
تلآویو به دلیل اصرار دولت اردن برای بازگرداندن قاتل و تحویل او به دادگاه این کشور و عدم بازگشایی سفارت اسرائیل تا زمان پایان نیافتن این پرونده، قصد دارد آب آشامیدنیای را که قرار بود به اردن بدهد، قطع کند.
آب را به رویتان میبندیم

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، اسرائیل تهدید کرده در صورت عدم بازگشایی مجدد سفارت تلآویو در امان، سهم آب اردن را نخواهد داد. دولت اردن، تشکیلات خودگردان فلسطین و اسرائیل طی توافقی سهجانبه طرح بزرگی را به منظور انتقال آب دریای سرخ به بحر المیت به منظور استفاده از آن برای تولید آب شرب، نیرو و همچنین تولید آب برای کشاورزی آغاز کردند که قرار شد تاسیسات آن را اسرائیل برعهده گیرد و سالانه میزان مشخصی از آب شرب به اردن و تشکیلات خودگردان به دلیل مشارکت مالی آنان اعطا کند.
اردن، جنوب سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری مناطقی صحرایی هستند که طی دو دهه اخیر به دلیل تغییرات آبوهوایی و همچنین استفاده بیش از حد اسرائیل از منابع آب زیرزمینی برای مصارف نظامی و زیربنایی یعنی در ساخت شهرکهای جدید و همچنین بهرهبرداری بیش از اندازه به منظور استفاده در نیروگاه اتمی دیمونا در صحرای نقب، با مشکلات فراوانی روبهرو شدهاند. بهانهای که منجر به تنش میان امان – تلآویو شده این است که دو جوان اردنی که به منظور جابهجایی اثاثیه به داخل سفارت اسرائل در اردن رفته بودند توسط فرمانده نیروهای امنیتی سفارت مورد ضرب گلوله قرار میگیرند که در ابتدا یکی از آنان جان باخته و دیگری پس از حمله به فرد ضارب پس از آنکه وی را به ضرب چاقو مجروح میکند، مورد اصابت گلوله قرار میگیرد.
وزیر کشور اردن پس از تحقیقات اعلام کرد که رئیس نیروهای امنیتی سفارت تنها به منظور آنکه به آن دو کارگر شک کرد به طرف آنان شلیک کرده بود.
حالا تلآویو به دلیل اصرار دولت اردن برای بازگرداندن قاتل و تحویل او به دادگاه این کشور و عدم بازگشایی سفارت اسرائیل تا زمان پایان نیافتن این پرونده، قصد دارد آب آشامیدنیای را که قرار بود به اردن بدهد، قطع کند.
این اقدام اسرائیل با واکنش وزارت نیروی اردن مواجه شده است. در بیانیه این وزارتخانه آمده است اسرائیل قصد دارد تا احتیاجات ضروری مردم را به عنوان اهرم فشار علیه دولت اردن استفاده کند. باراک راوید، تحلیلگر اسرائیلی با اشاره به مواضع بیسابقه اردن در مقابل اسرائیل نوشت: اردن به دلیل تبعیت از سیاستهای اسرائیل و عربستان درخصوص قطع روابط با سوریه و حمایت از گروههای افراطی مستقر در مرز با این کشور، از نظر اقتصادی و امنیتی بسیار ضربه خورده و از سوی دیگر دمشق را که همواره پشتیبان منافع اردن و کشوری امن برای شهروندان اردنی بوده، از دست داده و این موضوع باعث شده است که دیگر نخواهد به دستورات اسرائیل پاسخ دهد. در ادامه این گزارش آمده است، اصرار اسرائیل بر عدم همکاری با اردن درخصوص این پرونده میتواند باعث لغو تعهدنامه صلح میان این دو کشور شود.
