• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۶-۱۱-۰۵ - ۱۶:۴۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
عباس آخوندی درحالی به اظهارنظر پیرامون موضوعات غیرمرتبط با حوزه تخصصی‌اش علاقه‌مند است که رسانه‌ها همچنان پاسخگویی او در مواردی چون کشتی سانچی، مسکن مهر و... را انتظار می‌کشند

پا در کفش دیگران

بدون شک «عباس آخوندی» را می‌توان در زمره حاشیه‌سازترین چهره‌های دولت تدبیر و امید دانست. نمونه این حاشیه‌سازی را می‌توان به ارائه یادداشتی در زمان انتخابات 96 اشاره کرد. آخوندی با تشبیه دو نامزد جناح اصولگرا به «ترامپ یاوه‌گو»، بعید ندانست که نامزدهایی با مدل ترامپی رئیس‌جمهور کشور شوند.

پا در کفش دیگران

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، در روزهای اخیر بود که عباس آخوندی در مصاحبه با روزنامه «اعتماد» از پشت پرده موسسات مالی غیرمجاز سخن گفت، شاید در لحظه اول ذهن مخاطب به سمت یک مقام مسئول در بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد هدایت می‌شد اما این سخنان شخص وزیر راه و شهرسازی بود که در قامت رئیس بانک مرکزی یا وزیر اقتصاد ظاهر شده بود.

به نظر می‌رسد عباس آخوندی بیش از ورود به حوزه تخصصی خود علاقه‌مند است در موضوعات دیگر اظهار نظر کند.

آخوندی در اظهارنظرهای متفاوت سعی کرد مسکن مهر را پوپولیستی اعلام کند البته او در مقطعی آن را هم مزخرف یا مسجد‌الضرار دانست.

او البته در زمانی که اعتراضات مردم به وضعیت اقتصادی کشور بالا گرفت در بازخوانی حادثه‌های اخیر و مساله امنیت ایران یادداشتی را در روزنامه اعتماد به رشته تحریر درآورد. آخوندی این بار ردای سیاست بر تن کرد و در قامت یکی از وزرای سیاسی کابینه ظاهر شد. او و حجت‌الاسلام والمسلمین «علی‌اکبر ناطق‌نوری»، هر دو دامادهای «رسولی محلاتی» هستند. ناطق‌نوری در سال 61 آخوندی را به معاون سیاسی وزرات کشور منصوب کرد. البته به گفته کارشناسان این حوزه آخوندی با حمایت ناطق‌نوری توانست در دولت دوم آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی به‌عنوان وزیر مسکن و شهرسازی فعالیت کند. او در حالی برای مسائل سیاسی که در کشور ایجاد شد آستین خود را بالا زد که در مسائلی همچون زلزله اخیر کرمانشاه و کشتی سانچی سعی کرد بروز و ظهور آنچنانی نداشته باشد. یعنی آنچه که در رسانه‌ها آمده ایشان در این اتفاقات حضور پررنگی نداشت.

آخوندی تنها وزیر دولت یازدهم بود که به دلیل عملکرد ضعیفش در دولت روحانی، دو بار از سوی مجلس نهم و دهم استیضاح شد.

از سوی دیگر در حالی که برخی خرید هواپیماهای نو برای کشور را جزء کارنامه موفق آخوندی می‌دانند، باید اشاره کرد که تمام توافقات خرید هواپیما از سوی جمهوری اسلامی ایران، توسط «محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان و در راستای اجرای برجام صورت گرفته است. برخی کارشناسان حوزه راه و حمل‌ونقل بر این باورند که «عباس آخوندی» تنها با هواپیماهای خریداری شده عکس یادگاری گرفته و تقریبا تمام کارهای آن در جای دیگری صورت گرفته است.

بدون شک «عباس آخوندی» را می‌توان در زمره حاشیه‌سازترین چهره‌های دولت تدبیر و امید دانست. نمونه این حاشیه‌سازی را می‌توان به ارائه یادداشتی در زمان انتخابات 96 اشاره کرد. آخوندی با تشبیه دو نامزد جناح اصولگرا به «ترامپ یاوه‌گو»، بعید ندانست که نامزدهایی با مدل ترامپی رئیس‌جمهور کشور شوند.

آخوندی اما در حادثه ایستگاه هفت خوان دامغان- سمنان، طی اظهارنظری عجیب، موج جدیدی از انتقادات را نسبت به عملکرد خود به راه انداخت. آخوندی در سخنانی گفت: «همه خانواده‌ها، چه آنهایی که کشته شده‌اند و چه آنهایی که مجروح هستند، زیرپوشش بیمه قرار دارند و از این جهت نگرانی خاصی وجود ندارد.»

این اظهارنظر نپخته و نابجای وزیر کافی بود تا داغ کشته و مجروح شدن مسافران، دو چندان شود و این بار همگان خواستار خداحافظی آخوندی از صندلی وزارتش شوند. انتقادات دیگر صرفا محصور به اصولگرایان نبود و این بار اصلاح‌طلبان و بسیاری از حامیان دولت نیز، عباس آخوندی را شایسته چنین منصبی ندانستند و هم‌صدایی در لزوم استیضاح آخوندی، بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسید.

از سوی دیگر او در واپسین روزهای سال 95 در بازدید از فرودگاه مهرآباد و در پاسخ به سوال مسافری که از قیمت بالای پارکینگ‌های فرودگاه انتقاد کرده بود، گفت: «قیمت خیلی هم خوب است و باید از شما بیشتر هم بگیرند، با تاکسی بیایید و بروید.»

البته اینها تنها حاشیه‌های آخوندی نبود بلکه او در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی‌بر مرجوعی بودن ایرباس‌های جدید ایران ایر پاسخ تندی داد و میکروفون خبرنگار را پرت کرد.

آن‌طور که خبرگزاری‌ها نوشتند ماجرا از این قرار بود که پس از حضور عباس آخوندی، وزیر پرحاشیه‌ راه‌وشهرسازی، خبرنگاری نظر وی را درباره مرجوعی‌بودن هواپیمای جدید(کلمبیایی بودن هواپیمای خریداری شده) جویا شد که وزیر دولت روحانی، میکروفن خبرنگار باشگاه خبرنگاران را با عصبانیت گرفته و به سوی دیگری پرت کرده و می‌گوید، شماها خبرنگار نیستید؛ شماها بی‌... . هستید.

باشگاه خبرنگاران نوشت وزیر راه‌وشهرسازی پس از قطع دوربین نسبت به این سوال خبرنگار واکنش دیگری نشان داد و به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: خبرنگار باید یک جُو عقل داشته باشد! شما حرفه‌ای نیستید و از خبرنگاری سر در نمی‌آورید. برید بابا!

این وزیر پرحاشیه دولت روحانی طبق این گزارش نشان داده است که بیشتر علاقه دارد تا جایگزین وزرای اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشور شود و عملا در حوزه‌های تخصصی خود یا غایب بوده یا موضع‌گیری‌هایش باعث آزرده‌خاطر شدن افکار عمومی شده است. حال باید منتظر ماند و دید که آیا با موضع‌گیری‌ها و مسائل حاشیه‌ای آخوندی، از سوی دولت برخوردی خواهد شد؟

 

* نویسنده : محمودرضا کریمی روزنامه نگار

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها