«فرهیختگان» انتخاب پذیرفته‌شدگان کنکور را بررسی می‌کند
باید توجه داشت که دانشگاه آزاد اسلامی امروز توانسته به خوبی اطمینان نخبگان و علاقه‌مندان به تحصیلات دانشگاهی را به خود جلب کند؛ فرصتی که نباید دانشجویان از آن غافل شوند. حالا گوی و میدان در اختیار پذیرفته‌شدگان است؛ دانشگاه آزاد اسلامی یا دانشگاه‌های دیگر.
  • ۱۳۹۶-۰۶-۲۳ - ۰۴:۲۳
  • 00
«فرهیختگان» انتخاب پذیرفته‌شدگان کنکور را بررسی می‌کند
خیلی دور یا همین نزدیکی‌ها
خیلی دور یا همین نزدیکی‌ها

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، شنبه 25 شهریورماه نتایج نهایی پذیرفته‌شدگان کنکور اعلام می‌شود. این خبری بود که روز گذشته به نقل از حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت. به گفته او تمام پذیرفته‌شدگان برای اطلاع از تاریخ و مدارک لازم برای ثبت‌نام (علاوه‌بر مدارک مندرج در اطلاعیه‌ای همراه با فهرست اسامی آنان روی سایت سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد) ضرورت دارد ابتدا به پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل قبولی خود مراجعه کنند. حالا پذیرفته‌شدگان باید بر اساس رتبه و کارنامه خود محل تحصیل و رشته مورد علاقه‌شان را انتخاب کنند.

اگرچه  یک باور قدیمی در کشور ما هنوز هم رواج دارد که بر اساس آن خانواده‌ها علاقه‌مند‌ند فرزندان‌شان برای تحصیل به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی دولتی راه پیدا کنند، در حال حاضر با پیشرفت سیستم آموزش عالی در ایران و گستردگی امکانات دانشگاه‌های غیردولتی، شاید اعتقاد به باورهای گذشته در این زمینه ضروری نباشد. بنابراین کنکوری‌ها باید پس از قبولی در آزمون و در این مرحله که قرار است پس از انتخاب رشته، محل تحصیل خود را انتخاب کنند، با در نظر گرفتن ابعاد مختلف ایام تحصیل در دانشگاه، به انتخاب محل تحصیل خود اقدام کنند. در مقام مقایسه، امروز در شرایطی به سر می‌بریم که در ابعاد گوناگون تفاوت‌هایی که در گذشته میان دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت، به پایین‌ترین میزان ممکن رسیده است. از این رو، آنچه امروز بیش از هر چیزی برای ادامه تحصیل در دانشگاه اهمیت پیدا می‌کند، می‌تواند شامل مواردی چون نزدیک بودن محل تحصیل به محل سکونت و امکانات مرکز آموزش عالی مورد نظر از جنبه‌های گوناگون باشد.

خیلی از داوطلبان پذیرفته‌شده در کنکور به امید تحصیل رایگان در دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی به ترک محل زندگی و هجرت به نقاط دوردست کشور تن می‌دهند. غافل از آنکه حضور در محلی غیر از محل زندگی شخصی، علاوه‌بر تحمیل هزینه‌های مالی گوناگون از جمله اقامت – درحال حاضر خوابگاه‌های دانشگاه‌های دولتی هم نوعا به صورت خودگردان و با دریافت هزینه از دانشجویان اداره می‌شوند- بعد مسافت و دوری از خانواده می‌تواند به لحاظ فرهنگی و حتی اجتماعی تاثیرات سویی روی دانشجویان داشته باشد. از سوی دیگر دانشجو در ایام تحصیل نیازمند آسایش روانی است تا فارغ از هرگونه استرس و فشارهای روحی و روانی تحصیل کند.

حالا اگر دوری از خانواده را کنار بگذاریم اتفاقات حین تحصیل چون مشروطی، استرس‌های شب امتحان و مواردی از این دست، شرایطی را ایجاد می‌کند که ممکن است دانشجو از این رهگذر درگیر آسیب‌هایی شود که در آینده امکان جبران آنها وجود نداشته باشد.

چیزی که دانشگاه آزاد اسلامی با گستره واحدهای خود در اقصی‌نقاط ایران آن را به راحتی حل کرده است. استفاده از امکانات خوابگاهی در سطح مطلوب، بالا بودن نسبت تعداد استادان به دانشجویان و امکان استفاده از تسهیلات مختلف مالی برای تامین شهریه ایام تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی، شرایطی را ایجاد کرده که امروز علاقه‌مندان به تحصیلات دانشگاهی در مقاطع گوناگون از کارشناسی تا دکتری، می‌توانند با خیالی آسوده در نزدیک‌ترین دانشگاه به محل زندگی یا در شهر محل سکونت خود ادامه تحصیل دهند. در کنار این امر رتبه بالای دانشگاه آزاد اسلامی در رنکینگ‌های داخلی و بین‌المللی در حوزه تولید علم و فناوری و صدور دانشنامه‌های معتبر ملی و بین‌المللی فضایی را ایجاد کرده که فاصله موجود میان این دانشگاه و مراکز آموزش عالی دولتی را به حداقل ممکن رسانده است.

باید توجه داشت که دانشگاه آزاد اسلامی امروز توانسته به خوبی اطمینان نخبگان و علاقه‌مندان به تحصیلات دانشگاهی را به خود جلب کند؛ فرصتی که نباید دانشجویان از آن غافل شوند. حالا گوی و میدان در اختیار پذیرفته‌شدگان است؛ دانشگاه آزاد اسلامی یا دانشگاه‌های دیگر.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران