رقابت ۹۰۰ نخبه قرآنی در چهلمین دوره مسابقات قرآن
  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۹ - ۱۵:۴۱
  • 00
رقابت ۹۰۰ نخبه قرآنی در چهلمین دوره مسابقات قرآن
رقابت ۹۰۰ نخبه قرآنی در چهلمین دوره مسابقات قرآن

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اعلام کرد: «چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از ۱۱ تا ۲۶ شهریورماه با حضور ۹۰۰ نخبه قرآنی خواهران و برادران در ارومیه برگزار می‌شود.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیـدمـصـطـفـی حـسـیـنـی هشتم شهریورماه در نشست خبری چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، با بیان اینکه مسابقات سراسری قرآن کریم در کشور به چهلمین دوره خودش رسیده و عدد ۴۰ عدد کمال است، اظهار کرد:‌ «اینکه تعداد دوره‌های برگزاری مسابقات قرآن بیش از سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی است به خاطر این است که در اوایل برگزاری مسابقات در سال‌های قمری در ابتدا و انتهای هر سال مسابقات برگزار می‌شد، یعنی در اوایل برگزاری مسابقات در هر سال مسابقات دو بار برگزار می‌شد.»

وی ادامه داد: «امسال سومین سالی است که مسابقات به صورت یک المپیاد برگزار می‌شود و تمام رشته‌های آوایی و معارفی قرآن به صورت یکجا تجمیع شده و این مسابقات به مدت دو هفته از ۱۱ تا ۲۶ شهریورماه در آذربایجان غربی(ارومیه) برگزار می‌شود.»

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: «در سال‌های گذشته فرآیند برگزاری مسابقات به‌گونه‌ای بود که ختم مسابقات به فصل پاییز می‌رسید و همین مساله سبب نگرانی برای جامعه قرآنی شده بود، چون بخش زیادی از مسابقات آوایی است و سلامت حنجره در این مسابقات مهم است. از دو سال گذشته رویه عوض شد و مسابقات شهرستان‌ها و استان‌ها در بهار، تیر،  مرداد و شهریور که آب و هوای بهتری دارند برگزار می‌شود.»

حسینی گفت: «این دوره از مسابقات را ۱۰۰ داور مورد ارزیابی قرار می‌دهند که ۵۵ داور در بخش برادران و ۴۵ داور در بخش خواهران، مسابقات را داوری می‌کنند. در بخش آوایی در رشته حفظ جزء ۱۰، ۲۰ و کل قرآن کریم مسابقات برگزار می‌شود. در رشته قرائت، ترتیل، دعاخوانی و هم‌سرایی قرآن کریم را در بخش‌های معارفی داریم. برای اولین بار است که این بخش‌ها در مسابقات قرآنی برگزار می‌شود. همچنین حفظ و معارف آیات موضوعی و حفظ احادیث به بخش معارفی اضافه شده است.»

وی بیان کرد: «با توجه به جشنواره‌ای برگزار شدن مسابقات، این مسابقات در چهار گروه برگزار خواهد شد. در هفته اول برادران و در هفته دوم خواهران هستند. هر کدام از این‌ها در دو گروه شامل رشته‌های معارف، حفظ موضوعی، احادیث، دعاخوانی و مدیحه‌سرایی به رقابت می‌پردازند. ۱۱ شهریورماه افتتاحیه برادران و اختتامیه آن ۱۲ شهریورماه است. گروه دوم برادران در رشته حفظ قرآن، قرائت و ترتیل رقابت خود را از ۱۲ تا ۱۸ شهریورماه آغاز می‌کنند.»

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: «بعد از آن مسابقات خواهران را داریم که در رشته تفسیر، حفظ معارف، آیات موضوعی قرآن، هم‌سرایی و هم‌خوانی ۱۹ شهریورماه آغاز و ۲۱ شهریور مراسم اختتامیه است. در بخش خواهران گروه دوم که شامل حفظ، قرائت و ترتیل هستند رقابت خود را از ۲۲ شهریور آغاز می‌کنند و اختتامیه در ۲۶ شهریورماه است. در این دوره از مسابقات فعالیت‌های جانبی دیگری نیز داریم که ازجمله آنها برگزاری ۱۷ محفل شاخص قرآنی است. در صدد هستیم فعالیت‌های کمیته توسعه موقوفات را در استان آذربایجان غربی داشته باشیم تا در این دوره از مسابقات دست‌کم شاهد یک وقف قرآنی باشیم.»

حسینی ادامه داد: «در سال‌های گذشته داوران به صورت انفرادی اعزام می‌شدند که خیلی منسجم نبودند اما امسال آنها با یک سرپرست به تیم استانی اعزام می‌شوند و از این طریق راحت‌تر می‌توانند مسابقات را داوری و مشکلات را پیگیری کنند. هر چهار سال یک بار قرعه‌کشی انجام می‌شود تا مشخص شود در سال‌های آینده مسابقات قرآن کریم در کدام شهر برگزار شود که امسال باید برای چهار سال آینده قرعه‌کشی انجام شود تا از این طریق استان‌ها راحت‌تر بتوانند در عرصه فعالیت‌های قرآنی برنامه‌ریزی داشته باشند.»

او افزود: «امسال در اختتامیه مسابقات افراد برگزیده‌ای که قرار است به مسابقات بین‌المللی ایران و مالزی اعزام شوند، اعلام می‌کنیم. همچنین حضور حداکثری برادران اهل سنت را نیز در این دوره از مسابقات داریم. در کنار مسابقات نیز جشنواره و اجرای تک نفره‌ای در رشته ابتهال داریم.»

منبع: ایسنا

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰