ایران با تقویت دیپلماسی منطقه‌ای، می‌کوشد خود را به‌عنوان قدرتی تأثیرگذار معرفی کرده و از شکل‌گیری ائتلاف‌های نظامی ضدایرانی جلوگیری کند. در حالی که اسرائیل بر قدرت نظامی خود تأکید دارد، ایران با گسترش نفوذ دیپلماتیک، نقشی کلیدی در منطقه دارد.
ایران در تلاطم منازعات قدرت‌ها چگونه عمل کند؟
همزمان با تقویت دیپلماسی منطقه‌ای
آخرین خبرها
پروژه فلسفه پزشکی ایرانی در گفت‌وگو با فرهیختگان
ما در ایران مشکلاتی در حوزه سلامت داریم که کاملاً بی‌همتاست. پروژه ایرانی علوم‌انسانی سلامت و فلسفه پزشکی مسائلی دارد که در جا‌های دیگر دنیا چندان برجسته نیست و آن تلاشی هم که ما کردیم در تمام این 15 سال، این است که ما ترجمه نمی‌کنیم و هیچ ترجمه‌ای از ما نمی‌بینید.
درباره ایستادگی در مقابل سلطه آمریکایی
آنچه آمریکایی‌ها در حال القای آن هستند، برنامه‌ریزی بلندمدتی است برای افزایش سلطه نظم خودشان. به همین جهت باید به شدت دقت و توجه کرد که اگر به اسطوره‌ها و تخیل غربی‌ها در تاریخ و وضعیت فعلی‌شان نگاه کنیم، می‌بینیم سرشار از قهرمانانی است که علیه سرنوشت به پا خاسته‌اند.
راست می‌گفتند!
نتایج آخرین انتخابات تونس نشان‌دهنده مشارکت تنها ۳ درصدی مردم است و الغنوشی به اتهام ترویج خشونت در زندان به سر می‌برد. حزب او، النهضه، به‌طور تقریبی منحل شده و تونس دموکراتیک تحت کنترل نیروهای وابسته به غرب قرار دارد.
در نشست «تأملی بر تاریخ پرسش ما کیستیم در ایران معاصر، از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی» مطرح شد
جلال یک بهانه است و ما می‌خواهیم وضع تفکر خودمان در دوره معاصر را مورد توجه و تعمق قرار دهیم. مقدمه‌ای عرض می‌کنم که چرا عنوان تفکر در غیاب تاریخ را انتخاب کردم تا وجه این گزینش آشکارتر شود. آشکار شدن این وجه گام‌هایی در طرق تفکر است که از بحث ما جدا نیست. همه شنیده‌ایم فلسفه در باب وجود می‌اندیشد.
همزمان با تقویت دیپلماسی منطقه‌ای
ایران با تقویت دیپلماسی منطقه‌ای، می‌کوشد خود را به‌عنوان قدرتی تأثیرگذار معرفی کرده و از شکل‌گیری ائتلاف‌های نظامی ضدایرانی جلوگیری کند. در حالی که اسرائیل بر قدرت نظامی خود تأکید دارد، ایران با گسترش نفوذ دیپلماتیک، نقشی کلیدی در منطقه دارد.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان»:
محمد خندان، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان» بیان کرد: از همان ابتدای آشنایی ما با نهاد‌های آموزشی جدید، مسئله دانشگاه هم در ذهن متفکران ایرانی مطرح بوده‌ است؛ اینکه دانشگاه چیست و برای جامعه ایرانی چه‌کار می‌تواند انجام دهد و چگونه باید اداره شود، مسائلی است که در ذهن متفکران ایرانی مطرح بوده و هنوز هم همچنان مطرح است و این نشان می‌دهد گویی نوعی بحران دامنگیر دانشگاه است.
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی:
علیرضا منجّمی عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بیان کرد: بخش بسیار مهمی از آسیب‌شناسی مرجعیت علمی و مرجعیت پیدا کردن عالمان، اصلاح این انگاره عمومی در جامعه است. این خیلی مهم است و بسیاری از آن منحصر به جامعه ما تنها نیست.
مطالبۀ «علوم انسانی کاربردی» از سوی سیاست‌گذاران است یا از سوی اصحاب علوم انسانی؟
سخن گفتن از نسبت علوم انسانی و کاربرد عمدتاً حول‌وحوش دو شاخۀ تجاری‌سازی یا کاربردی‌سازی قرار می‌گیرد. با آنکه نقدهای بسیار جدی و بجا بر تجاری‌سازی علوم انسانی وارد شده است ازآنجاکه این نظرورزی‌ها نسبت به جنبه‌های علم‌شناسانه و معرفت‌شناسانه غفلت ورزیده‌اند «تقلیل‌گرایی‌ تلقی از کارآمدی علوم انسانی و کاستی مفاهیم ناب» را سبب شده‌اند.
زبان فارسی باید گسترش پیدا کند
اگر یک زبان در یک برهه تاریخی در همراهی با دانش توانسته در بنیان‌گذاری یک تمدن نقش‌آفرین باشد، در دوره‌های بعد نیز خواهد توانست و از آن جایی که نقطه آغازین شکل‌گیری تمدن‌ها رشد علمی و فرهنگی است پس باید به نقش زبان در این رشد توجه کرد و بدان پرداخت.
حضور پرشور مردم برای شرکت در نمازجمعه امروز تهران
امروز نماز جمعه تهران‌، میلیون انسان با وجود آنکه بیم و خطر از طریق شر مطلق تهدید می‌شد شرکت کرده‌اند، پیام این انسان‌ها را باید در سه صحنه تاریخی جستجو کرد.
برای صدایی که شنیده نشد
اعتراضات ۱۴۰۱ ابعاد و زوایای بسیاری دارد و آنها که معترض بودند اهداف و غایاتی داشتند؛ در این میان حضور نوجوانان در بین معترضان پیام‌های مهمی برای خانواده‌ها دارد.
احمد سمیعی که خود از اهالی حزب توده بوده است و سال‌ها در حزب توده فعالیت داشته است در  آخرین کتابی که از خاطرات او منتشر شده است، نشان می‌دهد هنوز به حزب توده علاقه قلبی دارد.
سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:
سوزان جی‌برایسون، نویسنده کتاب «پسافاجعه» داستان بازآفرینی خود در پسا فاجعه را روایت کند تا اگر در جهان فعلی زنان دیگری به این بحران دچار شده یا خواهند شد، مانیفستی برای مقاومت علیه این ظلم وجود داشته باشد. از خانم نویسنده تقاضا دارم اگر حوصله داشتند، با توجه به تجربه‌ای که دارند به این مسئله فکر کنند، آیا زنان فلسطینی اصلاً می‌توانند خود را بازسازی کنند؟‌
سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛
 اپوزسیون نمی‌داند دیگر چه باید بکند، نهایت کنش آنها فحش‌های مثبت ۱۸ به افرادی است که در انتخابات در خارج از کشور شرکت می‌کنند.  
فقدان توازن میان دوگانه توسعه و تنظیم‌گری؛
پیش از شروع فرایند انتخابات ریاست‌جمهوری در خردادماه ۱۴۰۳ کاملاً مشهود بود که حکمرانی فضای مجازی و خصوصاً مسئله فیلترینگ که یکی از چالش‌های سیاستی کشور در سال‌های اخیر بوده‌است، به یکی از موضوعات داغ انتخابات و البته به یکی از دستاویزهای سیاسی نامزدهای انتخاباتی در مناظرات جهت جلب آرای مردم بدل خواهدگردید.
1 2 3 4... 166