طبق قانون مدنی حضانت فرزند تا رسیدن طفل به سن بلوغ (در دختران 9 سالگی و در پسران 15 سالگی) به عهده والدین است و شخصی که حضانت به او محول شده است، حق خودداری از حضانت یا اسقاط حق را ندارد.
  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۳ - ۲۰:۳۱
  • 00
پرسش و پاسخ درباره حضانت فرزند و گرفتن خلع ید
پرسش و پاسخ درباره حضانت فرزند و گرفتن خلع ید
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، علی صناعی کارشناس حقوقی به سوالاتی در خصوص حضانت فرزند و گرفتن خلع ید پاسخ داده است.

مدتی است از همسرم جدا شده‌ام و حضانت فرزندم را به همسرم واگذار کرده‌ام. آیا می‌توانم حضانت فرزندم را پس بگیرم؟

پاسخ: قانونگذار این اجازه را داده است که علیرغم توافق طرفین برخلاف مصلحت طفل یا خودداری مسئول حضانت از انجام تکالیف توافق شده، دادگاه دخالت کند. طبق قانون مدنی حضانت فرزند تا رسیدن طفل به سن بلوغ (در دختران 9 سالگی و در پسران 15 سالگی) به عهده والدین است و شخصی که حضانت به او محول شده است، حق خودداری از حضانت یا اسقاط حق را ندارد. به عبارت قانونی «حضانت حق و تکلیف ابوین است»؛ به این معنی‌که والدین حق دارند حضانت و سرپرستی کودک خود را به عهده گیرند و قانون جز در موارد استثنایی نمی‌تواند آنان را از این حق محروم کند و از سوی دیگر آنها مکلف هستند تا زمانی که زنده هستند و توانایی دارند، نگهداری و تربیت فرزند خویش را به عهده گیرند.

برای گرفتن خلع‌ید چه مدارکی مورد‌نیاز است و چطور باید دادخواست تنظیم کرد که از لحاظ حقوقی مشکلی نداشته باشد و مورد قبول واقع شود؟

پاسخ: دعوای خلع‌ید فرع بر اثبات مالکیت است، یعنی شما برای اینکه بتوانید خلع‌ید بگیرید، حتما باید مدارکی داشته باشید که نشان بدهد شما صددرصد مالک هستید. بعد از اینکه قاضی متوجه شد که مالک هستید حکم به خلع‌ید می‌دهد. مدارک دیگری که ممکن است برای خلع‌ید لازم باشد ممکن است شهادت شهود باشد یا جلب‌نظر کارشناس. در هر صورت مدرک اصلی شما همان مدرکی است که نشان می‌دهد شما صددرصد مالک هستید. توجه داشته باشید که دعوای خلع‌ید را با تخلیه اشتباه نگیرید. هر کدام را اگر جای یکدیگر در دادگاه مطرح کنید، دادخواست شما رد خواهد شد. تخلیه ید درخصوص مستاجری است که ملک را تخلیه نمی‌کند.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰