سید عباس صالحی در اولین دیدار رسمی با اهالی چاپ و نشر:
وزیر ارشاد گفت: رویکردهای چهارساله‌ام در معاونت فرهنگی و سیاست‌های عمومی وزارتخانه در حوزه چاپ و نشر به همان قوت قبلی ادامه خواهد داشت. مواردی مثل تقویت تشکل‌ها، واگذاری و واسپاری امور، تغییر در مصرف یارانه‌ و حمایت‌ها و نگاه ویژه به ابعاد بین‌المللی فرهنگ حتی با قوت بیشتری پیگیری می‌شود.»
  • ۱۳۹۶-۰۶-۲۳ - ۱۹:۴۹
  • 00
سید عباس صالحی در اولین دیدار رسمی با اهالی چاپ و نشر:
سیاست‌های وزارت ارشاد در حوزه چاپ و نشر تغییر نمی‌کند
سیاست‌های وزارت ارشاد در حوزه چاپ و نشر تغییر نمی‌کند

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اولین دیدار رسمی خود اهالی چاپ و نشر را انتخاب کرد. اگرچه دیدار صالحی، اولین دیدار اهالی نشر با یک وزیر ارشاد نبود اما در این جلسه نکاتی به چشم می‌آید که درخور توجه است. اهالی چاپ با تاکید بر اینکه روابط خوبی با هم دارند و مشکلات‌شان درحال پیگیری و حل شدن است در این جلسه شرکت کردند. امسال برای اولین‌بار در این نشست، مجمع تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی اسلامی و انجمن کتابفروشان (خوشه) هم حضور داشتند. سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد در این نشست به دو موضوع اشاره کرد. موضوع اولی که صالحی بر آن تاکید ویژه داشت این بود که اهالی نشر به جای خواسته‌های جزئی به مسائل راهبردی توجه کنند تا حوزه نشر از این وضعیت بیرون بیاید. وی همچنین خطاب به ناشران گفت: «من در حال حاضر وزیر ارشاد هستم و خواسته‌هایتان از صالحی وزیر ارشاد باشد نه از صالحی معاون وزیر.»

 44 مورد اساسی حوزه نشر

میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در این نشست گفت: «آقای وزیر ما در کنار حوزه کتاب، تئاتر و سینما را هم داریم، ما خواهش می‌کنیم به این موارد و هنر هم توجه کنید، اما همین‌طور که در خدمت کتاب و نشر بودید، همین مسیر را پرقوت ادامه دهید. ما امروز نامه‌ای را تقدیم شما خواهیم کرد که 44 مورد اساسی حوزه نشر ازجمله مسائل راهبردی، اقتصادی، مطالبات، زیرساخت‌ها، سازمان نشر، توزیع، موضوعات مدیریتی، اداره حوزه کتاب، نشر و چاپ، بحث بین‌المللی و مباحث هدایتی و نظراتی در آن آمده است.»

 حسینی: امروز 70 مجموعه محصولات ایرانی تولید می‌کنند

حسینی، رئیس مجمع تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی اسلامی گفت: «تا پنج سال گذشته اتفاقی به‌عنوان نوشت‌افزار و محصولاتی با طرح‌های بومی نداشتیم. البته تجربه دولتی در این زمینه بود. اما طی 6 سال اخیر 70 مجموعه شروع به تولید محصولات ایرانی کرده‌اند.»

 جلالی: هر بلایی که کشیدیم از دست دولت بود

جلالی، عضو هیات‌مدیره اتحادیه آشنا گفت: «طی 36 سالی که از عمر وزارت ارشاد می‌گذرد، تنها دو فرصت طلایی با حضور شما و آقای مسجدجامعی را شاهد بودیم. ما هر بلایی که کشیدیم از دست دولت بود. دولت چنبره را بر سر حوزه فرهنگ خصوصا نشر زد و به نوعی بر سر ما آوار شد. اما شما با ارائه برنامه طولانی و سخت خود که در روز رأی اعتماد ارائه کردید نشان دادید شناخت کامل از مبانی و آسیب‌شناسی‌های حوزه فرهنگ دارید.»

 مهرآبادی: پس از 4 سال راهکاری برای نشر ارائه دهید

مهرآبادی، مدیرعامل مجمع ناشران دفاع مقدس در این نشست گفت: «خوشبختانه شما به این جایگاه به‌عنوان سمت نگاه نمی‌کنید. ما نیازمند حمایت و وام هستیم، اما اینها تنها چیزهایی نیست که مدنظر ماست. آنجا که شما نشسته‌اید افراد زیادی را به خود دیده است، من اما شما را فرصت طلایی برای فرهنگ می‌دانم، شما شباهت‌های زیادی با آقای مسجدجامعی دارید و این مسئولیت‌تان را سخت‌تر می‌کند. من از حوزه دفاع مقدس سخن می‌گویم، تاکید می‌کنم آرامش همین جلسه امروز را هم مدیون آن روزها هستیم، اما یک راه این است برای موارد مطرح شده، شما پس از چهار سال راهکاری ارائه دهید، خداحافظی کنید و بروید، ولی از سوی دیگر می‌توانید سیاستگذاری کنید و چند تیم پژوهشی ارائه دهید، زیرا مشکل امروز ما کاغذ نیست، مشکل امروز ما این است که مردم به مرحله خود‌بسنده علمی رسیده‌اند.»

 صالحی: واسپاری امور به صنوف ادامه می یابد

در پایان این صحبت‌ها سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد گفت: «آشنایی چهار ساله من با معاونت فرهنگی می‌تواند فرصت مناسبی باشد که در سمت وزیر با جدیت بیشتری مسائل و مشکلات حوزه چاپ و نشر را دنبال کنم. وزارت ارشاد تاکنون دوبار تجربه وزیر شدن معاونت فرهنگی را داشته است. هرچند تصمیم من چیز دیگری بود ولی تقدیر این‌گونه رقم خورد که امروز به‌عنوان وزیر در خدمت شما باشم. هرچه هست وقتی مسئولیت شکل می‌گیرد باید با تمام توان به فکر خدمت و انجام وظیفه بود.هم برای من و هم برای جمع حاضر شناخت چهار ساله یک فرصت است که سرعت‌بخش حل مسائل حوزه چاپ و نشر شود. رویکردهای چهارساله‌ام در معاونت فرهنگی و سیاست‌های عمومی وزارتخانه در حوزه چاپ و نشر به همان قوت قبلی ادامه خواهد داشت. مواردی مثل تقویت تشکل‌ها، واگذاری و واسپاری امور، تغییر در مصرف یارانه‌ و حمایت‌ها و نگاه ویژه به ابعاد بین‌المللی فرهنگ حتی با قوت بیشتری پیگیری می‌شود.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران