

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، رویکرد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کار مشورتی است و فعالیت دستوری ابلاغ نمیشود، زیرا مجموعه دانشگاه خردجمعی را در نظر دارد و به همین منظور مرکز هماهنگی امور استانها هم این عنوان را سرلوحه فعالیتهایش قرار داده است. نشستهای هماهنگی و پایش امور استانها هم ازجمله برنامههایی است که حدود سه سال است به صورت هدفمند و مستمر در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود که نشان از یک برنامهریزی منظم و استراتژی بلندمدت در بطن دانشگاه دارد.
دیروز هم دوازدهمین جلسه نشست هماهنگی و پایش امور استانها با حضور فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. در بخش اول این نشست روسای استانها دانشگاه آزاد اسلامی به بیان مشکلات، چالشها و نظرات خود پرداختند و در بخش دوم معاونان سازمان مرکزی ضمن پاسخگویی به سوالات روسای استانها، راهکارها و راهبردها را بیان کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز پس از شنیدن مشکلات و دغدغههای روسای استانها، توسعه کیفی آموزش و پژوهش و حل معضلات و مشکلات جامعه را هدف اصلی و عمده دانشگاه آزاد اسلامی دانست.
فرهاد رهبر با اشاره به ادغام سه معاونت عمران، اداری ـ مالی و برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان در معاونت جدید، توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین ادغام معاونت ورزش در معاونت دانشجویی و فرهنگی، گفت: «این تغییرات در راستای مصوبه هیاتامنای مرکزی درخصوص چابکسازی ساختار سازمان مرکزی صورت گرفته است.»
او ادامه داد: «نظارت سازمان مرکزی بر عملکرد و فعالیت واحدها و مراکز آموزشی از طریق ایجاد سامانه جامع یکپارچه نظارت و ارزیابی در امور آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و... انجام میشود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه هر استان دانشگاهی باید متولی یک یا چند قطب علمی با توجه به مزیتهای منطقهای خود باشد، ادامه داد: «واحدهای دانشگاهی با نگاه به ویژگیهای مثبت خود در منطقه باید به قطب علمی تبدیل شوند.»
رهبر افزود: «در مرحله بعد پس از آنکه واحدها قطب علمی خود را مشخص کردند، باید به پایاننامهها و رسالههای ارشد و دکتری و همچنین پروژههای تحقیقاتی استادان و اعضای هیاتعلمی درجهت تخصصیشدن و قطببندی واحد سمتوسو بدهند.»
او ادامه داد: «پژوهشهای کاربردی، توسعه شرکتهای دانشبنیان، ایجاد مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری همه باید در راستای قطببندی علمی واحدها صورت گیرد.»
رتبهبندی استانها و واحدها براساس شاخصهای آموزشی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه هیچ فردی مانع گرایش سیاسی هیچ شخصی در دانشگاه آزاد اسلامی نمیشود، گفت: «این امر دلیل نمیشود که دانشگاه را سیاسی اداره کنیم و ما امور دانشگاه را به دور از هرگونه سیاسیکاری پیش خواهیم برد.»
او از رتبهبندی استانها و واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی براساس شاخصهایی چون وضعیت آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اداری ـ مالی و... خبر داد و گفت: «میزان دریافتی حق مسئولیت مدیران براساس این رتبهبندی تعیین میشود.»
رهبر افزود: «این رتبهبندی براساس سیاستهای تشویقی و شایستهسالاری در انتخاب مدیران اصلح در دانشگاه آزاد اسلامی صورت میگیرد.»
او درخصوص نحوه برنامهریزی و سیاستگذاری در واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «مدیران دانشگاهی باید برنامههای خود را با نگاه به آینده و در نظر گرفتن منافع ملی و مصالح دانشگاه آزاد اسلامی تدوین و اجرا کنند.»
او بر ایجاد مهارت در فارغالتحصیلان و تربیت تکنسین تاکید کرد و گفت: «نیروی کار زبده با مهارت بالا و توانمند نیاز امروز کشور است که باید در رأس امور دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین بر آیندهنگری، آیندهاندیشی و آیندهپژوهی در تدوین برنامههای دانشگاه تاکید کرد.
او خطاب به روسای استانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «قطار دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه آموزش و پژوهش با تدبیر، تفکر و راهنماییهای شما مدیران به سمت چارهاندیشی برای مسائل ملی، خلق ثروت و کارآفرینی پیش میرود.»
گزیده سخنان معاونان دانشگاه آزاد اسلامی در نشست هماهنگی و پایش امور استانها
علیرضا رهایی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی: روسای واحدها، سال تحصیلی جدید را براساس تقویم آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی شروع کنند. با توجه به اهمیت رعایت دقیق ضوابط در برگزاری امتحانات پایانترم، آییننامهای در این خصوص درحال تدوین است که بهزودی به واحدها ابلاغ خواهد شد. ضرورت دارد شورای تحصیلات تکمیلی با ترکیب مسئولان تحصیلات تکمیلی در واحدهای آموزشی تشکیل شود. هماهنگی در تایید پایاننامهها و رسالهها، هماهنگی در تایید هیاتداوران رسالهها، ارزیابی دورههای تحصیلات تکمیلی و نظارت بر توزیع تخصصی دروس از وظایف این شوراست. سامانه جامع نظارت و ارزیابی برای ارزیابی عملکرد واحدها و اعضای هیاتعلمی بهزودی راهاندازی میشود. این سامانه نظارتی کمک خواهد کرد که واحدها بهطور مرتب و مستمر گزارش عملکرد خود را ارسال کنند تا در معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی بررسی شود و نقاط قوت و ضعف مشخص و به واحدها بهمنظور اصلاحات اعلام شود.
محسن نفر، معاون علوم پزشکی: درخواست میکنم ردیفهای بودجهای مرتبط با حوزه علوم پزشکی در بودجههای سالانه واحدهای دانشگاهی مجری رشتههای علوم پزشکی اختصاص یابد. همچنین از روسای واحدها میخواهم به مواردی ازجمله جذب نیروهای درمانی اعم از تماموقت یا پارهوقت در بیمارستانها، درمانگاهها و کلینیکهای تابعه دانشگاه با تایید معاونت علوم پزشکی، ایجاد زیرساخت مناسب برای جذب دانشجویان خارجی، انتصاب معاونت پزشکی در واحدهای مجری رشتههای پزشکی و... اهتمام ورزند.
علیرضا منادیسپیدان، معاون امور مجلس: این دانشگاه در تمام ادوار فعالیت، از حمایت نمایندگان مجلس برخوردار بوده است. به همین خاطر روسای استانها باید تعامل بیشتری با نمایندگان مجلس در حوزه خود داشته باشند و از آنها بخواهند به عضویت فراکسیون دانشگاه آزاد اسلامی درآیند. از روسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها میخواهم با فعال کردن مجمع خیرین در استان خود، از کمکهای مردمی در راستای توسعه امکانات آموزشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان متبوع خود بهرهمند شوند.
عبدالرسول پورعباس، معاون توسعه مدیریت و منابع: از روسای واحدها درخواست میکنم نیروهای متخصص خود را معرفی کنند تا بانک اطلاعاتی نیروهای متخصص واحدهای سراسر کشور تشکیل شود. دانشگاه آزاد اسلامی میتواند شهرکهای صنعتی برای برخی مشاغل خاص ایجاد کرده و از فارغالتحصیلان خود برای همکاری در این شهرکها دعوت به عمل آورد. دانشگاه آزاد اسلامی میتواند مراکز درمانی برای فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی ایجاد کند.
مرتضی موسیخانی، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری: تحقیقات باید با اهداف برنامههای توسعهای تطبیق داشته باشند و طرحهای راکد نیز باید تعیینتکلیف شوند. واحدها باید تعامل با سایر مراکز و قطبهای علمی در حوزه تخصصی بهمنظور انتشار و انتقال بروندادها و استفاده از پژوهشگران برتر در سطح کشور داشته باشند. رعایت کردن کدینگ بهمنظور جلوگیری از قبول راهنمایی پایاننامه و رساله بدون اخذ کد و اجتناب از اتلاف وقت و هزینه دانشجو ضروری است.
سیداحمد زرهانی، رئیس سازمان سما: در فضاهای مازاد دانشگاه، مدارس جدید سما راهاندازی و دستورالعمل ارزشیابی از مدارس و آموزشکدههای سما نیز اجرایی میشود. راهبرد آموزش یک مهارت و حرفه به هر دانشجو و هر دانشآموز از سال تحصیلی جدید اجرا میشود؛ به این منظور سازمان سما درصدد گسترش ارتباط خود با بخش صنعت، خدمات و کشاورزی کشور است.
