70 سهم در بازه زمانی 1400/05/20 تا 1400/10/09 بین 50 تا 99 درصد افت قیمتی داشتهاند (48 سهم ضرر بین 80 تا 99درصد) و اتفاقا 15 شرکت در پایان سال 98 دارای زیان انباشته بودهاند که نشان از سرمایهگذاری کورکورانه دارد.
«فرهیختگان» سهامهایی را که پس از صعود عجیب، سقوط ۹۰ درصدی داشتند، معرفی میکند
۱۰ گزینه معقول برای نیمکت پرسپولیس
وکالتی نمیجنگیم، مستقیم می زنیم
اشارۀ رهبر انقلاب به کدام پروژۀ آمریکاییها دربارۀ ایران است؟
سیاست خارجیِ دو نبش
خر داغ میکنند
پارالمپیکیها هنوز پاداش خود را دریافت نکردهاند!
اسرائیل به الجولانی: از سوریه خارج نمیشویم
جنگ مردم غزه با زمستان
ترامپ: برای خودمان گنبد آهنین می سازیم
بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان
درخشش دختران وزنهبرداری ایران در آسیا
آخرین خبرها
بررسی صورت مالی پرسپولیس و استقلال نشان میدهد بدون حق پخش و واقعیکردن درآمد فوتبال ورود به بورس فایدهای ندارد
شرایط اقتصادی کشور ایجاب میکند که باشگاههای فوتبال هرچه زودتر دست از بریزوبپاشهای بیهدف بردارند و با کنترل هزینهها به درآمدزایی بالاتر فکر کنند اما این مهم طی چنددهه اخیر بهدست فراموشی سپرده شده است. در ایران فوتبال و باشگاههای فوتبالی برای نهادهای مربوط به خود (که عمدتا دولتی هستند) صرفا هزینهزا بودهاند و به دلیل نداشتن انضباط مالی و شفافیت عملکردی نتوانستهاند حداقل شرایط فعالیت حرفهای را کسب کنند.
مُسکنی که حال بورس را خوب نکرد
در مجموع در سال گذشته و سال جاری بیش از 12 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به صندوق بازار واریز شده و از محل درآمدهای سازمان بورس از کارمزد نیز این رقم بیش از 4 هزار میلیارد تومان بوده است. اینها درحالی است که براساس لایحه بودجه 1401 بیش از 10 هزار میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی از محل نقلوانتقال سهام به حساب صندوق تثبیت واریز خواهد شد.
«فرهیختگان» سرنوشت 40 عرضهاولیه سالهای 99 و 1400 را بررسی کرد
در سال1399، شاهد عرضه شدن 25نماد بورسی بودهایم که پس از گذشت یکسال، از این تعداد 17نماد بازدهی منفی داشتهاند. هرچند این آمار در عرضهاولیههای سال1400 بهبود پیدا کرده است اما همچنان 5نماد از 15نماد عرضهاولیه شده در این سال بازدهی منفی ایجاد کردهاند.
«فرهیختگان» سهامهایی را که پس از صعود عجیب، سقوط ۹۰ درصدی داشتند، معرفی میکند
70 سهم در بازه زمانی 1400/05/20 تا 1400/10/09 بین 50 تا 99 درصد افت قیمتی داشتهاند (48 سهم ضرر بین 80 تا 99درصد) و اتفاقا 15 شرکت در پایان سال 98 دارای زیان انباشته بودهاند که نشان از سرمایهگذاری کورکورانه دارد.
سودآوری در شرکتها و صنایع مساله مالی به حساب میآید؛ ولی باید به این نکته توجه کرد که برای تداوم تولید و پایداری رشد در صنایع، داشتن حاشیه سود مطمئن از الزامات به شمار میآید. براساس آمار ۴۶7 شرکت بورسی که اطلاعات مربوط به سود و زیان آنها در بازه 6 ماهه ابتدای ۱۴۰۰ در دسترس بوده،۶۰ شرکت زیانده بودهاند.
مرتضی عبدالحسینی:
بررسیهای «فرهیختگان» نشان میدهد که ۲۵ عضو هیاتمدیره ارکان مختلف بورس (بورس، فرابورس، بورس انرژی، شورای عالی بورس و...) بهطور همزمان در هیاتمدیره ۶۸ شرکت خصوصی که عموما فعالیت مالی دارند، عضو هستند که در خوشبینانهترین حالت حاکی از عدمرعایت تعارض منافع است.
محمد صادقی در گفتوگو با «فرهیختگان»:
اگر دولت بخواهد برای واردات کالاهای اساسی ارز با نرخ 4200 تومانی اختصاص دهد، باید ارز با نرخ ETS خریداری کرده و آنرا به نرخ 4200 بفروشد. مابهالتفاوت ارزش ارز را دولت باید از جیب خودش بدهد و با کسری مواجه خواهد شد.
در لایحه دولت برای بودجه سال آینده پیشنهادهای مهمی برای بورس داده شده است
بودجه هرساله بر تحولات بازار سرمایه اثرگذار است، زیرا جنس بودجه این است که تصمیمات دخلوخرج دولت را مشخص میکند. بنابراین هرجا دولت بخواهد در دخلوخرج خود بورس را دخیل کند؛ طبعا بورسیها برایشان مهم است و اعداد و ارقام بودجه برای آنها حساس و حاشیهدار است. در بودجه برخی از این تصمیات تاثیرات مثبت دارد و برخی دیگر از این تصمیمات پیامدهای منفی دارد.
محمدرضا اصنافی:
این روزها با شتاب گرفتن دوباره سرعت سقوط بازار سرمایه، بحث فروش اوراق توسط دولت و تاثیر منفی آن بر بازار سرمایه مطرح شده و برخی این موضوع را عامل اصلی ریزش بازار میدانند.
بررسی روند شاخص کل بورس در دولت سیزدهم
وزیر اقتصاد امروز در سخنان خود در مجلس گفته است، از 28 خرداد سال جاری و در دولت آیت الله رئیسی شاخص بورس ۳۰۰ هزار واحد افزایش داشته، زیرا امیدواریها بیشتر شده است.نکته قابل توجه در این زمینه زمان آغاز به کار دولت سیزدهم است.
آقابزرگی در گفتوگو با «فرهیختگان»:
در بازار سرمایه ما مصادیق انتصابات غیرشفاف بسیاری وجود دارد. مثلا آقای دهقان دهنوی زمانی معاون آقای دژپسند بود. حالا دژپسند خودش تشخیص میدهد که رئیس سازمان بورس دهقان دهنوی باشد. همین رویه باعث میشود که برداشتهایی شود که مثلا تضاد منافع در بازار سرمایه ما وجود دارد و منافع کلان دستگاه یا سازمانی مدنظر مدیران عالی است.
کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با «فرهیختگان»:
حسین مریدالسادات میگوید اگر بخواهم حال بازار سرمایه را تشریح کنم باید بگویم بازار سرمایه ما مریض رو به احتضار است، مشکل آنجاست که کسی هنوز علت مریضی این بیمار را نپرسیده است.
حسین جعفری:
بنابر اتفاقنظر کارشناسان درحالحاضر مشکل اصلی که بازار سرمایه با آن مواجه است نرخ بالای سود بهره بدونریسک یا همان نرخ اوراق است و نرخ بهره بینبانکی نسبت به تابستان سال گذشته حداقل دو درصد افزایش داشته و بنابر بررسیهای صورتگرفته در هفته پایانی شهریور سالجاری به سطح 18.47درصد رسیده که این نشان از رفتار دولت مبنی بر اجرای سیاستهای انقباضی و جمعآوری نقدینگی است.
پیشنهادهایی به مردان اقتصادی دولت تا خطاهای روحانی و تیمش را تکرار نکنند
بورس نظام شراکتمحوری است و درواقع وقتی وارد بورس میشوید به شما اطمینان میدهند که طی یک سال آنچه اتفاق میافتد، ضرر یا سود را بهطور شفاف به شما بگویند و سال بعد هم همینطور. این اطلاعات باید بهصورت شفاف در همه عملکردها به اطلاع سهامدار برسد.
میثم شادمانی:
در خرداد امسال نرخ دلار از 24 هزار تومان به 27هزار تومان رسید و تاثیر خود را به صورت مستقیم روی بازار سرمایه درجهت افزایش قیمت سهام نشان داد. تاثیر نرخ دلار بر بازار سهام ناشی از انتظارات تورمی آینده است که نرخ ارز یکی از نمودهای اصلی افزایش تورم درنظر گرفته میشود. بنابراین نرخ ارز، بهطور مستقیم تاثیر خود را روی سهام بازار و رفتار سهامداران نشان میدهد.