• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۶-۰۶-۱۲ - ۰۸:۳۶
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
اثر جدید حسن روح‌الامین با موضوع رشادت‌های امیرالمومنین(ع) در جنگ احد رونمایی شد

مدافع نبی

تابلوی «لافتی الا علی» از تازه‌ترین اثر حسن روح‌الامین که بیانگر زوایایی از جنگ احد است روز گذشته با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر و دست‌اندرکاران عرصه هنرهای تجسمی در تالار وحدت برگزار شد.

مدافع نبی
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، مراسم رونمایی از تازه‌ترین اثر حسن روح‌الامین، هنرمند نقاش با‌عنوان «لافتی‌ الاعلی» روز گذشته با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر و دست‌اندرکاران عرصه هنرهای تجسمی در تالار وحدت برگزار شد.

 در ابتدای این مراسم، امیرحسین مدرس که مجری برنامه بود گفت: «حسن روح‌الامین در 6 ماه گذشته این تابلو را نقاشی کرده و به اتمام رسانده است. این تابلو یکی از مهم‌ترین مقاطع تاریخ اسلام را به تصویر کشیده است.»

او اضافه کرد: تابلوی «لافتی الا علی» بیانگر زوایایی از جنگ احد است که همیشه در تاریخ اسلام از آن صحبت‌های زیادی به میان آورده می‌شود. پیامبر در این جنگ به‌شدت زخمی شد و حضرت علی(ع) در برابر دشمنان پیامبر از او در این جنگ محافظت کرد. آنهایی که سفری به مکه داشته‌اند می‌دانند که تخته سنگ‌هایی در این منطقه وجود دارد که به شکل یک شکاف و غار است و پیامبر(ص) بعد از مجروح شدن در جنگ مدتی در این غار پناه گرفته بودند.»

مدرس با اشاره به اینکه جنگ احد یکی از مهم‌ترین نبردهای تاریخ صدر اسلام به شمارمی‌رود، ادامه داد: «خواندنی‌ها درباره جنگ احد بسیار است و مورخان زیادی بوده‌اند که براساس مستندات تاریخی به ارائه و نگارش مطالبی در این‌باره پرداخته‌اند. در اثر حاضر که توسط روح‌الامین به تصویر کشیده شده، صرف‌نظر از آنکه نمایی از میدان جنگ احد را می‌بینیم، پیامبر را مشاهده می‌کنیم که زخمی شده و سرش روی شانه یکی از اصحابش قرار گرفته و در عین‌حال حضرت ‌علی(ع) مشغول مبارزه با دشمنان است و یک‌تنه در برابر دشمنان از پیامبر(ص) محافظت می‌کند.»

مدرس همچنین اشاره کرد: «از اینکه هنرمندان عرصه تجسمی در سال‌های اخیر به مفاهیم مذهبی در هرکدام از شاخه‌های هنری توجه می‌کنند جای خوشبختی دارد و امیدوارم که این روند ادامه داشته باشد و هنرمندان بتوانند به مدد خلق آثار ملموس به تبیین وقایع تاریخی اجتماعی بپردازند.»

در ادامه این مراسم، محمود حبیبی، شاعر معاصر به خواندن شعری در مدح حضرت علی(ع) و رشادت‌های او پرداخت.

همچنین در این مراسم مجید ملانوروزی مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد گفت: «بی‌تردید بروز اتفاقاتی نظیر خلق آثار هنری با درونمایه مذهبی را می‌توان اتفاقی خوشایند تلقی کرد. شاید به این خاطر است که ما سال‌هاست در این حوزه دچار کاستی و نقصان بوده‌ایم و هنرمندان به آن شکلی که باید در حوزه هنر دینی فعالیت نکرده‌اند. پیشتر در سال‌های گذشته که هنوز نقاشی قهوه‌خانه‌ای رونق داشت، اغلب هنرمندان این عرصه با تکیه بر مفاهیم مذهبی به ارائه اثر می‌پرداختند، اما با گذشت زمان و کمرنگ شدن نقاشی قهوه‌خانه‌ای، پرداختن به این درونمایه‌ها نیز رنگ باخت.»

او اضافه کرد: «خوشحالم که هنرمندانی مانند حسن روح‌الامین در حوزه هنرهای تجسمی پدید آمده‌اند که می‌توانند با نظر کردن به چنین موضوعاتی به خلق اثر بپردازند و مخاطبان را تحت‌تاثیر قرار دهند. تابلوی «لا فتی الا علی» توانسته بعد از رونمایی نظر جمع را به خود جلب کند. این نشان می‌دهد که ما در زمینه انعکاس وقایع تاریخی اجتماعی از زاویه دید نقاشی دچار نقصان بوده‌ایم و جا دارد که هنرمندان در این زمینه کارهای بیشتری ارائه دهند. به‌خصوص اینکه در سال‌های گذشته اگر هم تعداد معدودی از هنرمندان در حیطه هنر دینی کار می‌کردند، سفارش‌پذیر بودند ولی امروز می‌بینیم هنرمندان عرصه تجسمی به شکل خودجوش دراین حیطه به فعالیت می‌پردازند که این مساله را هم باید به فال نیک گرفت.»

مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد همچنین نسبت به راهیابی آثاری از این دست در موزه‌های داخلی و جهانی ابراز امیدواری کرد.

حسن روح‌الامین، هنرمند نقاش نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیلی که باعث شد به خلق این اثر بپردازد، گفت: «همیشه با خودم فکر می‌کردم درحوزه تجسمی به‌خصوص در نقاشی کار خاصی در زمینه هنر دینی صورت نگرفته است، درحالی که این وادی از ظرفیت گسترده‌ای برخوردار است، ولی همواره در دوره‌های مختلف زمانی مغفول مانده و به آن شکلی که باید توجهی نسبت به آن از سوی هنرمندان صورت نگرفته است. اگرچه امروز این مساله تغییر زیادی کرده و حالا هنرمندان بسیاری هستند که تمایل دارند در حوزه هنر دینی فعالیت کنند. ضمن اینکه مسئولان فرهنگی نیز به نسبت گذشته به حمایت بیشتری از آثاری که در عرصه هنر دینی خلق شده می‌پردازند.»

روح‌الامینی ادامه داد: «خوشحالم که برخی از سیاستگذاران فرهنگی مثل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در حمایت از آثاری از این دست نقش بسزایی ایفا کرده و زمینه را برای رونمایی این اثر فراهم کرده‌اند.

درعین‌حال نقش تاثیرگذار رسانه‌ها در انعکاس آثار هنرمندانی را که در زمینه هنر دینی فعال هستند نیز نمی‌توان دراین سال‌ها نادیده گرفت.»

 

*نویسنده: آزاده صالحی خبرنگار فرهنگ و هنر

 
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها