

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ۱۵ سال است که حوزه هنری، جشنواره شعر و داستان سوره را برگزار میکند. جشنوارهای که توانسته داستاننویسان و شاعران جوانی را به حوزه ادبیات کشور معرفی کند. پانزدهمین «مهرواره شعر و داستان جوان سوره» از روز گذشته در مشهد مقدس کار خود را آغاز کرد. در این دوره از جشنواره ۵۰ اثر در قالب شعر، ترانه و داستان کوتاه در مرحله پایانی جشنواره حضور داشته و تقدیر میشوند. شاعران و نویسندگانی چون مجید قیصری، ساسان ناطق، سارا عرفانی، قادر طهماسبی، محمدمهدی سیار، محمود حبیبیکسبی و علی داودی ازجمله حاضران در مراسم مهرواره شعر و داستان سوره هستند. سارا عرفانی دبیر بخش داستان این جشنواره است. با او به گفتوگوی کوتاهی نشستیم تا از حال و هوای این دوره جشنواره و داستانهای رسیده به این بخش برایمان بگوید.
در این دوره از مهرواره چه تعداد اثر در حوزه داستان داشتید؟
280 داستان برای ما ارسال شد که از این میان 230 داستان کوتاه و بقیه داستانهای 100کلمهای بودند. محتوای داستانهای کوتاه بسیار خوب بود و واقعا انتخاب برایمان سخت بود تا چند داستان خوب را انتخاب کنیم. اما در داستانهای 100 کلمهای وضعیت از سال گذشته بهتر نبود. داستانهای خوب کم داشتیم.
سال گذشته کارگاههای آموزشی هم در طول برگزاری مهرواره داشتید. امسال هم این کارگاهها برگزار میشود؟
بله، امسال هم قبل از اختتامیه این کارگاهها را برگزار میکنیم چون فضای آموزشی که حاکم بر این کارگاههاست خیلی به نویسندگان جوان و نوجوان کمک میکند که بیشتر با فضای داستاننویسی آشنا شوند.
داورانی که امسال و در این مهرواره حضور داشتند چه کسانی بودند؟
مانند سال گذشته کتابها در دو مرحله انتخاب شد. در مرحله انتخاب، نیلوفر مالک، فاطمه سلیمانی و زینب عرفانیان کارها را داوری کردند و در مرحله اصلی هم آقایان عزتیپاک، مجید قیصری و ساسان ناطق آثار را بررسی کردند.
جشنوارههای زیادی داریم که در کشور برگزار میشوند. به نظر شما لزوم برگزاری چنین جشنوارههایی در چیست؟ لازم است که این بودجهها برای برگزاری جشنوارههای مختلف ادبی خرج شود؟
اگر به دورههای گذشته این جشنواره نگاهی بیندازید متوجه میشوید که برخی از کسانی که در این جشنواره مقامی کسب کردهاند الان داستاننویسان موفقی شدهاند. در این جشنواره کشف استعداد برای ما مهم است. این کشف استعداد در کنار فعالیتهای مختلفی که در طول سال انجام میشود باعث ایجاد انگیزه در نوجوانان میشود تا اگر استعدادی هم دارند وارد این عرصه شوند و این استعداد را پرورش دهند.
برنامه خاصی برای پرورش استعداد جوانان دارید؟ برنامهای که در طول سال این داستاننویسان جوان بتوانند با شما همراه شوند؟
تصمیم داریم برای داستان نویسانی که به مرحله نهایی آمدهاند کارگاه مجازی برگزار کنیم چون این بچهها از شهرهای مختلف هستند میخواهیم از همین فضای مجازی کمک بگیریم و این بچهها را دور هم جمع کنیم و آموزشهای همیشگی را در طول سال برایشان داشته باشیم.
چند برگزیده در حوزه داستان دارید؟
هشت نفر هستند که در اختتامیه تقدیر میشوند اما یک نفر برگزیده هم داریم که میتواند اثرش را بدون نوبت چاپ در انتشارات سوره مهر بهچاپ برساند.
