

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، «برخس» رئیس کنگره تحت کنترل مخالفان ونزوئلا و «گوئورا» معاون وی دوشنبه با امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه در ونزوئلا دیدار کردند. پس از این دیدار دفتر ریاستجمهوری فرانسه اعلام کرد ماکرون آماده است موضوع اعمال تحریمهای اروپا علیه دولت مادورو را پیش ببرد.
اما دلایل اصلی بحران در ونزوئلا چیست و اصولا غرب از تشدید ناآرامیها در آمریکای لاتین به دنبال چیست؟
اهداف کلان آمریکا در آمریکای لاتین
ایالات متحده همواره آمریکای لاتین را به عنوان حیاط خلوت خود دانسته و با هرگونه نفوذ کشورهای دیگر در این محیط بهشدت مقابله کرده است. آمریکا در سالهای پساشوروی، سعی کرده که با نفوذ در نهادها و پارلمانهای کشورهای آمریکای لاتین مقدمات اجرای برنامههای خود را فراهم کند. عزل رئیسجمهوری هندوراس در سال 2009 نخستین آزمایش پروژه آمریکاییها بود. پس از مرگ هوگو چاوز در سال 2013 نیز پروژه نفوذ آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین در چند کشور از جمله ونزوئلا، آرژانتین، برزیل و بولیوی کلید خورد. در سال 2015 کرشنر با هجمه رسانههای غربگرا حذف شد، در سپتامبر 2016 دیلما روسف، رئیسجمهور برزیل نیز برکنار و میشل تامر جایگزین وی شد. اکنون نیز ونزوئلا بهعنوان مهمترین زمین بازی کشورهای غربی در آمریکای لاتین انتخاب شده تا ارزشهای لیبرال را جایگزین اندیشههای چپ کنند.
ورود کشورهای اروپایی به بحران ونزوئلا
پس از مرگ چاوز اختلافها در ونزوئلا شکل بسیار شدیدی به خود گرفت. بحران سیاسی ونزوئلا با وخامت شرایط اقتصادی در سال ۲۰۱۴ و نارضایتی مردم آغاز شد و کسب اکثریت پارلمانی توسط احزاب مخالف دولت در انتخابات سال ۲۰۱۵ آن را علنی کرد. در واقع معترضانی که حمایت کشورهای غربی را پشت سر خود دارند به دنبال برکناری دولت نیکلاس مادورو در این کشور هستند. دولت آمریکا نیز حمایتهای سیاسی و اقتصادی خود را از مخالفان مخفی نکرده حتی کار به حمایت نظامی نیز رسیده است. پنتاگون اعلام کرده که ما در آمادگی کامل برای فراهم کردن گزینه نظامی در ونزوئلا هستیم اما تاکنون درخواستی برای این موضوع از آمریکا نشده است.
اما این تنها آمریکا نیست که به دنبال برکناری دولت مادورو است؛ کشورهای اروپایی نیز در پشت صحنه تحولات ونزوئلا حضور دارند. رهبران آلمان، اسپانیا و انگلیس قرار است در روزهای آینده با اعضای کنگره تحت کنترل اپوزیسیون ونزوئلا دیدار کنند. این نشستها با هدف افزایش فشار بینالمللی بر نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا صورت میگیرد. اما دیدار مخالفان ونزوئلا با رئیسجمهور فرانسه و اعلام حمایت ماکرون از آنها نشاندهنده این است که طرح جدیدی برای پیروزی غربگراها در ونزوئلا طراحی شده است. در این طرح جدید، کشورهای اروپایی سعی دارند با تشدید تحریمها علیه ونزوئلا، مادورو را به برکناری از قدرت وادارکنند.
این بار نیز اروپا محور تحریمها قرار گرفته است تا با استفاده از این ابزار و همچنین اوضاع اقتصادی وخیم ونزوئلا، دولت این کشور را وادار به عقبنشینی کنند. توطئهای که اکنون در پاریس در نظر گرفته شده پس از ناکامی دیگر گزینهها برای فشار بر دولت ونزوئلا طراحی شده است. نتیجه این اقدام نیز فشار بیشتر بر مردم ونزوئلا و زمینهسازی برای تشدید درگیریهای خیابانی است.
