفحهای به مخاطب ارائه شده، سعی شده است ترور را بهعنوان شیوه جایگزینی برای پیشگیری از وقوع برخی تقابلها و جنگها در معنای کلاسیکش توجیه کند. بهعنوان مثال از قتل دانشمندان هستهای ایران بهعنوان جایگزینی برای یک جنگ تمامعیار نام برده شده است. در این کتاب به حمایتهای آشکار و نهان آمریکا از شیوههای ترور رژیم صهیونیستی نیز اشاره شده است. جایی که به تصویب بسیاری از تکنیکهای قتل و ترور اسرائیل توسط جرج دبلیو بوش، رئیسجمهور وقت آمریکا بعد از حملات 11 سپتامبر اشاره میشود و از راهاندازی صدها کشتار هدفمند در زمان باراک اوباما پرده برمیدارد.
تاریخچهای از شخصیتها و تاکتیکهای ترور
این کتاب تاریخچهای متشکل از شخصیتها و تاکتیکهای سرویس مخفی مختلف را ارائه میدهد. بهعنوان مثال در دهه 1970 رئیس جدید عملیات موساد، صدها شرکت تجاری در خارج از کشور را با این ایده که ممکن است یک روز مفید باشند، تاسیس میکند. از جمله آنها، تاسیس یک شرکت حملونقل در خاورمیانه است که بعدها یک تیم در پوشش عوامل این شرکت دست به ترور سران یمنی زد. این کتاب همچنین به جزئیات عملیات مرگبار علیه مصریها، سوریها، ایرانیان و کسانی که با جنبش مقاومت حماس در نوار غزه در ارتباط هستند، میپردازد و نشان میدهد که چگونه تلآویو دانشمندان هستهای آلمان را که در دهه 1950 و اوایل دهه 1960 برای مصر کار میکردند، به قتل رساندهاند.
اعتراف به تروریسم دولتی
اما تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی که بین سالهای 2010 تا 2012 چهار دانشمند هستهای ایرانی را به شهادت رسانده، در داخل سرزمینهای اشغالی نیز بیکار نمانده است. سیستم کشتار در داخل مرزهای سرزمینهای اشغالی و در داخل کرانه باختری کشتار صدها شهروند فلسطینی را با توجیه آنچه متوقف کردن حملات به شهروندان اسرائیل عنوان شده، برعهده داشته است.
اما نکته حائز اهمیت دیگر در رابطه با این کتاب، اشاره به این مساله است که تمامی سیستمهای فرماندهی و کنترل، اتاقهای ترور و روشهای جمعآوری اطلاعات و فناوریهایی از قبیل هواپیماهای بدون سرنشین در حال حاضر در خدمت آمریکاییها و متحدان دیگر رژیم صهیونیستی است. درواقع کتاب حاضر یک اعتراف بیشرمانه و گستاخانه به تروریسم دولتی اسرائیل است.
