• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۶-۰۵-۲۹ - ۱۹:۳۸
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

رسانه غربی یا جمعی

در جهان امروز نه‌تنها قدرت و سلاح حرف اول را می‏زند بلکه رسانه نیز به این دو رکن گره خورده، پس لازمه دیده شدن و نشدن حوادثی چون اتفاقات امروز سوریه، عراق و یمن نبود رسانه‌هایی قوی است که باید برای ایجاد آن تدبیر جدی اتخاذ شود.

رسانه غربی یا جمعی

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، آنچه در ابتدا باید به آن اشاره کنم این است که بدون شک وقوع هرگونه حادثه تروریستی که منجر به کشته و زخمی شدن افراد بی‌گناه شود قابل قبول نیست اما اینکه در دوران امروز چرا برخی حوادث نسبت به سایر رویدادها و اتفاقات مشابه پررنگ‌تر دیده می‌شوند نکته‌ای حائز اهمیت است که به‌طورحتم پرداختن به آن یک اصل مهم محسوب می‌شود.

در دنیای امروز برخی واژه‌ها و عبارت‌ها با معیارهای دوگانه روبه‌رو هستند که یکی از آنها بحث حقوق بشر، گردش آزاد اطلاع‌رسانی، حقوق اقلیت‌ها و مفاهیمی از این قبیل است که در این معیارها و شاخصه‌ها در چارچوب گردش آزاد اطلاع‌رسانی باید تمامی اطلاعات و اخبار در مورد همه انسان‌ها و ملت‌ها فارغ از رنگ و نژاد آنها پوشش داده شود.

ما شاهدیم که در دنیای امروز رسانه‌ها نسبت به موضوعات یکسان نحوه پوشش خبری دوگانه‌ای را اتخاذ می‌کنند؛ روندی که بارها نمونه آن را مشاهده کرده‌ایم. به‌طور مثال زمانی که یک اتفاق ناخوشایند علیه کشوری اروپایی یا کشورهای همسو با غربی‌ها صورت گیرد رسانه‌ها پوشش و مانور وسیعی را نشان می‌دهند، روندی که سبب می‌شود بسیاری از مقامات و رسانه‌ها تحت فشار رسانه‌ای نسبت به آن واکنش نشان دهند.

اما اگر رویداد و حادثه‌ای تلخ در یک کشور ضعیف مانند یمن، عراق، سوریه و افغانستان رخ دهد نه‌تنها رسانه‏های جهانی اقدامی نمی‏کنند بلکه ترجیح می‏دهند سکوت کنند.

سیاست امروز غربی‌ها در قبال مردم جهان به خوبی در نگرش سیاسی آنها نیز تاثیرگذار است، به گونه‌ای که شاهدیم آنها تفسیری را از تروریسم برای خود ترسیم کرده‌اند که طبق آن گروه‌های تروریستی در دو دسته خوب و بد قرار می‌گیرند، به معنای اینکه اگر تروریست‏هایی در چارچوب منافع غرب و آمریکا حرکت کنند در دسته گروه‌های تروریستی خوب از آنها یاد می‏شود، مانند گروهک تروریستی منافقین که با فشار آمریکا و برخی از کشورهای غربی نام آنها از لیست سیاه گروهک‌های تروریستی حذف شد اما در مقابل برخی از گروه‌ها مثل حزب‌ا... لبنان، حشدالشبعی عراق و انصارا... یمن که بیشترین هزینه را در دفاع از مردم خود می‌پردازند مورد کینه غربی‌ها قرار می‏گیرند.

بنابراین آنچه امروز در جهان سبب می‏شود حادثه تروریستی در بارسلونا نسبت به حوادث مشابه در جهان پررنگ‌تر باشد، ناشی از این است که کشورها چه میزان در جهت پیاده کردن سیاست‌های غربی اقدام کردند.

امروز معیارها و رویکردهای کشورهای غربی که در چارچوب منافع آنهاست سبب شده وقایع و اتفاقات دیگری که در جهان رخ داده است جلوه‌ای نداشته باشد.

غربی‌ها و به‌خصوص آمریکایی‌ها امروز درصدد هستند با تسخیر غول‌های رسانه‌‌ای جهان در جهت حفظ قدرت خود در جهان وارد عمل شوند و از این ابزار برای زورگویی خود به سایر کشورهای جهان استفاده کنند.

امروز غربی‌ها در شرایطی حادثه تروریستی بارسلونا، فنلاند و آلمان را به کمک قدرت مالی خود در جهان بزرگ می‏کنند که روزانه صدها کودک، زن و مرد در یمن، سوریه و عراق کشته می‌شوند. پس به خوبی روشن و شفاف است که غرب امروز برای تسری قدرت خود در عرصه جهانی حاضر است دست به هر کاری بزند حتی به قیمت کشته شدن انسان‌ها.

همه ملت‌ها و مردم جهان به خوبی می‏دانند که غربی‌ها و به‌خصوص آمریکایی‏ها حامی بزرگ تروریسم جهانی به‌خصوص در تجهیز سلاح‌های آنها هستند، از این رو بدون شک وقتی یک اتفاق و حادثه تروریستی در این کشورها رخ می‏دهد آنها درصدد هستند با مظلوم‌نمایی خود را یکی از قربانیان تروریسم نشان دهند.

در شرایط فعلی جهان که غرب به‌ یکی از حامیان مالی رسانه‌ها و تلویزیون‌های جهانی تبدیل شده است، انتظار است که دیگر کشورهای جهان نیز در جهت مقابله با این وضعیت وارد عمل شوند و با تاسیس رسانه‌های مختلف در مقابله با رویه فعلی اقدام کنند.

امروز دنیای رسانه حرف مهمی را در جهت افزایش قدرت کشورها می‏زند از همین رو بدون شک چرایی پررنگ‌ جلوه کردن حادثه بارسلونا مشخص و مبرهن است چراکه غرب به خوبی می‏داند با پرداختن به این موضوع می‏تواند در جهت افزایش قدرت خود و سرکوب مخالفان وارد عمل شود و این درحالی است که امروز مردم عراق، سوریه، یمن و افغانستان با اتفاقات و حوادث تروریستی بسیاری روبه‌رو هستند که شاید صد برابر از حادثه تروریستی بارسلونا دلخراش‌تر باشد ولی نبود رسانه و حمایت‌های مالی سبب شده است مردم جهان نسبت به اتفاقاتی که در این کشورها رخ می‏دهد بی‌تفاوت باشند.

دنیای امروز، دنیای رسانه ‏هاست و اگر کشور و گروهی دارای یک رسانه و پایگاه اجتماعی مشخص باشد بدون شک حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت و می‏تواند به آنچه هدف دارد دست یابد.

در جهان امروز نه‌تنها قدرت و سلاح حرف اول را می‏زند بلکه رسانه نیز به این دو رکن گره خورده، پس لازمه دیده شدن و نشدن حوادثی چون اتفاقات امروز سوریه، عراق و یمن نبود رسانه‌هایی قوی است که باید برای ایجاد آن تدبیر جدی اتخاذ شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها