

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، بوکس ایران این روزها و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست این رشته شرایط خوبی را تجربه نمیکند. اهالی جامعه بوکس اختلافاتی با هم دارند که این اختلافات در آستانه انتخابات بیش از همیشه شده است. فدراسیون هماکنون با سرپرستی افشین داوری اداره میشود. پس از اینکه داوری اعلام کرد قصد شرکت در انتخابات این فدراسیون را دارد، تعدادی از افراد با این امر مخالفت کردند. یکی از کسانی که در صف مخالفان داوری قرار گرفت، علیرضا استکی بود. سرمربی و مربی پیشین تیم ملی البته میگوید مشکلی با هیچکدام از نامزدها ندارد و فقط به دنبال یک انتخابات عادلانه است.
شما یکی از کسانی بودید که در اوایل حضور داوری در فدراسیون به او مشاوره میدادید، اما به یکباره از سرپرست فدراسیون فاصله گرفتید. چه اتفاقی رخ داد؟
زمانی که داوری آمد، من بهعنوان مربی تیم ملی فعالیت میکردم. با توجه به آشنایی قبلی، او سوالاتی را درباره شرایط این رشته پرسید. من به داوری گفتم حالا که «خیمنز» کوبایی در راس کادر فنی تیم ملی است، بهتر است کارش را ادامه بدهد، اما وی به توصیهها و حرفهایم گوش نداد. به هر حال بعد از مدتی احساس کردم که حضورم در حال ضربه زدن به بوکس است و به همین دلیل ترجیح دادم قطع همکاری کنم.
جدایی شما ربطی به حضور اکبر احدی بهعنوان سرمربی تیم ملی هم داشت؟
نه، هرگز چنین چیزی نبود.
بنابراین اگر احدی از شما کمک و مشاوره بخواهد، این کار را انجام میدهید؟
احدی نیازی به کمک و مشاوره من ندارد.
بهعنوان کسی که سالها در بوکس حضور دارید، به نظرتان رئیس آینده فدراسیون از اهالی این رشته باشد بهتر است یا نه؟
واقعیت این است که فرقی نمیکند. به نظرم کسی باید وارد فدراسیون شود که بحق انتخاب شده باشد و جامعه بوکس او را انتخاب کند. بحث بر سر آن است که برای هر 10 نامزد انتخابات شرایطی برابر فراهم شود، نه اینکه سرپرست خودش نیز قصد ریاست داشته باشد. اینکه میبینید دبیر فدراسیون و سرمربی تیم ملی تغییر میکنند، خُب این اتفاقات حتما داستانی در پشت پرده دارد. به نظرم اگر داوری به دنبال ریاست است، باید از فدراسیون جدا میشد تا شاهد عدالت و برابری باشیم.
داوری هم البته در چند ماه اخیر تغییر رویه داده است.
بله، او زمانی که وارد فدراسیون شد، گفت در انتخابات ثبتنام نمیکند و جلو نمیآید. ما هم از شنیدن این مساله خوشحال شدیم و با خودمان گفتیم کسی آمده است که میخواهد بوکس را در مدتزمان کوتاه حضورش بالا ببرد. به نظرم اگر او قصد شرکت در انتخابات را داشت، باید مانند سایرین از بیرون میآمد. ما این انتظار را از داوری بهعنوان یکی از نیروهای وزارت ورزش داریم که انصاف و عدالت را رعایت کند، نه اینکه از امکاناتی که در اختیارش است، به نفع خودش استفاده کند. من و بسیاری از افرادی که در بوکس حضور دارند، با هیچکسی مشکل نداریم و طرفدار هیچ نامزدی هم نیستیم. ما حرفمان این است که فقط انصاف رعایت شود.
تحصن مقابل وزارت ورزش هم به همین دلیل بود؟
ما تحصن نکردیم، بلکه مقابل وزارت ورزش رفتیم تا حرفمان را به گوش مسئولان برسانیم. ما میخواستیم با وزیر یا معاونانش حرف بزنیم که خوشبختانه ابتدا با امیررضا خادم و سپس با محمدرضا داورزنی دیدار کردیم.
در دیدار با داورزنی چه صحبتهایی مطرح شد؟
صحبتهای ما کلی بود و خیلی وارد جزئیات نشدیم. ما درباره برخی تخلفاتی که ممکن است رخ بدهد، صحبت کردیم. همچنین حرف اصلیمان نیز این بود که شرایط برای همه نامزدها منصفانه باشد. داورزنی هم از این مسائل استقبال کرد.
فکر میکنید درنهایت این شرایط منصفانه رعایت خواهد شد؟
همه ما پیرو وزارت ورزش و کمیته المپیک هستیم و میدانیم که مسئولان نیز به دنبال احقاق حق هستند. همه افرادی که در جامعه بوکس حضور دارند، میگویند انتخابات به صورت منصفانه برگزار شود و امیدوارم این اتفاق نیز بیفتد.
از بحث انتخابات فاصله بگیریم و به سمت مسائل فنی برویم. زمانی که شما سرمربی تیم ملی بودید، جوانان بسیاری را معرفی کردید که همین بوکسورها عملکرد بسیار خوبی داشتند. به نظرتان این جوانگرایی باید برای بازیهای آسیایی نیز صورت بگیرد یا باز هم از همان باتجربههای قبلی استفاده کنیم؟
من معتقدم اگر نفرات قدیمی آماده باشند، باید به اردوها و تمرینات بیایند و در مسابقات نیز با رعایت مسائل مربوطه، یعنی همان رقابت انتخابی شرکت کنند. متاسفانه در سالهای اخیر مربیان زیادی در بوکس آمده و رفتهاند و حسین نهرودی تنها کسی است که میتواند از نتیجه حرف بزند، چون بقیه فرصت این کار را نداشتند و به نتیجه هم نرسیدند. ما هم یک تیم جوان را شکل دادیم و کار را آغاز کردیم و حالا به جرات میتوان گفت که تا یکی دو سال دیگر، 20، 30 بوکسور هستند که میتوانند آینده بوکس ایران را بسازند.
* نویسنده : حامد عبدالملکی روزنامهنگار
