سخن گفتن از نسبت علوم انسانی و کاربرد عمدتاً حولوحوش دو شاخۀ تجاریسازی یا کاربردیسازی قرار میگیرد. با آنکه نقدهای بسیار جدی و بجا بر تجاریسازی علوم انسانی وارد شده است ازآنجاکه این نظرورزیها نسبت به جنبههای علمشناسانه و معرفتشناسانه غفلت ورزیدهاند «تقلیلگرایی تلقی از کارآمدی علوم انسانی و کاستی مفاهیم ناب» را سبب شدهاند.
مطالبۀ «علوم انسانی کاربردی» از سوی سیاستگذاران است یا از سوی اصحاب علوم انسانی؟
چندین موشک بالستیک به سمت تلآویو شلیک شد
فصل اول «قاف» به پایان رسید
ماجرای آزمون و خطای ترامپ
ظریف: شغل تماموقت رژیم صهیونیسم، دزدیدن سرزمین مردم است
بازگشت کامران به وزن حسن یزدانی
قیمت بلیط هواپیما ۶۰ درصد افزایش مییابد؟
فحاشی به حامد لک کار دست آبیپوشان داد
ایران رکورددار سقوط تولید نفت در اوپک
ورزشگاه نقش جهان آماده میزبانی شد
سخنان نتانیاهو در کنست توسط نمایندگان قطع شد
ادعای ظریف: وقتی پهپاد آمریکایی را زدیم، توئیت من مانع جنگ شد!
آخرین خبرها
مطالبۀ «علوم انسانی کاربردی» از سوی سیاستگذاران است یا از سوی اصحاب علوم انسانی؟
سخن گفتن از نسبت علوم انسانی و کاربرد عمدتاً حولوحوش دو شاخۀ تجاریسازی یا کاربردیسازی قرار میگیرد. با آنکه نقدهای بسیار جدی و بجا بر تجاریسازی علوم انسانی وارد شده است ازآنجاکه این نظرورزیها نسبت به جنبههای علمشناسانه و معرفتشناسانه غفلت ورزیدهاند «تقلیلگرایی تلقی از کارآمدی علوم انسانی و کاستی مفاهیم ناب» را سبب شدهاند.
زبان فارسی باید گسترش پیدا کند
اگر یک زبان در یک برهه تاریخی در همراهی با دانش توانسته در بنیانگذاری یک تمدن نقشآفرین باشد، در دورههای بعد نیز خواهد توانست و از آن جایی که نقطه آغازین شکلگیری تمدنها رشد علمی و فرهنگی است پس باید به نقش زبان در این رشد توجه کرد و بدان پرداخت.
حضور پرشور مردم برای شرکت در نمازجمعه امروز تهران
امروز نماز جمعه تهران، میلیون انسان با وجود آنکه بیم و خطر از طریق شر مطلق تهدید میشد شرکت کردهاند، پیام این انسانها را باید در سه صحنه تاریخی جستجو کرد.
برای صدایی که شنیده نشد
اعتراضات ۱۴۰۱ ابعاد و زوایای بسیاری دارد و آنها که معترض بودند اهداف و غایاتی داشتند؛ در این میان حضور نوجوانان در بین معترضان پیامهای مهمی برای خانوادهها دارد.
احمد سمیعی که خود از اهالی حزب توده بوده است و سالها در حزب توده فعالیت داشته است در آخرین کتابی که از خاطرات او منتشر شده است، نشان میدهد هنوز به حزب توده علاقه قلبی دارد.
سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:
سوزان جیبرایسون، نویسنده کتاب «پسافاجعه» داستان بازآفرینی خود در پسا فاجعه را روایت کند تا اگر در جهان فعلی زنان دیگری به این بحران دچار شده یا خواهند شد، مانیفستی برای مقاومت علیه این ظلم وجود داشته باشد. از خانم نویسنده تقاضا دارم اگر حوصله داشتند، با توجه به تجربهای که دارند به این مسئله فکر کنند، آیا زنان فلسطینی اصلاً میتوانند خود را بازسازی کنند؟
سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛
اپوزسیون نمیداند دیگر چه باید بکند، نهایت کنش آنها فحشهای مثبت ۱۸ به افرادی است که در انتخابات در خارج از کشور شرکت میکنند.
فقدان توازن میان دوگانه توسعه و تنظیمگری؛
پیش از شروع فرایند انتخابات ریاستجمهوری در خردادماه ۱۴۰۳ کاملاً مشهود بود که حکمرانی فضای مجازی و خصوصاً مسئله فیلترینگ که یکی از چالشهای سیاستی کشور در سالهای اخیر بودهاست، به یکی از موضوعات داغ انتخابات و البته به یکی از دستاویزهای سیاسی نامزدهای انتخاباتی در مناظرات جهت جلب آرای مردم بدل خواهدگردید.
سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:
خاندان پهلوی از ابتدا هیچکدام سیاست نمیدانستند از پدر بزرگ که با خانه نشین کردن امثال فروغی و آرزوی پیوند با هیتلر به سرعت از قدرت پیاده شد؛ تا پدرش که توهم ژاندارم منطقهای داشت و تصور میکرد تا امریکا و کودتاگریهای آنها است خود را باید ذیل آنها تعریف کند و متوجه نبود قمار کودتا یک بار بیشتر جواب نمیدهد.
سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:
هنگامی که جوامع دچار سیاستزدایی میشوند به نوعی غیرسیاسی زیست میکنند و روزمرگی تبدیل میشود به افق و حیات زیستن و بیرون از امر روزمره هرچه صورت گیرد، واقعی نیست. به نوعی در چنین جامعهای نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که جامعه کتابخوان شود.
آیا فناوری بندگی ممکن است؟
«آوردن فن» از خصلتهای بشر در سرتاسر تاریخ است. «فناوری» اما خصلتی به ظهور آمده در بشر جدید است. فناوری در دوران جدید، نهتنها موثر بر حیات انسان جدید، بلکه از مقومات اصلی جهان جدید است.
نسبت عملیات نظامی ایران علیه رژیمصهیونیستی و جامعه ایرانی؛
«وعده صادق و جامعه ایرانی» عنوان نشستی است که پژوهشکده تمدنی شهید صدر(ره) با هدف تبیین عملیات تنبیهی ایران علیه رژیمصهیونیستی بر جامعه ایرانی برگزار کرده است.
سیدعلی کشفی، علیرضا شفاه و اباصالح تقی زاده در میزگرد «فرهیختگان» مطرح کردند (بخش دوم)
یکشنبه 16 اردیبهشت، بخش نخست میزگرد «فرهیختگان» با حضور سیدعلی کشفی، علیرضا شفاه و اباصالح تقی زاده کارشناسان موسسه علم و سیاست اشراق با عنوان «با بحران هیاهو مواجهیم» منتشر شد. در شماره امروز، بخش دوم این میزگرد را می خوانید.
درباره تعدادی موجود عجیب؛
در نظم جدید جهانی که مهاجرت نوعی سبک زندگی است و در جهانسازیای که در قرن اخیر توسط آمریکاییها دنبال شده، بسیاری از انسانها در سرتاسر دنیا برای رسیدن به یک سبک زندگی مطلوب دست به مهاجرت میزنند، اما بهلحاظ فرهنگی سعی میکنند خود را بهطور کامل از میهن اصلی جدا نکنند.
سیدعلی کشفی، علیرضا شفاه و اباصالح تقیزاده در میزگرد «فرهیختگان» مطرح کردند (بخش نخست)
آیا دولتها در ایران در روند سیاستگذاری و برنامهریزی به پرسش از طرحی از زندگی نیز فکر میکنند؟