یادداشت/ محمدعلی سعادتی عضو اتحادیه دوم دانشجویی دانشگاه آزاد
همان طور که می‌دانید روز دانشجو روزی است که دانشجویان آرمان خواه و دغدغه‌مند این مرز و بوم با ورود نیکسون به ایران مخالفت کرده و در دانشگاه تهران تظاهرات کرده‌اند که سه تن از دانشجویان وقت به درجه شهادت نائل شده‌اند؛ سه قطره خونی که درخت تنومند جنبش دانشجویی را بارور کرده‌اند.
  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۱ - ۱۴:۴۶
  • 00
یادداشت/ محمدعلی سعادتی عضو اتحادیه دوم دانشجویی دانشگاه آزاد
در سایه سه قطره خون
در سایه سه قطره خون

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، جا دارد در اول عرایضم روز دانشجو، روز قلم‌های تیز‌، روز فکرهای خلاق، روز اندیشه‌های نو، روز تو‌، روز من، روز ما و روز دانشجو را بر تک تک جویندگان علم تبریک عرض کنم.درخت تنومند انقلاب با خون هزاران شهید به بار نشسته که بسیاری از آنان، دانشجو و دانشگاهی بوده‌اند. شهیدان دانشجو، سنگر دانش را رها و در سنگر دین‌ جان خود را در طبق اخلاص گذاشته‌اند. دفتر انقلاب شاهد دلاور‌مردی‌ها و فجرآفرینی‌های دانش‌پژوهان انقلاب است. درود بر روان پاک‌شان که عاشق امام راحل‌، رهبر فرزانه و انقلاب و آرمان‌های بلند امام (ره) بوده‌اند و عاشقانه تا معبود پرکشیده‌اند.

همان طور که می‌دانید روز دانشجو روزی است که دانشجویان آرمان خواه و دغدغه‌مند این مرز و بوم با ورود نیکسون به ایران مخالفت کرده و در دانشگاه تهران تظاهرات کرده‌اند که سه تن  از دانشجویان وقت به درجه شهادت نائل شده‌اند؛ سه قطره خونی که درخت تنومند جنبش دانشجویی را بارور کرده‌اند.

دانشجوی مسلمان دو وظیفه مهم و اساسی را بر عهده دارد که بارها رهبری هم به این دو مقوله تاکید کرده‌اند.نخست بالندگی علمی، آموزشی و پژوهشی؛البته نه آن علمی که فقط به دنبال مدرک باشد که متاسفانه در جامعه امروزی به وفور به چشم می‌خورد؛ آن علمی که ریشه‌های نهفته این دانش گهر‌بار هستی را پیدا کرده و به جهانیان عرضه کند.مقام معظم رهبری در این خصوص جمله‌ای فرموده‌اند بسیار زیبا و غرور‌آفرین  که آن جمله این است:باید همت شما این باشد که در دنیا به وضعی برسیم که اگر کسی بخواهد به تازه‌های علمی دست پیدا کند، مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد.

این جمله باید سرمشق و منشأ مسائل علمی ما باشد و خداوند هم بشارت داده نام راسخان و اندیشمندان در کنار نام خدا می‌آید.«و ما یعلم تأویله الاّ اللَّه و الراسخون فى العلم یقولون آمنّا به».دوم آشنایی با مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی روز جامعه؛ در همین خصوص دانشجو وظیفه دارد نقش نقادی و مطالبه‌گری خود را در راستای اصلاح جامعه با الگو گیری از مکتب علی(ع) و مالک اشتر پررنگ کند و با کاستی‌ها و ضعف‌های جامعه آتش به اختیار عمل کند؛ آتش به اختیاری از نوع شهدای دانشجو. (قند‌چی، بزرگ‌نیا و شریعت رضوی) جا دارد سوالی بپرسم؛ ما الان چه تعداد نیکسون در کشور داریم؟نیکسون‌هایی که نقاب انقلاب اسلامی را به چهره زده‌اند. کار جنبش دانشجویی فعلی چه بسا خیلی سخت‌تر از دانشجوی گذشته است.

لباس رزم جنگ نرم را باید پوشید و به مقابله با نیکسون‌های وطنی رفت. این انقلاب محکم‌تر از آن است که نیکسون‌های داخلی بتوانند به آن ضربه بزنند؛ دانشجو بیدار است.دانشجو موذن جامعه است و اگر خواب بماند نماز امت قضا می‌شود.با این جمله جنبش دانشجویی فعلی برازنده دانشجوی مسلمان امروزی نیست؛ باید پوتین رزم نرم پوشید.ضعف دانشجوی فعلی آن است که دیگر به‌ دنبال کار‌گروهی و دسته‌جمعی فراگیر نمی‌رود و با رویکرد قبیله‌ای فعالیت می‌کنند که این آفت جنبش دانشجویی است.نگاه دسته‌جمعی و گروهی فراگیر در شرایط فعلی یکی از ملزومات جنبش دانشجویی است که با سواد تشکیلاتی محقق خواهد شد که نیاز به مطالعه و آموزش فراوان در این زمینه دارد.  در همین‌جا با جمله‌ای از رهبر فرزانه انقلاب در همین خصوص یادداشت خود را خاتمه می‌دهم.«تشکل‌های دانشجویی فرصتی هم برای دانشجو ایجاد می‌کند برای کار دسته‌جمعی. من به کار دسته‌جمعی اعتقاد دارم و آن را نیاز دانشجو می‌دانم؛ کسب مهارت‌های گوناگون و مهارت‌های سیاسی- اجتماعی». امید است در ارتقای مسائل جامعه خود کوشا باشیم.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران